Fotoreportage: Zwarte Cross Vrijdagmiddag 14 juli

0
1423

De eerste Zwarte Cross foto’s van het vrijdag 14 juli zijn binnen. Vanuit het Perscentrum op het festival terrein gaan we de beelden zo snel als mogelijk delen met onze volgers.  Beelden van het Blagenparadijs, Concert van Guus Meeuwis, Dweilorkest de Deurdweilers.  Een zeer gezellige sfeer op het festival terrein. Helaas een flinke regenbui tijdens het optreden van Guus Meeuwis maar dat mocht de pret niet drukken.

Fotoreportage: Emma Glazenburg


Fotoreportage: Marco Lobeek


Fotoreportage: Alex en Janneke van der Galiën

 

ZWARTE CROSS 2017 UITVERKOCHT!

De Zwarte Cross is voor het tweede jaar op rij volledig uitverkocht. De organisatie, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, adviseert iedereen zonder geldige kaart om niet meer naar Lichtenvoorde af te reizen. Vandaag werden om 20:30 uur de laatste dagkaarten voor de vrijdag verkocht aan de dagkassa. Dit betekent dat net als vorig jaar 220.000 mensen zullen afreizen naar het Achterhoekse Lichtenvoorde om zich te laven aan muziek en theater op 32 podia, motorcross, stunts en ander spektakel. Veel mensen verlieten vanmiddag het terrein vanwege de regen, maar na de eerste zonnestralen aan het begin van de avond wisten veel bezoekers de weg naar het festivalterrein (weer) te vinden.

Gisteren opende Tante de poorten van de camping. Hier zullen de komende dagen 25.000 bezoekers verblijven. De komende dagen worden de bezoekers met dag- en 3-dagen kaarten verwelkomt. Mits ouders een dagkaarten hebben, hebben hun kinderen tot 1,40 meter – zoals altijd – het gehele weekend gratis entree. De sfeer op het terrein is goed en iedereen is in een opperbeste stemming.

Zwarte Cross 2017: Vaak bu-j te bang!
Vrij vertaald betekent dit adagium zoveel als: ‘maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’ of ‘no guts, no glory!’. ‘Vaak bu-j te bang!’ is in het Oosten van het land een veelgehoorde reactie op onmatig overwegen, verkrampt risicomijden of het tentoonspreiden van een chronisch gebrek aan lef. Niemand is ooit beter geworden van over analyseren, dingen kapot relativeren of alsmaar cirkel-redeneren. De Zwarte Cross promoveert dit magische mantra tot de slogan van deze 21ste editie en hoopt dat het zal uitgroeien tot de lijfspreuk van alle duizenden Zwarte Crossers. Vaak bu-j te bang!

Zwarte Cross 2017; 13-14-15-16 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl