De Woord doet wild!

0
173

Bij Restaurant De Woord in Winterswijk-Corle is het wild weer op de kaart gezet. Daarmee promoot het restaurant het ‘wild eten in de Achterhoek’: een begrip waarvoor velen bereid zijn om vanuit heinde en verre speciaal naar Restaurant De Woord te rijden.

Het hele jaar wild
Restaurant De Woord bestaat volgend jaar alweer 25 jaar, en het restaurant is nog steeds springlevend. De sfeervolle zaal van het restaurant is al jaren een gewilde locatie voor bruiloften en partijen en in het restaurant worden met grote regelmaat speciale avonden georganiseerd. Hoewel volgend jaar het jubileumjaar pas centraal komt te staan, bruist het nu al van de activiteiten. Denk daarbij aan een speciale wijn die bij het menu centraal staat (Rieslingweeks), een avond waarop het seizoen wordt gevierd (de aanschuiftafel), een wijnproeverij of thema-avonden rond wild eten.

Wild eten in de Achterhoek
Officieel start het wildseizoen midden oktober. De Woord heeft elk jaar een speciale wild-kaart en speciale wildavonden zullen dan ook niet ontbreken. Eigenaar Volckmar Kroes: ’We vinden het leuk om onze gasten iedere keer een beetje te verrassen. Net even anders, eigenzinnig en vooral heerlijk. Dat doen we natuurlijk ook in het wildseizoen. Eigenlijk hebben we niet eens echt een wildseizoen, we hebben we het hele jaar wild op onze kaart. Het aanbod is natuurlijk wel afhankelijk van het seizoen, wij zijn afhankelijk van wat we aangeleverd krijgen. Het ‘wild eten in de Achterhoek ‘ is zo’n begrip geworden dat iedereen wild eten associeert met het najaar.’

De Wijnkring: wijn op niveau
Voor de lekkerste wijnen bent u bij De Woord ook aan het juiste adres. Volckmar Kroes is al jaren vinoloog en verbonden aan De Wijnkring, een samenwerking tussen wijnspeciaalzaken en een wijnimporteur. U kunt bij De Woord terecht voor persoonlijk wijnadvies en bekende internationale wijnmerken zoals Bodegas Salentein uit Argentinië, het Chileense Viña Errázuriz, Graham’s Port, Champagne Bollinger, het Riojahuis Ramón Bilbao, Yalumba uit Australië, het Zuid-Franse Laurent Miquel, Kendall-Jackson uit Californië en het Italiaanse Farina.

Bent u benieuwd?
Elke tweede woensdag van de maand om 20.00 uur staan er diverse wijnen op de schenktafel, met bijpassende hapjes uit de keuken van De Woord. De wijnen zijn eventueel ook per fles/doos te koop, voor mee naar huis. Meer informatie op www.dewoord.nl