De 1000e rit

0
128

Op 14 februari 2019 gaf burgemeester Joris Bengevoord de aftrap van het project ANWB Automaatje Winterswijk.

Direct bij de start van het project bleek dat Automaatje ook voor de minder mobiele Winterswijker een enorme aanwinst te zijn. De kaartmiddag bleek elke week wel weer haalbaar te zijn. De boodschappen konden nu zelf weer gehaald worden. De verjaardag van dat verre familielid kon nu toch samen weer gevierd worden. Zo zijn er talloze ritten geweest. Het onmogelijke bleek, dankzij Automaatje, nu weer mogelijk te zijn.

Het aantal vrijwilligers, het aantal deelnemers en vooral ook het aantal ritten nam en neemt per week gestaag toe. In september werden er 182 ritten uitgevoerd. Vandaag de 9e oktober staat de teller, voor de maand oktober, al op 120 ritten. De 30 chauffeurs en 157 deelnemers hebben tot vandaag inmiddels gezamenlijk 1158 ritten gedaan. De acht coördinatoren hebben nog nooit nee hoeven te verkopen. Chauffeurs staan voor alles open en deinzen er niet voor terug om ook nachtelijke ritten uit te voeren. Van alle kanten wordt er een enorm saamhorigheidsgevoel ervaren.

De 1000e rit is twee weken geleden uitgevoerd. De deelnemer en chauffeur van deze rit willen we graag in het zonnetje zetten. Onze burgemeester, Joris Bengevoord zal deze rit woensdag 16 oktober, in aangepaste vorm, nogmaals uitvoeren. Hij zal de deelnemer die dag thuis ophalen en naar ons gebouw aan de Torenstraat 9 brengen. Rond 13:10 uur zal de burgemeester met zijn passagier bij ons zijn.