Erepenning voor Concordia

0
109

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige muziekvereniging Concordia

Muziekvereniging Concordia uit Winterswijk-Kotten is zaterdagavond onderscheiden met de Koninklijke Erepenning vanwege het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Na afloop van het jubileumconcert in theater De Storm reikte burgemeester Joris Bengevoord de erepenning uit aan voorzitter Agnes Hengeveld. De burgemeester benadrukte daarbij de bijzondere plaats die Concordia inneemt in de Winterswijkse gemeenschap: “Concordia vervult een belangrijke sociale en culturele rol in Kotten en Winterswijk.”

Burgemeester Joris Bengevoord overhandigt de erepenning en oorkonde aan Concordia-voorzitter Agnes Hengeveld. Foto: Gemeente Winterswijk

Concordia
Muziekvereniging Concordia werd op 10 oktober 1919 opgericht. Vanaf het begin werd er geoefend in verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten, ook nu nog de thuisbasis van de vereniging. Naast fanfaremuziek werd er ook geoefend op balmuziek, want Concordia verzorgde vaak de dansmuziek bij bruiloften en verenigingen. In oktober 1960 werd de vereniging uitgebreid met een drumband, die inmiddels is omgevormd tot een malletband en in 1976 werden er ook majorettes aan de vereniging toegevoegd. Concordia is nog steeds een zeer actieve vereniging met elk jaar tal van shows, festivals en concoursen, waar de 140 leden zich altijd volledig voor inzetten.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat door Zijne Majesteit de Koning kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de vereniging of instelling.