De Storm week 4-5

0
226

Theater De Storm Weekoverzicht week 4 en 5

Reserveren via telefoonnummer (0543) 519285 óf 24 uur per dag via www.theaterdestorm.nl  Theaterkassa is open van di. t/m vr. tussen 10u en 13u en een uur voor aanvang van een voorstelling.

Horror/Toneel
Donderdag 23 januari
RabobankZaal
20.15 uur
Entree € 24,50
Ghost Stories
Bang zijn was nog nooit zo leuk!
Als je denkt dat je alles hebt gezien, komt de West End hit ‘Ghost Stories’ naar Nederland. Een 80-minuten durende achtbaan van spanning en huiveringwekkende momenten die wereldwijd al door ruim 500.000 bezoekers werd gezien.
Dr. Kuiper, een professor in parapsychologie, geeft een lezing over spookverhalen. Drie van de door hem verzamelde verhalen zijn hem in het bijzonder bijgebleven: dat van een nachtwaker, een jonge bestuurder en een zakenman die zijn eerste kind verwacht. Hebben die drie onverklaarbare ervaringen íets met elkaar te maken…? Met: André Dongelmans, Laus Steenbeeke e.a. Theaterdestorm.nl/ghoststories

Theater voor een prikkie

Het Nationaal Theaterweekend komt eraan

In het laatste weekend van januari wordt het theatervak weer volop gevierd in Nederland. Zo ook bij Theater De Storm. Tijdens dit weekend kunt u voor €10,- of minder een voorstelling bezoeken. De uitgelezen kans dus om uw vrienden, familie, kennissen (of uzelf) ervan te overtuigen hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje (of middagje) theater kan zijn. In De Storm in Winterswijk ziet u de volgende voorstellingen.

Magisch Cabaret | Rob & Emiel – Onderweg
Vrijdag 24 januari | RabobankZaal | 20:15u | Entree € 10,-
Als Rob en Emiel het podium op rijden, begint de reis waarvan niemand weet waar die eindigt. En u reist mee. Is het podium in úw theater het einddoel of slechts het begin? Wie zijn die mannen? Wat is hun verhaal? Het antwoord zult u zelf moeten ontdekken. ‘Onderweg’ van Rob en Emiel is een theatervoorstelling met een twist! Verwacht magistrale acts, een bijzonder originele voorstelling en een absoluut onvergetelijke avond! De tijd vliegt voorbij en u verveelt zich geen moment omdat u gegarandeerd van de ene in de andere verbazing valt.

Met hun vorige theatershow gooide dit duo hoge ogen en kregen ze lovende recensies. Voor AVROTROS maakten ze meer dan 100 eigen tv shows en dus zag u ze wellicht al op TV…. Nu kunt u ze live komen bezoeken! Ook kinderen kennen Rob & Emiel van tv. Dit is echter geen kindervoorstelling, natuurlijk kunnen zij wel komen! (geschikte leeftijd vanaf 12 jaar).

Cabaret | Katinka Polderman – Polderman draagt een steentje bij
Vrijdag 24 januari | MondriaanZaal | 20:30u | Entree € 10,-
Al vijftien jaar draagt Katinka Polderman, de meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen, haar unieke steentje bij aan het cabaret. Ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. De Zeeuwse trekt ook nu onverdroten ten strijde tegen vertrutting en kuddegeest, eigenwijs en met haar kenmerkende nuchterheid. Polderman is niet langer een goed bewaard geheim, maar hoort bij de elite van het Nederlands cabaret. Het NRC schreef het al: “De 35-jarige heeft bewezen tot de beste in het liedjesvak te horen.”

Een kijkje Backstage
Za. 15 januari | 12:30u | Gratis
Heeft u altijd al eens op de plek willen staan waar grote namen als Jochem Myjer, Tineke Schouten en Herman van Veen stonden? Op zaterdagmiddag 25 januari kan het en nemen de medewerkers van het theater u graag mee voor een korte rondleiding achter de schermen.

Wegens groot succes extra voorstelling om 16:30 uur
Familie/Dansshow | Evolutio – Van Top tot Teen (3+)
Zaterdag 25 januari | MondriaanZaal | 14:30 & 16:30u | Entree € 5,-
Bij deze supercoole dansvoorstelling kún je gewoon niet op je stoel blijven zitten en dat hoeft gelukkig ook helemaal niet!
Een knotsgekke professor en een groep professionele dansers neemt de kinderen mee op een interactieve reis door het menselijk lichaam: van top tot teen! Heb jij ook wiebeltenen? Voel je soms stroomschokjes door je hele lichaam en kan jouw lijf geluid maken? Ontdek het tijdens deze vrolijke dansshow vol verrassingen en dansstijlen!
‘Van Top tot Teen’ is een productie van choreografen Tim Aafjes en Lidy Hungerink. Zij zetten zich in om verschillende dansstijlen op een laagdrempelige manier aantrekkelijk te maken voor een breed publiek. Hiermee geven zij het genre in onze regio een boost.

