Fotoreportage: Excelsior – Movie Highlights

0
818

Muziekvereniging Excelsior nam ons vanmiddag mee op een muzikale reis door de wereld van de filmmuziek.

Filmklassiekers zoals Star Wars, James Bond en Jurassic Park werden ten hore gespeeld. Hierdoor is de link tussen de filmmuziek en de bioscoop onmiskenbaar aanwezig.
Door de vele faciliteiten kregen de bezoekers een uitstekende filmbeleving.

Door het gebruik van drie beamers werd het een bijzonder visueel spektakel. De beelden zijn verzorgd door beeldregisseur André te Hennepe en werden omlijst met bijpassende muziek gespeeld door het ruim 80-koppige harmonieorkest onder leiding van Henk Jan Heijnen.

Ook aan de ontvangst was gedacht. Zo was er een rode loper, paaltjes, en een ware fotowand. Hierdoor waanden de bezoekers zich bij binnenkomst direct al in de wereld van Hollywood.

Om de prachtige filmmuziek nog meer tot zijn recht te laten komen, is er samenwerking gezocht met diverse solisten. Bij veel filmmuziek wordt er gebruik gemaakt van een koor. Excelsior heeft het Woolds Mansleukoor bereid gevonden en nam de koorpartijen voor haar rekening. Tevens speelde violiste Marije Derksen onder andere de aangrijpende vioolsolo uit de bekende Amerikaanse speelfilm Schindler’s List. Deze film won meerdere Oscars in 1994, waaronder die voor ‘beste film’. Tot slot waren uit het orkest diverse instrumentale solisten hoorbaar zijn en vocaliste Machteld van den Einde gaf acte de present.


Fotoreportage: Esther Reijrink

Fotoreportage: Esther Reijrink (Rode loper)