Eerste overwinning Kabelrups.com-Kronenhuis

0
633

Ook Gerrit Woordes succesvol
De kadristen van BV Kronenhuis hebben hun eerste overwinning behaald tegen de 2e uitgave van BV Zandweerd uit Deventer. Alleen Jan Tijdink liet de zege aan zijn tegenstander. Het spits werd afgebeten door Eddy te Molder tegen Bert van Essen, in een partij over 110 caramboles 38/2. Te Molder liet zien waarom hij in Winterswijk ooit Eddy the Rocket genoemd werd, want na 3 beurten stond hij al op een voordelige 24-90 voorsprong. Daarna zul je altijd zien dat die laatste caramboles moeilijker zijn dan de eerste en dat was ook hier het geval. Terwijl van Essen weer wat vertrouwen kreeg en series begon te maken, liet te Molder het een beetje afweten, maar net op tijd herstelde hij zich en won toch netjes in 9 beurten met 85 om 110.

De andere wedstrijd ging over 160 caramboles, Tom Temming in het 57/2 en Jan Tijdink in het 38/2. In een rommelige partij met veel fouten over en weer leek Tijdink het beste van het spel te hebben. Temmink liet het een aantal beurten geheel afweten waardoor Tijdink een redelijke voorsprong op kon bouwen. Temmink kreeg tijdig de controle weer en produceerde een serie van 39 waardoor hij de aansluiting weer had. Nadat Tijdink op 34 miste voor 4 van het eind maakte Temmink zijn laatste 11 punten. Good old Gerrit Woordes speelde tegen Martin Kruk in een partij over 120 caramboles 38/2. Na een voorzichtige start kwam Woordes goed op dreef, en met gedegen spel en zeker van zijn bandstoten trok hij de partij netjes in 13 beurten naar zich toe. Kruk maakte 95 punten.

Emil Massen (150 car 38/2) ging gelijk op tegen Pavlos Karaberis (160 car 38/2) maar toe Karaberis een fraaie reeks van 73 op het laken legde, leek het gedaan. Massen nam echter zijn pauze, en stookte het vuurtje een beetje op via een opmerking of twee, en Karaberis liet zich hierdoor dusdanig beïnvloeden dat hij niet veel meer maakte. Hij was wel als eerste aan de streep, maar met een serie van 11 maakte Massen knap gelijk in de nabeurt. Onze eerste overwinning, sprak de teamleider, die wel wat teleurgesteld was over zijn eigen gemiste kansen. Hier had meer ingezeten, maar dit smaakte in ieder geval naar meer! Maandag as. speelt het team thuis tegen Apeldoornse Boys, en dan spelen Tijdink, Massen, Leussink en te Molder.