Fotoreportage: CF Run

0
1189

Verslag CF Run vrijdag 29 en zaterdag 30 september

Eindelijk was het zover. Na 5 maanden van voorbereiding vertrokken we van Winterswijk naar Leeuwarden. Hier zou de start plaatsvinden van de CF Run. Met deze Run hopen we zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar medicijnen voor CF (taaislijmziekte).

Het doel was om in estafette vorm van Cambuur naar Feyenoord (265 km) te lopen.

Ons team bestaande uit 8 lopers, 6 fietsers, chauffeurs en begeleiders vertrok ’s morgens om half 10 uit Winterswijk.

Fotoreportage: Arjan Dunnewold

In Leeuwarden was er ruimschoots gelegenheid om te lunchen en wat te ontspannen.

Rond 2 uur arriveerde het andere team dat samen met ons de uitdaging aan ging. Na wat overleg was het om half 4 zover.

Onze eerste groep bestaande uit 4 lopers en 3 fietsers ging van start. Na het startschot van een speler van Cambuur begon onze eerste loper onder begeleiding van twee fietsers en een auto/bus aan de eerste km’s.  De eerste groep lopers liep om en om de eerste 60 km. De laatste 7 km in de stromende regen.

Na een onderbreking van een half uur i.v.m. het onweer ging de tweede groep rond 21:00 uur in het donker in de stromende regen van start. De eerste groep kon genieten van een heerlijke maaltijd in de bus en proberen wat te slapen.

Na ongeveer 5.5 half uur mocht de tweede groep een hapje eten en zijn bed opzoeken. De eerste groep mocht weer aan de bak. Na voor de meesten een korte nachtrust, i.v.m. de maishakselaar die naast onze bus stond, werden de volgende 60 km in het donker afgelegd. Een hele aparte maar mooie ervaring.

Vervolgens mocht de tweede groep nog een keer aan de bak voor zijn tweede 60 km.

Hierna waren er nog 25 km te verdelen. De eerste km’s werden verdeeld onder de eerste groep.

De laatste km’s hebben we samen met het andere team gelopen. Een geweldige ervaring. De meeste lopers konden hun spieren goed voelen, maar op adrenaline werden ook deze km’s gelopen. Zo kwamen we rond half 4 bij het Feyenoord stadion aan en werden we binnengehaald door familie en kennissen.

Na een korte pauze werd de cheque ter waarde van 33.500 Euro overhandigd aan de NCFS.

Het was voor ons een geweldige ervaring om aan deze Run te mogen deelnemen en zo geld in te kunnen zamelen voor onderzoek naar CF. Iets wat hard nodig is.

We willen iedereen bedanken die ons gesteund heeft. Bedankt voor jullie donaties en sponsoring in welke vorm dan ook. Samen met jullie hebben we deze prestatie kunnen neerzetten.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.cfrun.nl/teams/care-for-do-nate-more

 

Tekst: Ada Roerdinkholder