Muziek | The Legends we’ve Lost – A Tribute to 2016
Zaterdag 25 januari | RabobankZaal | 20:15u | Entree € 10,-
Een eerbetoon aan 2016? Natuurlijk! Het is het jaar waarin grootheden uit de wereld van de popmuziek zijn overleden; Prince, David Bowie, George Michael, Maurice White (Earth Wind & Fire), Glen Frey (Eagles), Toots Thielemans en Leonard Cohen. Een illuster rijtje iconische artiesten met een geweldig repertoire. ‘Let’s Dance’, ‘September’, ‘Careless Whisper’, ‘Kiss’, ‘Hotel California’, ‘Hallelujah’, het is slechts een kleine greep uit de reeks grote hits die deze avond voorbij zullen komen. De band staat onder leiding van topmuzikant Danny Sahupala. Speciale A ‘Tribute To 2016′ gasten als Shirma Rouse, Buddy Vedder, Nurlaila Karim en Marlayne Sahupala zullen de band compleet maken.

Legends We’ve Lost 2016

Festival | Winterdrums; Excelsior i.s.m. Interdrum
Zondag 26 januari | 12:00u | Entree € 5,-
Muziekvereniging Excelsior en Slagwerkspeciaalzaak Interdrum presenteren alweer de negende editie van hun spetterende slagwerkfestival. Een programma met diverse slagwerkensembles.
‘Winterdrums’, dat ooit begon met 4 deelnemers in onze kleine zaal, is uitgegroeid tot het grootste slagwerkfestival van Nederland. Nu is er alweer de 11e editie waarbij u smult van de veelzijdigheid van slagwerk op meerdere podia. Een absolute must voor iedere slagwerkliefhebber in de regio!
Het slagwerk kent een enorme diversiteit aan instrumentarium. Ook de muziekstijlen zijn zeer uiteenlopend: van melodisch tot ritmisch en van intiem tot bombastisch. En hoewel de verschillen groot zijn, hebben alle muzikanten één ding gemeen: hun enorme passie voor slagwerk! Theaterdestorm.nl/winterdrums

Wachtlijst
Cabaret
Zaterdag 1 februari
RabobankZaal
20.15 uur
Entree € 23,50
Helligen Hendrik
Oald Zeer (Reprise)
Vorig theaterseizoen speelde deze toornige Tukker maar liefst twee keer voor een bomvolle zaal in ons theater en dat was te weinig om alle liefhebbers van een kaart te voorzien. Daarom komt hij terug!
Net als vorig seizoen: zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. Want deze toornige Tukker staat namelijk aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem alles behalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes, schijtlollige spandoeken in de tuin? “Vot met den pröttel!” Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. ‘Oald zeer’ dus. Theaterdestorm.nl/helligenhendrik

Allerlaatste kaarten!
Cabaret
Zaterdag 1 februari
MondriaanZaal
20.30 uur
Entree € 18,50
Nathalie Baartman
Breek
‘Breek’ is een subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. Met het ongemak van stilte. Op het randje van de gekte. Nathalie zegt hierover: “Neem een breek, joh. Verstil de gewoonte, troost de verwarde mens en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Bevrijd haar. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.”
“Baartman is een expressieve speler die je door de intensiteit van haar spel voortdurend meeneemt in haar belevingswereld. Baartmans verhalen fascineren en bevatten poëtische en vervreemdende zinnetjes.” (NRC)
“Ze beschikt over een buitengewoon origineel en grappig observatievermogen en vertelt hilarische verhalen over haar leven dat altijd heeft aangevoeld als een jas die niet past.” (De Telegraaf) Theaterdestorm.nl/nathaliebaartman

Laatste kaarten!
Muziek
Donderdag 6 februari
RabobankZaal
20.15 uur
Entree € 28,50
The Best of Britain
The Fifth – Jubileumtournee
Motel Westcoast is bij ons ongekend populair en ook het ‘Best of Britain’-concert van dit gezelschap zorgde twee seizoenen geleden voor een bomvolle enthousiaste zaal. Neem The Beatles, Coldplay én zo’n beetje alles daar tussenin, dan zit je wel goed als je het over het repertoire hebt van The Best of Britain! Met de allergrootste hits uit ‘Great Britain’ verwennen de topmuzikanten u met een avondvullend muziekspektakel: een feest van herkenning! Met: Syb van der Ploeg, Maarten Peters, Edward Reekers, Brenda Bee en hun 5-koppige band. Theaterdestorm.nl/bestofbritain

Toneel
Donderdag 6 februari
MondriaanZaal
20.30 uur
Entree € 18,50
Debby Petter
De liefde voorbij
Een voorstelling over de liefde, waarbij gelijk de vraag opkomt of geluk wel echt bestaat… Een man en een vrouw zijn bijna dertig jaar getrouwd. Op een avond vertelt hij zijn vrouw dat hij een geheim heeft. Er volgt een ruzie en hij verlaat boos het huis. Twee uur later is hij dood. Zou het zelfmoord zijn of gewoon een dom ongeluk? Debby Petter vertelt het in een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog over liefde, geluk en over de vraag wat geluk nu eigenlijk is. Tekst: Debby Petter en Thomas Verbogt Theaterdestorm.nl/debbypetter