Gemeentenieuws week 11

0
180

21 maart 2020: de Landelijke Opschoondag

Voorjaarsschoonmaak in wijk de Pas met wethouder Zomer

Op zaterdag 21 maart 2020 is het weer de Landelijke Opschoondag. Op deze dag houdt heel Nederland een grote voorjaarsschoonmaak van straten, pleinen en buurten. Door samen het zwerfafval op te ruimen gaat iedereen met een mooie, schone straat het voorjaar in.

Voorjaarsschoonmaak wijk de Pas

Op deze Landelijke Opschoondag ruimen wij graag samen met u wijk de Pas op. Van 10.00 tot 13.00 uur zijn wij, samen met wethouder Tineke Zomer in de wijk om zwerfvuil op te ruimen. Vele handen maken licht werk en het zou mooi zijn als we met zoveel mogelijk mensen de wijk op deze dag kunnen opruimen en schoonmaken. Doet u ook mee? U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar: uitdepas@wwijk.nl. Voor ‘gereedschap’ (vuilgrijpers, vuilniszakken, handschoenen en dergelijke) wordt gezorgd.

Woont u niet in de Pas en wilt u ook aan de slag?

U kunt een actie aanmaken via www.mooi-schoon.nl/LOD2020. Daarnaast vindt u hier opruimtips voor de Landelijke Opschoondag. Samen maken we de straten weer mooi schoon. Zo gaat ook jouw buurt fris het voorjaar in!

Vragen over duurzaamheid en energiebesparing? 

Kom naar het Centrum Duurzaam Winterswijk in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Medewerkers van de gemeente en van het verduurSaam energieloket beantwoorden uw vragen, vertellen u over beschikbare subsidies en regelingen en informeren u over mogelijke stappen op het gebied van duurzaamheid.

Verbouwing

Van woensdag 18 maart tot en met dinsdag 24 maart is Centrum Duurzaam Winterswijk wegens verbouwingswerkzaamheden gesloten. Het energieloket is wel telefonisch bereikbaar: (0314) 820 360 en via www.verduursaamenergieloket.nl. Vanaf woensdag  25 maart bent u weer van harte welkom. Meer info is te vinden op www.duurzaamwinterswijk.nl/centrum.

Heb jij schulden (gehad)? Praat mee! 

Winterswijk werkt aan een armoedevrij Winterswijk 2040. Om dat te kunnen doen is het belangrijk om te weten hoe schulden ontstaan. We willen meer grip op het voorkomen van schulden en financiële problemen. Daarom doet een student van het Saxion onderzoek naar het ontstaan van schulden in Winterswijk. Hij kijkt naar wat dan wel én niet helpt.

Onderzoek naar oorzaken van schulden

Thijs Esselink is deze student. Hij wil graag met mensen in gesprek die schulden hebben of hebben gehad. In een gesprek vraagt hij hoe schulden zijn ontstaan en wat heeft geholpen om er weer uit te komen. Hij is ook erg nieuwsgierig wat houvast gaf in die moeilijke periode en wat juist helemaal niet hielp. Heb jij ervaring met schulden? Zit je er midden in of heb je schulden achter de rug? Wij horen graag jouw ervaringen om te zorgen dat mensen beter geholpen worden in de toekomst. Zo zorgen we met elkaar dat financiële problemen voorkomen worden.

Ik doe mee!

Als je mee wilt doen, stuur dan  een mail aan iedereendoetmee@winterswijk.nl of bellen met Colette Wever op (0543) 543 543. Een gesprek met Thijs duurt ongeveer één uur.

Gemeentekantoor elke vrijdagmiddag gesloten

Sinds 1 januari 2020 is ons gemeentekantoor op vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur gesloten.  Op onze website www.winterswijk.nl vindt u meer informatie over onze openingstijden. Wilt u meer weten of heeft u geen internet, dan kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0543) 543 543.

Thema-avond 16 maart Varsseveld

Dementie op jonge leeftijd

Maandagavond 16 maart is van 19.30 tot 21.00 uur  in het Borchuus in Varsseveld een bijeenkomst voor mensen die op jonge leeftijd al te maken krijgen met dementie. De zorgorganisaties in de regio Achterhoek horen graag van u hoe de zorg en ondersteuning voor deze mensen nog beter kan. De avond is zowel voor mensen die zelf dementie hebben als voor de naasten zoals partner of kinderen. In kleine groepen bespreekt u wat uw ervaringen en wensen zijn als het gaat om ondersteuning door bijvoorbeeld huisarts, specialist, dagbesteding of begeleiding thuis. Opgeven voor deze avond kan via de mail naar m.bisseling@kkowa.nl of telefonisch via (06)-13 40 68 00.

Elke woensdagavond Scheidingsloket voor informatie en advies

Uit elkaar … en hoe nu verder? 

