Foto/Video: Sieb Duenk WK BMX Rock Hill (USA)

0
1649

Op dinsdag 25 juli werd in Rock Hill (usa) afgetrapt voor een week bmx geweld tijdens het WK BMX. Één van de deelnemers was Sieb Duenk uit Winterswijk. Sieb reed de klasse “50 years and over”.
Na een maandenlange voorbereiding moest het vandaag gebeuren. Vanwege de hitte werden er maar 2 ipv 3 manches gereden dus er was geen ruimte voor fouten. Met 2 x een 2e plaats kwalificeerde Sieb zich knap voor de 1/4 finale. In deze 1/4 finale fietste hij zich wederom naar een geweldige 2e plek en een halve finale op de WK was daarmee een feit. Dit was al een wereld prestatie op zich met al die oud pro’s uit de USA. Kon hij zich in de manches en 1/4 finale nog naar voren rijden door zijn power en uitstekende techniek, in de halve finale ging het nog net iets te hard en met een 6e plek in de halve finale en een uiteindelijke 11e plaats in de officiële uitslag mag Sieb zich de nummer 11 van de wereld noemen!
Een ongelofelijke prestatie als je weet dat hij na een pauze van zo’n 30 jaar pas weer 4 jaar op de bmx zit!! Via de fietscrossclub FCCL in Lichtenvoorde naar het WK in de USA! Volgend jaar wordt het WK gehouden in Baku Azerbeidzjan met wellicht een Sieb Duenk die daar probeert de kroon op z’n werk te zetten?!

Gefeliciteerd Sieb en veel succes aankomend jaar!

Foto’s en video: Björn Hulzink