Esta Haarmode opent weer de deuren

0
439

Esta Haarmode opent de deuren van de salon weer op maandag 11 mei. Klanten worden ontvangen in een vernieuwde salon waar ze veilig een kappersbezoek kunnen brengen. De openingstijden zijn tijdelijk verruimd, zodat klanten snel geholpen kunnen worden. Een afspraak maken kan online op www.estahaarmode.nl of telefonisch via 0543 – 522 857.

Door de coronamaatregelen moest Edwin van Staalduinen zijn salon Esta Haarmode noodgedwongen sluiten. Edwin: “Het is nog helemaal niet zo lang geleden, maar het voelt als een eeuwigheid dat de salon dicht zit. Ik heb dan ook de champagne losgetrokken toen ik hoorde dat de salon weer open mag.” Natuurlijk heeft Edwin afgelopen weken niet stilgezeten. Edwin: “Ik was elke dag in de salon om klanten telefonisch te woord te staan of mailtjes te beantwoorden. Ook heb ik samen met het team ervoor gezorgd dat de salon weer veilig open kan.” De openingstijden van de salon zijn tijdelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 – 21.00 uur, op woensdag van 8.00 – 19.00 uur en zaterdag van 8.00 – 16.30 uur.

Welkom in een veilige salon
De afgelopen weken heeft Edwin met zijn team de salon geschilderd. “De schilder heeft ons op weg geholpen en de hele zaak is nu zonnig geel met wit. Ook is de zaak kleurrijk gemaakt met prachtige voorjaarsboeketten.” Tussen alle stoelen staat een scherm en stoelen staan ruimer uit elkaar. “We gaan werken met twee teams van vier kapsters. Hoewel het niet hoeft van de overheid dragen zij allemaal een mondkapje en zoveel mogelijk handschoenen.” De vertrouwde roddelblaadjes zijn opgeruimd. “We hebben er alles aan gedaan om het coronaproof te maken en tijdschriften horen daar helaas niet bij. Vanuit de hygiëne gaan we na elk klantbezoek alles goed schoonmaken.”

Veilig een haarwerk uitzoeken
De afgelopen weken heeft Edwin wel mensen geholpen met een haarwerk. “Dit is medisch, dus gelukkig konden we wel mensen helpen die bijvoorbeeld een chemotherapie ondergaan. Zij krijgen vaak te maken met haaruitval en een haarwerk kan dan het leed wat verzachten.” Edwin heeft in de salon een aparte ruimte om deze mensen te ontvangen. “Deze ruimte gebruiken we ook voor klanten die heel bang zijn om besmet te raken met het coronavirus. Hier zijn zij alleen met een kapster in een ruimte.”

Trouwe klanten
Esta Haarmode heeft de afgelopen weken heel veel lieve reacties gehad van klanten. “Brieven, mailtjes, telefoontjes, bloemen, het was allemaal heel hartverwarmend. Ik wil, ook namens het team, heel graag iedereen hartelijk bedanken hiervoor. Waar mogelijk hebben we klanten ook zo goed mogelijk op weg geholpen. “We hebben verf pakketjes gemaakt met handschoenen, cape en verf. Mensen konden met hulp van een instructiefilmpje dan zelf de uitgroei van het haar kleuren. Daarnaast konden mensen producten bestellen.” Knipinstructies waren er niet. “Nee”, zegt Edwin lachend. ”Knippen is een vak apart. Ik heb de filmpjes wel gezien op social media van mislukte kapsels, maar gelukkig ook van mensen die noodgedwongen maar een langer kapsel hebben.” Inmiddels staat de telefoon roodgloeiend. “Wat heerlijk dat we er weer kunnen zijn voor onze klanten. Iedereen is van harte welkom, maar maak wel even een afspraak en kom alleen als je gezond bent”, vertelt Edwin enthousiast.