Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Met Corso in Concert barst het Volksfeest los

24 augustus 2017 @ 20:30 - 22:30

Een spetterend muzikaal feest voor iedereen

Het orkest van Muziekvereniging Excelsior, onder leiding van Henk-Jan Heijnen, heeft ook dit jaar weer een bijzonder en feestelijk programma samengesteld om het Volksfeest van Winterswijk op grandioze wijze te openen. Met de beste popsongs, bekend klassiek en medewerking van speciale gasten barst het Volksfeest los tijdens “Corso in Concert”. Het orkest wordt aangevuld met een compleet combo van gitaar, basgitaar, toetsen en drums. De presentatie van deze avond is in de vertrouwde handen van Jeroen Brittijn.

Corso in Concert zal dit jaar een internationaal tintje krijgen. Het is namelijk een bijzonder jaar voor Muziekvereniging Excelsior, want op 9 juni 2017 heeft zij haar 110-jarig bestaan mogen vieren. Vanwege dit jubileum gaat de vereniging met circa 80 leden een concertreis maken naar Nanjing (China), een absoluut hoogtepunt uit de historie van Excelsior. Het orkest zal tijdens Corso in Concert een deel van het China-programma ten gehore brengen. “In China zullen we Nederland en natuurlijk specifiek Winterswijk onder de aandacht brengen. Daar hoort mooie en toepasselijke muziek bij. Tijdens Corso in Concert geven we een voorproefje!” aldus Henk-Jan Heijnen, dirigent van het orkest.

Bijzonder deze avond is het optreden van The Highland Valley Pipes & Drums uit Borculo. De traditionele Schotse pipebandvult overal in Europa grote concertzalen tot wel 15.000 bezoekers en verzorgt hiermee de grootste Schotse indoorshow ter wereld. Dirigent Henk-Jan Heijnen is bijzonder enthousiast over de pipeband: “Met hun doedelzakken en traditionele Schotse trommels en kleding zullen de muzikanten een spetterend en bijzonder optreden laten zien.” Op de vraag of Heijnen zelf ook in een Schotse kilt op de bok zal staan antwoordt hij lachend: “Laat je verrassen!” De pipeband speelt zowel Schotse klassiekers, als verrassende arrangementen samen met Excelsior. Daarbij wordt de zang verzorgd door de veelzijdige en in Winterswijk alom bekende zanger: Rutger de Vries.

Het spreekwoordelijke dak gaat eraf bij de afsluiter met popzanger Luc ten Brinck. Met zijn rauwe en krachtige “Joe Cocker-achtige” stem vertolkt hij diverse bekende pop- en rockklassiekers tijdens Corso in Concert. Natuurlijk van Joe Cocker zelf, maar ook van onder meer Kensington, The Scene en Elvis Presley. Hierbij wordt hij begeleid door het orkest van Excelsior, maar zal hij ook zichzelf begeleiden op gitaar. Met deze topzanger wordt Corso in Concert spectaculair afgesloten. Ongetwijfeld weer een goed begin van een fantastisch Volksfeest!

Corso in Concert is voor iedereen vrij toegankelijk. Het Concert start om 20.30 uur en eindigt rond 23.30 uur. In de grote tent op de Markt zijn zitplaatsen, maar wees op tijd om verzekerd te zijn van een zitplaats.

Corso in Concert is een gezamenlijke productie van Vereeniging Volksfeest en Muziekvereniging Excelsior.

Gegevens

Datum:
24 augustus 2017
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Markt Winterswijk
Markt
Winterswijk, Gelderland Nederland
+ Google Maps