Ensemble Scaramuccia in Sint Joriskerk

0
666

Nieuwe ontdekkingen van Vivaldi
Op zondagmiddag 8 november speelt het ensemble Scaramuccia in Bredevoort. Op viool, cello, theorbe/barokgitaar en klavecimbel zullen recent ontdekte werken van Antonio Vivaldi klinken. We laten de musici zelf aan het woord:
“Vivaldi is misschien wel één van de bekendste componisten ooit, desalniettemin blijven we zijn werk nog steeds ontdekken. Ons concertprogramma omvat de onlangs ontdekte Vivaldi-sonates voor viool, en bevat ook de heugelijke presentatie van twee compleet nieuwe werken van de Venetiaanse componist.”

Musici
Ensemble Scaramuccia werd opgericht in febuari 2013, met als doel om vergeten kamermuziek-juwelen weer voor het voetlicht te brengen. In de week voorafgaand aan dit concert heeft het ensemble een hectische periode achter de rug: de opnames van hun eerste CD als ensemble, met onder andere de nieuw ontdekte muziek van Vivaldi.

Francisco Javier Lupiáñez Ruiz, viool & artistieke leiding, concerteert regelmatig in Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, Japan en Nederland. Hij heeft opnames gemaakt bij Harmonia Mundi, France Musique, Musiqu3 en de Concertzender.
Javier bespeelt een barokviool Verbeek uit 1682 die hij leent van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Inés Salinas, cello, geboren in Zaragoza (Spanje), heeft haar Bachelor- en Masterstudie behaald aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze is gespecialiseerd in het uitvoeren van oude muziek op cello en viola da gamba. Ze is  mede-oprichtster van ensemble Scaramuccia.

Patrícia Vintém, Portugees klaveciniste, behaalde in 2009 haar diploma klavecimbel bij Ana Mafalda Castro aan de Afdeling Oude Muziek van de Superior School of Music in Lissabon. Haar zoektocht naar meer kennis en ervaring in oude muziek leidde haar naar Nederland, waar ze haar Bachelorstudie (2013) bij Jacques Ogg en haar Masterstudie (2015) bij Fabio Bonizzoni succesvol afsloot.

Giulio Quirici, theorbe en barokgitaar, is geboren in Vicenza, Italië. Hij trad onder meer op in Het Orkest van de 18e Eeuw (Frans Brüggen). Hij is oprichter van prijswinnend ensemble Radio Antiqua, waarmee hij vaak optreedt in gerenommeerde Europese festivals. Giulio studeerde jazz- en barokmuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Tenslotte
Het concert zal beginnen om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

SintJoriskerk512