Eerste adventszondag bij de schaapskudde op stal

0
1301
De Stichting Landschapskudde Oost-Achterhoek heeft mede namens de sponsor Horen & Zien de ‘Vrienden van de kudde’ uitgenodigd om op zondag 29 november, de eerste advent, naar de kudde te komen. Ook andere belangstellenden waren uiteraard welkom bij de boerderij van schaapherder Roelof Kuipers.
Bezoekers werden ontvangen met midwinterhoornklanken bij vuurkorven langs de route naar de schapen. Predikant Hans Hinkamp uit Lichtenvoorde vertelde een schapenverhaal en er was muziek van het trio Deel 2.
De grote landschapskudde-kwis was ook een succes en erg leerzaam.Eind februari worden de eerste lammetjes verwacht. Als opmaat naar de winter en Kerst was er deze sfeervolle middag volop gelegenheid om onder het genot van glühwein, chocolademelk, koek, mandarijnen, snoepjes en ander lekkers met de herders in gesprek te komen.
Ook kon je heerlijk schapenvlees proeven!Sponsor Horen en Zien maakt sinds 2014 haar klanten een jaar lang gratis ‘Vriend van de kudde’ en steunt daarmee de diverse activiteiten van de stichting, die streeft naar de realisatie van een schaapskooi met publieksfunctie in het werkgebied van de kuddes.

Het waren gezellige uurtjes in Kotten!

Fotoreportage: Sonja Lennartz