Enge Buren: ‘BASTA!’

0
112

Enge Buren presenteert ‘BASTA!’, De allerlaatste theatershow!

Het volgende willen we kwijt; ‘BASTA!’ is onze allerlaatste avondvullende theatershow en zal van oktober 2019 t/m april 2020 draaien. Wellicht had u het al gehoord in het geruchtencircuit, of via een andere tamtam maar het is dus waar! We zijn nog in zo’n 70 theaters door het gehele land te horen en te zien. Kom samen met ons het verleden, het heden en de toekomst vieren!

Er is niks ernstigs aan de hand, maar na ruim 27 jaar (volgend jaar dus) vinden we het mooi geweest en stoppen we in de Nederlandse theaters.

Vrijdag  01-11-2019 in Theater De Storm

Na 2893 optredens, 7 avondvullende shows, 243 liedjes, 28 dansjes, 156 persiflages, 114 briljante acts, 73 totaal mislukte acts, 1 vuurspuwnummer, 633 Pizza’s (Calzone), 1 hit, 16 vechtpartijen, 4 scheidingen, 103 instrumenten, 5 transportbusjes, 43.056 keelsnoepjes, 1.412.354 man publiek,
5 x Lowlands, 34 wetenschappelijke theorieën, 27 benefietoptredens, 283 gebroken snaren,
296 gitaarsolo’s, 0 bassolo’s, 8 drumvellen en 2567 overige (niet nader te omschrijven onzin) is het ‘BASTA!’ en begint Enge Buren aan het allerlaatste theaterseizoen.

Uit het immense repertoire van dit unieke trio wordt een geheel nieuw programma samengesteld! Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om uit te putten. De grootste hits ‘mogen’ worden meegezongen, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De een origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast en ook nieuw werk zal niet worden geschuwd!
De show wordt opgeleukt met beelden en anekdotes uit het rijke verleden van de drie heren. Het publiek wordt interactief betrokken en mag mede de set bepalen. Dit zal gebeuren via social media, alsook op de avond tijdens de voorstelling. De grootste Enge Buren fans wordt de mogelijkheid geboden om nu eindelijk eens die allergrootste hit live mee te zingen! Tevens belichten de heren het thema afscheid op verschillende muzikale manieren, maar bovenal op hun eigen ‘Enge Buren’ wijze. Want naast het feit dat afscheid vaak droevige emoties oproept is het ook een stap naar een nieuw begin, kortom: ‘BASTA!’ Mis de mogelijkheid niet om samen het verleden, het heden en de toekomst te vieren!

Kortom: een afscheidstournee vol anekdotes, onthullingen en verhalen over ruim 25 jaar succesvol toeren langs allerlei theaters, podia, festivals en feesten én slechts 1 seizoen te zien. Daarna is het ‘BASTA!’

Leest u het goed?
“Mogen worden meegezongen”?!
Jazeker, alles kan, omdat het publiek mede de avond bepaalt! Er zal dus geen show hetzelfde zijn. De allerlaatste theatervoorstelling vol anekdotes, onthullingen en verhalen over ruim 25 jaar succesvol toeren langs allerlei theaters is slechts 1 seizoen te zien; ‘BASTA!’

Toegangskaarten via de theaters. Meer informatie over de voorstelling, kaartverkoop en toegangsprijzen op www.impactentertainment.nl

Uniek in Nederland. Enig in zijn soort. Nog nooit gezien, gevoeld en gehoord? Of misschien toch wel! Enge Buren, bekend van hits als “Pizza Calzone”, “Sjakie” en het “Jodel”nummer van het radioprogramma Somertijd op Radio 10!

Enge Buren brengt muzikaal cabaret. De 3 heren hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek, liedjes en acts vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers.
Van hilarisch tot ontroerend. Allerlei verschillende muziekstijlen worden gebruikt. Met hun 3 goede zangstemmen maken ze van elke voorstelling een uiterst gevarieerde en vermakelijke show. Een feest der herkenning, aangevuld met verrassende wendingen. Met aanstekelijk enthousiasme en overduidelijk spelplezier bespeelt Enge Buren met een karrenvracht aan muziekinstrumenten het publiek. Elke vorm van driestemmigheid is voor hen een fluitje van een cent. De vele muziekinstrumenten die ze gebruiken vliegen in het rond. Van de een zijn hand, naar de ander zijn mond om vervolgens weer bij de derde op het hoofd te belanden. Keiharde house wordt in
1 seconde omgedraaid tot subtiel, ontroerende minimalistische muziek. Zo laten ze alle drie zien waartoe ze in staat zijn. Individuele, improviserende en unieke eigen kunsten worden afgewisseld met perfect ingestudeerde synchroon lopende danspasjes. Zo staan ze op het podium en zo krioelen ze tussen het verbouwereerde publiek. Kortom, je komt ogen en oren te kort.

Foto’s: Studio Loerijzer