Fotoreportage: Winterswijk Wonderland

0
1150
Het centrum van Winterswijk is omgetoverd naar ‘Winterswijk Wonderland’. Winterswijk Wonderland is gevarieerd, gezellig en veelzijdig. Bezoekers kunnen een typische kerstsfeer verwachten. Het gratis evenement vindt plaats in het centrum van Winterswijk. De volgende straten doen op verschillende dagen mee: Meddosestraat, Ratumsestraat, Wooldstraat, Misterstraat, Willinkplein en het Weurden. Winkeliers hebben veelal de etalages in kerstsfeer versierd. Uiteraard ontbreekt de Kerstman niet. Er zijn standjes met een groot aanbod aan artikelen maar natuurlijk ook allerlei hapjes en drankjes. Er is volop muziek. Daarnaast zijn er verschillende attracties, dus ook genoeg te doen voor jong en oud. In het gehele centrum beleeft u in een magische kerstsfeer.
Op ’t Spek-Ende zijn er feestelijke aangeklede kramen, muziek, koren, glühwein, lekkere kleine gerechtjes voor op de hand of een rondrit door het centrum met de E-buggy.
De sfeervol aangeklede Ratumsestraat is er als vanouds met veel vertier zoals de Neeth uit Aalten met zelf pannenkoeken bakken voor de kleintjes. Bij Hillen zal deze zondag snacks gaan verkopen. Muziek is er van ‘Icing on the Cake’. Ook dit jaar is er weer de kortingsbonnen actie, dus houd de krant goed in de gaten. In de Meddosestraat is het koor ‘RockPops’ te horen. Er zijn meer dan 30 kramen met kerstdecoraties, ambachtelijke etenswaren, een poffertjeskraam etc. Er is een kleurwedstrijd, een feestelijke lotenboom en Jozua de ballonnenman zal de kinderen weer vermaken met de mooiste creaties.
In de H Jacobuskerk in Winterswijk kunt u kerststallen komen bekijken. Kerst wordt in allerlei culturen weer anders beleefd, ook de kerststallen maken de mensen naar hun eigen belevingswereld. Hoe verschillend dit kan zijn willen wij u laten zien door er een dertigtal kerststallen tentoon te stellen. Kortom, het bezoeken van Winterswijk Wonderland is een echte aanrader! De volgende staat gepland op 22 en 23 december a.s.

Fotoreportage: Esther Reijrink

Fotoreportage: Kevin Slotboom

Fotoreportage: Peter Latumaerissa

Fotoreportage: Marco Lobeek

Fotoreportage Kerststal: Sander Stortelers