DRU Cultuurfabriek/Huntenpop

0
236

Het concert van JW Roy in DRU Cultuurfabriek op 6 april in Ulft is helaas geannuleerd.

Programma Achterhoekse Band Competitie 2018 bekend!

De 8e editie van de Achterhoekse Band Competitie zal plaatsvinden op zaterdag 7 april.
De Achterhoekse Band Competitie is een gezamenlijk initiatief van de DRU Cultuurfabriek en muziekfestival Huntenpop en heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven zich in de kijker te spelen.

Tijdens de competitie op zaterdagavond zullen de volgende zes acts aantreden:
EXIT THE HIVE // 7TOOLS // THIS IS MY HAPPY FACE // DEWALD // FELINA // DAWNBREAKERS
Het prijzenpakket omvat:

*Een podiumplek op Huntenpop
*Studiotijd bij Silvox Studio’s
*Een fotoshoot met een professionele popfotograaf.
*Behind the Corner Jaarlidmaatschap voor de band en feature artikel in Behind the Corner *Popmagazine
*Clinic “Muzikaal ondernemen” door Popgilde

Ook dit jaar heeft het publiek een belangrijke rol. Iedere bezoeker zal bij de optredens van de bands kunnen stemmen, dit heeft grote invloed op de uitslag deze avond! Naast een door de jury gekozen winnaar, zal het publiek zo mede bepalen welke band er op Huntenpop komt te staan.

Locatie: DRU Cultuurfabriek te Ulft. De entree is helemaal gratis!
Zaterdag 7 april
Zaal open: 20.00 uur
https://www.facebook.com/events/1754125184657450/

Credits Edwin Hunter ( Valice winnaar ABC17 )

JW ROY & THE ROYAL FAMILY

A Room Full Of Strangers
6 april 2018 in de DRU Cultuurfabriek in Ulft
Aanvang 20:00 uur

JW Roy is een harde werker. Stilzitten is niet zijn kracht. Door de jaren heen schreef hij vele songs voor anderen en met anderen, nummer 1 hits waren zijn deel. Mooie side-projecten (o.a. met Digi Dex, Guus Meeuwis, de St. Willebrord Sessies) kwamen uit zijn handen, maar zijn meest persoonlijke songs bewaarde hij altijd voor zijn eigen albums.

In de mooie authentieke huiskamer van de Beerze Brouwerij in Vessem zocht producer Léon Bartels naar de robuuste outlaw en de licht psychedelische kant van JW Roy. Alweer 3 jaar speelt Roy samen met zijn Royal Family en voor deze A Room Full Of Strangers werd in ruime mate geput uit samenwerkingen met andere zangers en songwriters. Maar het was vooral de plek waar alle grote momenten van de afgelopen jaren bij elkaar kwamen, waaronder het overlijden van zijn vader Wim, en alle zorg en liefde daaromheen.

A Room Full Of Strangers is een album dat varieert van uiterste breekbare songs tot dampende rock-’n-roll, southern soul, roots-rock en een lichte vleug psychedelica. Bovenal klinkt in dit album de outlaw JW Roy door. Met zijn vaste band The Royal Family creëert hij een brede americana sound thematisch verdeeld in liefde en verdriet en een altijd doorgaande zoektocht naar verandering en vooruitgang.

In de gelijknamige theatershow komen de meeste nummers van zijn nieuwe album voorbij en enkele klassiekers uit het grote americana repertoire. JW Roy vertelt over zijn eigen leven, maar ook over dat van anderen die dichtbij hem staan en situaties die hem opvallen. Hij bezingt het mooie, het vreemde, maar ook het gewone. JW Roy zet in zijn theatershow ook de ’outlaw’ in het zonnetje. Een ode aan de vreemde vogels in zijn leven, van de maatschappij en van zijn genre: de Americana, country en roots-muziek. Want zeg nou zelf, wat is een wereld zonder paradijsvogels?

JW Roy foto Femke Hoogland

In de aanloop naar zijn nieuwe theatertour spraken we hem over het verleden, het heden en de toekomst.

Het is je 11e album in 20 jaar tijd.
Wat is er in die tijd veranderd?
“Van alles en veel, het is een mooie tocht, zoeken naar je echte muzikale zijn en de tocht loopt zo nu en beetje samen met de zoektocht in je eigen leven, tegenslagen, hoogtepunten. Het ultieme genot van muziek maken gaat nooit over en dat is een geruststellende gedachte, tot de dood ons scheidt zullen we maar zeggen.”

Je nieuwe album ‘A Room Full of Strangers’ is uitgebracht op Royal Family Records. Dat is tevens de naam van je band.
Is het ook een echte ‘bandplaat’?
“Ja! Zeker ook omdat onze geluidsman die de shows altijd “doet” deze keer ook de opnames maakte en de plaat mixte, we zijn met heel verse liedjes de “studio” ingegaan en hebben met de band steeds een vorm gezocht die het beste paste bij de songs… on the spot dus echt samen gemaakt. Royal family ;-0″

Je doet tegenwoordig ook weer veel rockconcerten op festivals en in de popzalen, waarvan verschillen die met deze theatertour?
“Nou, club en festivals doe ik eigenlijk pas weer net, daarvoor een jaar of 12 niet. Ik deed toen enkel theaters. Clubs en festivals is zo anders. Je moet het publiek “erbij” spelen, ze pakken en vasthouden dat is heel erg leuk. Krachtig. Na een jaar van dat soort concerten is het heel leuk weer het theater in te gaan. Ik wil het daar juist weer wat rustiger aanpakken. Intiem en direct.

Tussen alle drukte door schrijf je ook nog steeds voor andere mensen songs.
“Ja ik zie het schrijven van songs als mijn 1ste “beroep”. Ik doe het heel erg graag en samenwerken met topmuzikanten en -schrijvers, het is een zegen. Er is altijd een liedje te schrijven, er zit er altijd wel een in mijn hoofd.

We hoorden dat je daarvoor regelmatig naar Amerika gaat. Hoe is het daar?
“Heel leuk is het daar! Inspirerend. Deze zomer ga ik weer, dat is dan alweer een jaar later. Eigenlijk heb ik te weinig tijd om te gaan, ik zou best een jaar daar willen zitten en dan flink in de songwriting duiken, dat is voor iets verderop wel het plan.”