Fotoexpositie bij Ankomm’n

0
156

Vanaf zaterdag 4 juli fotoexpositie ‘De Razende Wereld’ van Mark Heister bij Ankomm’n

Het coronavirus lijkt, voorlopig, onder controle. Keert nu de razende wereld van het pré-coronatijdperk in volle heftigheid terug, of hebben we iets nieuws ondervonden en ervan geleerd? Is er misschien wat meer rust, stilte en oog voor elkaar? Met deze foto-expositie ‘De Razende Wereld’ probeert fotograaf Mark Heister de razende wereld te verbeelden, in de hoop op herkenning. Wel met een vleugje humor om het niet al te zwaar te maken, maar ook de fotograaf ontkomt niet aan zelfreflectie.

Dit is Mark’s 4e expositie, zijn debuut in 2018 met ‘Mens in de Wereld’ was ook bij Gastgalerij Ankomm’n. Die expositie ging over de mens in verschillende gedaanten op verschillende plekken. Dat waren verstilde zwartwitbeelden, terwijl je bij de foto’s in deze expositie de snelheid van de huidige maatschappij en de ‘steeds maar meer en meercultuur’ kunt voorstellen. Bewust wordt het woordje kunnen in de laatste zin gebruikt. Mark wil ook graag dat de kijker zelf dingen ziet in de foto’s en er een eigen gevoel en beleving bij krijgt. Het valt op dat er meer kleur in deze expositie is verwerkt. Mark daarover: “Met kleuren kan ik beter de razende wereld tot uitdrukking brengen, bij verstilde beelden is zwartwit meer op zijn plaats. Wat blijft is dat er best ruis of onscherpte in mijn foto’s mag voorkomen. Techniek is soms ondergeschikt”. De expositie loopt vanaf 4 t/m 27 juli en is vrij te bezoeken, een vrije gift wordt op prijs gesteld. Mark is zelf aanwezig op de zondagen vanaf 14.00 uur.

Weet u welkom bij Gastgalerij Ankomm’n tijdens de openingstijden; op maandag en vrijdag van 09.30 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.30 – 18.00 uur. Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-West! Uiteraard hanteert Ankomm’n ook, op eigen manier, de coronarichtlijnen.