Fotoreportage: Persdag Zwarte Cross Lichtenvoorde

0
1023

Dinsdag 11 juli was de Pers welkom op het zwarte cross terrein in Lichtenvoorde.

Er zijn een paar veranderingen ten opzichte van vorig jaar, zo is er een 4e kroeg en zijn er dit jaar 32 podia Er is mogelijk om te gaan zwemmen en wat nieuw is is de fijn proevers weide , waar het sfeertje van Mañana Mañana is.

Burgermeester Annette Bronsvoort van Lichtenvoorde vertelde dat de goede samenwerking de afgelopen 10 jaar reden was om voor 10 jaar voor te zetten. De zwarte Cross zorgt voor een maatschappelijke samenwerking en betrokkenheid. Veel verenigingen helpen bij de Zwarte Cross wat een positieve invloed heeft op de financiële middelen van de vereniging.

Kortom een mooi feest volgens burgemeester Annette Bronsvoort.

De volgende spreken Johan Godschalk van Stichting Pak An gaf aan dat in het ene jaar dat ze bezig zijn 145 aanvragen binnen hebben gekregen met meer dan 50 gehonoreerde plannen. De stichting houdt zich bezig met coaching, begeleiding, netwerken publiciteit en verstrekken (geven) van financiële middelen. Stichting Pak an gaat de samenwerking aan met diverse scholen om zo meer mensen gemotiveerd te krijgen om iets te ondernemen wat moet bijdragen aan de welzijn van de achterhoek of achterhoeker.

Jan Wilms(voorzitter van de KNMV) nam de microfoon over van Johan en gaf aan dat hij heel blij was dat de finales van de Dutch Masters of Motorcross nu gereden gaat worden bij de ZC. Hij gaf aan dat de samenwerking heel prettig verliep en dat deze finale het best bezochte motorcrossevenement ter wereld gaat worden.

Fotoreportage: Alex en Janneke van der Galiën

De Microfoon werd weer teruggegeven aan Gijs en Hendrik-Jan die in de Zwarte Cross Talententuin een aantal jonge helden in de sport gaan ondersteunen. Zij geven de jonge sporters via de sociale media van de ZC, tante Rikie en Nozem Oil de extra aandacht die zij verdienen.

De volgende spreken was Maarten Beckers van Amnesty International Nederland die aangaf het jammer te vinden dat het weer nodig was aandacht te vragen voor mensen die in de gevangenis gezet zijn omdat ze alleen maar vreedzaam demonstreerden. Tijdens de rondleiding door Ronnie Degen werd er door een 4 tal motorcrossers onder wie Davy Pootjes, een aantal rondjes over het crossterrein gereden. Op dit moment zijn er nog een 548 mensen aan het werk om alles op tijd klaar te krijgen.

Zwemmen op de Zwarte Cross kan dit jaar voor het eerst op festivalstrand Playa Gasolina.

Nummering bij de plattegrond:

  1. Hoofdpodium 2. Megatent 3. Loco Arena 4. Roadhouse 5. The Bayou 6. Nozem Dôme 7.Arc de Triomphe 8. Theatertent 9. Theatertipi 10. Buitenpodium 11. Andere Apartigheid 12.Universitent 13. Dansvloer 14. Blagenparadijs 15. Café ‘Harder!’ 16. Gaycafé ‘De Kast’ 17.Metalcafé ‘De Baterbar’ 18. Discotent 19. Exoticana 20. Reggaeweide 21. Boschplaat 22.Undercovertent 23. De Dampkring 24. Tweetakt-terras 25. Kampvuurpodium 26. Rijdend Podium 27. Rock ’n Roll Circus 28. Spiel mir einer Tirolertent 29. Le Garage 30. Gospel Church 31. Open Podium 32. Café de Beugel