Fotoreportage: Generale repetitie Bevrijdingsconcert

0
1620

Voorafgaand aan de internationale viering van de vrijheid in een groots concert in festivalsetting vond zaterdag 4 mei de generale repetitie plaats. Om 20.00 uur werden de Tweede Wereldoorlog slachtoffers keurig herdacht en om 20.02 uur volgde de repetitie.
Het oefenen van het plaatsen van de vlaggen, het oefenen van de verplichting en alle nummers met een groots orkest en diverse artiesten en muzikanten.

Op zondag 5 mei vindt de internationale viering van de vrijheid plaats. Een groots concert in festivalsetting bij recreatiegebied ’t Hilgelo in Winterswijk. Het concert Internationale viering van de vrijheid is gratis toegankelijk.
Tijdens dit unieke evenement wordt je ontvangen op een groot festivalterrein met uitgebreide horecavoorzieningen op het strand en de ligweide bij recreatiegebied ‘t Hilgelo. Het decor voor het festival wordt gevormd door de prachtige natuurlijke omgeving. Eyecatcher wordt het grote overdekte transparante podium drijvend op het water.

Tijdens het concert kun je genieten van de slagwerkgroep en het 80-koppig harmonieorkest van Muziekvereniging Excelsior, het Euregionaal Jeugdorkest, leerlingen van Winterswijkse basisscholen, diverse koren uit de regio, dansers van het PENTA Dance Department en ga zo maar door. In aanloop naar het concert wordt een groot projectorkest, het Euregionaal Jeugdorkest, samengesteld met jeugdmuzikanten uit onder andere Winterswijk, Vreden, Burlo en Borkenwirthe. Het Euregionaal Jeugdorkest gaat op tournee in Duitsland en de tour wordt afgesloten met een spetterend optreden op 5 mei in Winterswijk.

Niet eerder werd in deze vorm samen de vrijheid gevierd door Nederlandse en Duitse buren. De organisatie verwacht zo’n 5.000 bezoekers uit Nederland en Duitsland te mogen verwelkomen bij de Internationale viering van de vrijheid.

Fotoreportage: Esther Reijrink