Geen verrassende uitslagen

0
368

Geen verrassende uitslagen in de Winterswijkse damcompetitie deze week. Wel loopt koploper Erik ten Hagen weer 1 puntje uit, waardoor hij in de laatste 3 wedstrijden voldoende heeft aan 2 of 3 punten om kampioen te worden.

Erik ten Hagen nam in zijn partij tegen Augustin Saouadogo een hekstelling in, wat nog geen ramp was voor Augustin, maar enkele zetten later liet hij zichzelf ook opsluiten aan zijn linkerkant van het bord, wat voor Erik voldoende was om de partij in winst om te zetten (2-0).

Erik Oonk sloeg in zijn partij tegen Zeeg Jongkoen in het begin middenspel toe middels een combinatie naar dam. Achteraf bleek Zeeg deze dam af te kunnen pakken met een gelijke schijvenverdeling, maar Zeeg overzag dit. Enkele zette later maakte Erik de partij af via een slimme plakker (2-0).

De langste partij van de avond ging tussen Wim Sonderen en Jan Elgershuizen. Beiden probeerden er een mooie partij van te maken, waarna Jan in het middenspel een iets voordelige positie leek te behalen. Door een ruil van Wim leek dit voordeel te kantelen, waarna er een lastig eindspel ontstond met mogelijkheden aan beiden kanten. Geen van beiden kon echter de winst vinden (1-1).

Buiten de competitie om speelde Frank ten Hagen een simultaan tegen André Strooper, Gerwin Doornink en Wim Klaassen. In de partij tegen André kwam hij in het middenspel een schijf voor door te combineren met een randschijf. Hij kwam gewonnen te staan, maar liet André terugkomen. Remise was uiteindelijk nog mogelijk maar André overzag dit (2-0). Gerwin Doornink maakte in het middenspel een fout, waarna Frank één schijf kon winnen middels een 1 om 2. Omdat Frank positioneel ook zeer sterk stond was er voor Gerwin geen kans meer (2-0). Wim Klaassen kwam vroeg in de partij één schijf achter nadat hij na een combinatie een schijf niet meer kon verdedigen. Ondanks de schijf achterstand stond hij positioneel niet zo slecht. Remisemogelijkheden zaten er misschien nog in, maar dit werd niet gevonden. Frank won uiteindelijk de partij door in het eindspel goed gebruik te maken van zijn dam (2-0).

De stand: