Focus op figuratie

0
137
Villa-Mondriaan foto: Luuk Kramer

Korte kunstgeschiedeniscursus: Focus op figuratie

Museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, Winterswijk, 3, 10 en 17 april 2018

Ook in de ban van het spannende werk van Neo Rauch in de Fundatie in Zwolle? Of prikkelt het figuratieve werk van Jan Sluijters u meer? Ontdek de wonderen van de figuratieve schilderkunst in de kunstgeschiedeniscursus ‘Focus op figuratie’ in Villa Mondriaan. In drie avonden laat Maria Driessen de diversiteit van de figuratieve kunst van de laatste decennia zien.

Ondanks dat de figuratieve schilderkunst een van de oudste vormen van schilderkunst is, heeft het nog steeds een grote aantrekkingskracht. Veel kunstenaars hebben ermee geëxperimenteerd en de figuratieve schilderkunst heeft vele transformaties doorstaan. Kunstenaars schilderden heel vaak niet wat zij zagen, maar lieten er hun eigen interpretatie op los. Dit kon resulteren in bijvoorbeeld paarse bomen of gele luchten. Inmiddels kijkt niemand daar meer vreemd van op, maar in hun tijd kregen Piet Mondriaan en Jan Sluijters nog veel commentaar. In de jaren zeventig van de vorige eeuw ontstond een hernieuwde opmars van figuratieve schilderkunst die tot op heden een groot succes is.
In een cursus van drie avonden bespreekt Maria Driessen het proces van de nieuwste vormen van figuratieve kunst. Aan de hand van het werk van een groot aantal Europese schilders als o.a. Neo Rauch, George Baselitz en Marlene Dumas wordt in de cursus op 3, 10 en 17 april dieper ingegaan op figuratieve schilderkunst. De cursus kost €55,- voor drie avonden en €45,- voor Vrienden van Villa Mondriaan.

Cursusdata: dinsdag 3 april, dinsdag 10 april en dinsdag 17 april van 19:30 uur tot 21:30 uur. Cursuskosten: €55,-, €45,- voor Vrienden van Mondriaan
U kunt u aanmelden via info@villamondriaan.nl
Locatie: museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, 7101 NC Winterswijk
Website: https://villamondriaan.nl/nl/kunstgeschiedeniscursus