Fotoreportage: Flamingo’s weer gespot op “oude” stek

0
948

Dinsdag 25 februari 2020 heeft onze fotografe Esther Reijrink 5 flamingo’s weten te spotten in het Zwillbrocker Venn, net over de grens van Winterswijk in Vreden.
Ze waren deze maand al eerder gespot, en ook in grotere aantallen, maar door het regenachtige en koude weer kiezen ze toch weer voor een andere uitvalsbasis elders in het land.

Dinsdagmorgen begon de ochtend ook veelbelovend zonnig en bij een heerlijk zonnetje zijn ze dan ook vaak te vinden in het Zwillbrocker Venn.
Heerlijk om dan met de fiets het Zwillbrocker Venn rond te fietsen en als fotograaf zijnde, de camera met telelens mee op zak.
Enorme rust en kalmte, rustend in het zonnetje, kop in de zij, werden er 5 flamingo’s gespot bij de eerste vogelhut. Een mooie plek voor bezoekers, want hier zitten de flamingo’s redelijk dichtbij en kun je ze prachtig aanschouwen.
De flamingo’s namen absoluut geen poging tot het zoeken van het voedsel, en van het mooie baltsen was al helemaal geen sprake.
Het was wel Carnavalsdinsdag en misschien dat deze 5 vriendinnen aan het bijkomen waren van het Carnavalsgedruis?

Wie vaker in het Zwillbrocker Venn komt weet wanneer je eenmaal bij het water komt dat je de geluiden van andere watervogels hoort, zoals het geluiden van de meeuwen en de ganzen, maar nu niets van dat alles!
De waterstand is ook nog lang niet op het peil wat het zou moeten zijn. Afgelopen zomer was er een complete droogstand in het Zwillbrocker Venn en men maakt(e) zich dan ook zorgen of de flamingo’s dit jaar wel weer terug zouden komen i.v.m. voedselschaarste en de lage waterstand.

Deze flamingo’s hebben de weg naar het Zwillbrocker Venn in ieder geval weer weten te vinden, nu fingers crossed of ze terug blijven komen en of er nog een gezinsuitbreiding in het Zwillbrocker Venn zal volgen.

Voor meer foto’s: https://www.facebook.com/fotografieestherreijrink/