Ouders en opvoeders met vragen over uit elkaar gaan kunnen elke woensdagavond bij het Scheidingsloket terecht. In wisselende samenstelling geven de medewerkers van het Scheidingsloket u graag informatie en advies. Uiteraard gebeurt dit vertrouwelijk.

Het Scheidingsloket wordt bemand door een medewerker van het sociale wijkteam in de gemeente Berkelland. Op 11 maart is een financieel adviseur aanwezig en op 18 maart  een notaris. Een actueel overzicht welke deskundige wanneer aanschuift, vindt u op www.preventieplatformjeugd.nl/scheiden. Op deze website staan ook tips en adviezen over uit elkaar gaan met kinderen.

Scheidingsloket voor informatie en advies. Voor inwoners uit Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Elke woensdag tussen 17.00 en19.00 uur. Gemeentehuis Borculo, Markstraat 1

Verloren en gevonden voorwerpen februari 2020

Heeft  u iets gevonden of verloren?

U kunt hiervan aangifte doen via onze website www.winterswijk.nl, persoonlijk bij de receptie van het gemeentekantoor of telefonisch  via telefoonnummer (0543) 543 543. Wij publiceren gevonden voorwerpen maandelijks op onze website www.winterswijk.nl> actualiteiten. Staat het voorwerp dat u bent verloren er niet bij, neem dan contact met ons op via bovenstaand telefoonnummer.

Vergaderingen                                  

Openbare vergadering Cliëntenraad Participatiewet op 12 maart

De Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk komt op donderdag 12 maart voor een openbare vergadering bijeen in het gebouw van de Sociale Dienst Oost Achterhoek, Kevelderstraat 1 in Groenlo. De vergadering begint om 19.30 uur. Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen: Project ‘Eigen kracht’, Advies meedoen-applicatie en het jaarverslag. De agenda kunt u inzien op het Loopbaanplein, Burg. Bosmastraat 7 in Winterswijk. En op de website www.socialedienstoostachterhoek.nl onder ‘Vergaderagenda’. 

Tijdelijke verkeersmaatregelen  

Hoek Spoorstraat-Roelvinkstraat

In verband met kapwerkzaamheden is de hoek Spoorstraat-Roelvinkstraat op maandag 9 maart tussen 8.30 uur en 14.00 uur afgesloten voor al het verkeer. 

Boveltweg

In verband met het onderhoud van de sloot is de Boveltweg tussen de Meerdinkweg en Rauwershofweg op donderdag 12 maart afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt ter plekke door verkeersregelaars omgeleid. Omleidingsroute is: Meerdinkweg – Holdersweg – Rauwershofweg. 

Hyacintstraat

In verband met rioolwerkzaamheden is de Hyacintstraat tot en met  27 maart afgesloten.

Tulpstraat

In verband met herinrichtingswerkzaamheden is de Tulpstraat tussen de Bocholtsestraat en de Narcisstraat tot en met donderdag 30 april  afgesloten. De straatwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de Bocholtsestraat richting de Narcisstraat.

Narcisstraat, deel Tulpstraat en Hyacintstraat

In verband met herinrichtingswerkzaamheden is de Narcisstraat tot en met donderdag 30 april afgesloten. Op dit moment zijn er herstratingswerkzaamheden. De straatwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de Tulpstraat richting Hyacintstraat.

Bataafseweg

In verband met de aanleg van een rotonde op het kruispunt Bataafseweg – Kloetenseweg – Steengroeveweg is de Bataafseweg tot en met vrijdag 30 oktober afgesloten voor al het verkeer. Het gaat hier om het deel tussen de Laan van Hilbelink en de Vredenseweg. Aanliggende percelen zijn wel bereikbaar. Er is een omleiding ingesteld.

11 maart Informatiebijeenkomst Hoogbegaafd… meer dan alleen slim! om 20.00 uur op Basisschool ’t Carillon, Wheme 30 in Groenlo.*
11 maart Scheidingsloket voor informatie en advies van 17.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis Borculo, Marktstraat 1. Dit loket is ook voor inwoners van Winterswijk.*
12 maart Openbare vergadering Cliëntenraad Participatiewet om 19.30 uur in het gebouw van de Sociale Dienst Oost Achterhoek, Kevelderstraat 1 in Groenlo*.
12 maart Mantelzorgcafé bij  Hertog Karel van Gelre, Markt 25 van 14.00 tot 15.30 uur.*
12 maart Openbare vergadering algemene raadscommissie om 19.30 uur in het raadhuis, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1.*
18 maart Scheidingsloket voor informatie en advies, zie ook 11 maart.
24 maart Afscheidsreceptie van Wim Aalderink van 16.00 tot 18.00 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25.*

*) Over de agenda-onderwerpen met een * wordt meer info gegeven elders in dit gemeentenieuws.