DRU: Week 37

0
51

Activiteiten voor jong en oud bij DRU Cultuurfabriek

Truckrun Achterhoek: vertrek op het DRU Industriepark
‘Met een ritje in de truck maak je mensen enorm blij’
Een stoet van honderd vrachtwagens trekt op zaterdag 7 september over de Achterhoekse wegen tijdens deze eerste Achterhoekse Truckrun. Het draait op deze dag allemaal om de mensen op de bijrijdersstoel; kinderen en volwassenen die ernstig ziek zijn of een beperking hebben. Zij mogen plaatsnemen in één van de cabines tijdens de Truckrun Achterhoek. De inschrijving voor de chauffeurs was al binnen een kwartier afgelopen (alle plaatsen bezet). Ook voor de plekken van de bijrijders was veel belangstelling en waren de plaatsen snel gevuld. De bedoeling is dat de Truckrun Achterhoek een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Website: www.truckrunachterhoek.nl

De truckers en hun bijrijders vertrekken vanaf de DRU Industriepark in Ulft, locatie SSP-HAL en rijden een ronde van een kleine 50 kilometer. Via Silvolde, Gaanderen en Terborg gaat het naar Doetinchem om van daaruit via Kilder, Zeddam, ’s-Heerenberg, Netterden en Gendringen terug te keren in Ulft. ‘s Morgens vanaf 08:00 uur komen de vrachtwagens naar de locatie. Vanaf 09:00 uur komen ook de bijrijders naar de locatie. Bezoekers zijn vanaf 09:30 welkom. De truckrun begint om 10:00 uur en de trucks worden tussen 12:30 en 13:00 uur terug op het DRU terrein verwacht. In de SSP-hal zijn diverse stands met onder andere truckaccessoires, modelvrachtwagens en een DJ die zorgt voor muziek. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een hapje en een drankje. Het evenement duurt tot 15:00 uur.
Parkeren voor bezoekers geschiedt op de nieuw aangelegde parkeerplaats nabij het DRU terrein (andere zijde Oude IJssel) bereikbaar via de Rotonde bij Silvolde. Dit wordt ook met bewegwijzering aangegeven. Het DRU terrein is tijdens dit evenement geheel afgesloten uitgezonderd aanwonenden.

MAANDAG 9 SEPTEMBER T/M ZATERDAG 19 OKTOBER
EXPOSITIE LJUBE STILLE
Ljube Stille uit Keulen exposeert haar beelden en schilderijen. Zij zegt zelf dat haar werk over de ‘kleine lui’ gaat. Op treffende wijze zet zij in haar werk mensen neer. Haar mensen kom je dagelijks op straat tegen. Verschillende typen passeren de revue. De attributen – die haar personen dragen – staan bijna symbolisch voor de door haar neergezette personen.
Gratis entree | Galerie bij de Boeken in het Portiersgebouw

ZONDAG 15 SEPTEMBER
STREEKTAALFESTIVAL PLAT GESPÖLD
Een middag boordevol muziek in de streektaal van beginnende en gerenommeerde artiesten. Ook treden de genomineerden van de Gelderse Kleiroze (prijs voor beste streektaalmuzikant) op en wordt de winnaar bekend gemaakt. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.
Aanvang 15:00 uur | Ouhrlokaal
Entree € 10,00

START NIEUW THEATERSEIZOEN
Op 22 september is de start van het nieuwe theaterseizoen, met oude bekenden en nieuwe namen, met magische momenten voor (piep)jong en oud. Met hoogtepunten, feestjes en jubilarissen. Voor het volledige programma, en ook alle informatie over het bestellen van kaarten, verwijzen we je naar de website www.drucultuurfabriek.nl