Gemeentenieuws week 20

0
465

Asbeststukjes gevonden in bermen buitengebied Winterswijk

Vanmorgen is er bij de gemeente Winterswijk melding gemaakt van de vondst van stukjes asbest in de bermen van de Masterveldweg (Winterswijk Meddo), Moezebrinkweg en Veldboomweg (Winterswijk Ratum). Medewerkers van de gemeente zijn ter plaatse geweest. Over een lengte van circa drie kilometer liggen ongeveer 50 stukjes asbest verspreid.  De  aangetroffen asbeststukjes vormen geen direct gevaar voor de volksgezondheid. De  betreffende wegen worden vanmiddag afgesloten voor verkeer met uitzondering van aanwonenden.

Vanmiddag worden aanwonenden persoonlijk geïnformeerd door de gemeente. De gemeente heeft inmiddels opdracht gegeven voor het verwijderen van het asbest door een externe partij. Er wordt geprobeerd vandaag al een start te maken met het opruimen van het asbest. Naar verwachting duren de werkzaamheden drie tot zes dagen.

Tips melden bij de politie

De politie start vandaag  met een buurtonderzoek. Inwoners die tips hebben of mogelijk iets hebben gezien, kunnen dit melden bij de politie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Inwoners worden ingelicht over glasvezel tijdens vier informatieavonden

Glasvezel dichtbij voor buitengebied gemeente Winterswijk

Goed nieuws voor u als inwoner van het buitengebied van Winterswijk. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland van de gemeente.  Wethouder Te Gronde is zeer enthousiast dat de aanleg van glasvezel nu zo dichtbij is: “Wij werken al geruime tijd intensief samen met de Stichting Breedband Buitengebied Winterswijk (SBBW) om de aanleg van glasvezel in het buitengebied te laten realiseren. Dit is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het buitengebied. Internet krijgt een steeds belangrijkere rol in de samenleving en is ook essentieel voor de leefbaarheid in de buurtschappen. Om de aanleg door te kunnen laten gaan moet  50% van de inwoners vóór 11 juli 2016 een abonnement via glasvezel afnemen. Ik beveel deelname daarom van harte bij u aan”.

CIF is op 3 mei gestart met de campagne ‘Glasvezel buitenaf’. In totaal gaat het om 2.450 huishoudens en bedrijven. Inwoners kunnen kiezen uit diensten van vijf verschillende aanbieders. Voor consumenten zijn dit Caiway, Fiber en Solcon. Ondernemers kunnen terecht bij de zakelijke dienstenaanbieders CBizz en WeServe. Meer informatie kunt u vinden op de website www.glasvezelbuitenaf.nl

Informatieavonden

Tijdens de informatieavonden wordt u uitgelegd wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. De dienstenaanbieders zijn hierbij ook aanwezig. Daarnaast krijgt u een toelichting   waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. U kunt voor meer informatie een van de volgende informatieavonden bezoeken:

17-Mei  Meddo, Spiekerman van 19.30 tot 21.30 uur

18-Mei  Woold, Gebouw Juliana van 19.30 tot 21.30 uur

19-Mei  Kotten, Gebouw Wilhelmina van 19.30 tot 21.30 uur

20-Mei  Ratum, Gebouw Emma van 19.30 tot 21.30 uur

CIF

CIF is een beleggingsfonds in telecommunicatie-infrastructuren. CIF doet in langetermijninvesteringen in Europese telecommunicatie-infrastructuur, waaronder zendmasten, vaste kabelinfrastructuren, datacenters en aanverwante activa 

Vergunningsaanvraag Volksfeest 2016? Dien deze vòòr 1 juni 2016 in!

 Horecaondernemers en organisaties die tijdens het Volksfeest op 25, 26, 27 en 28 augustus aanstaande een buitenactiviteit op openbare grond willen organiseren, moeten daarvoor uiterlijk dinsdag 31 mei 2016 een vergunningsaanvraag bij ons  indienen. Met nadruk wijzen wij u erop dat vergunningsaanvragen die na 31 mei worden ingediend, niet meer in behandeling worden genomen.  

Het vroegtijdig indienen van deze vergunningsaanvragen is noodzakelijk in verband met een goed op elkaar afgestemde organisatie van alle activiteiten en een veilige inrichting van de openbare ruimte tijdens het volksfeest. Ook de inzet van beveiliging wordt hierop afgestemd.  In principe is voor alle activiteiten op openbare grond is een vergunning vereist. Hierbij valt te denken aan muziekoptredens, het plaatsen van een podium, een biertap, een tent (of overkapping) en/of de ingebruikname van extra terrasruimte.

Hoe vraag ik een vergunning aan?

U kunt een vergunningsaanvraag indienen via het aanvraagformulier voor evenementen op de onze website www.winterswijk.nl. U vindt het betreffende formulier op de pagina ondernemers/vergunningen_en_meldingen/evenementenvergunning. Van belang is dat u een duidelijke plattegrond (schaal 1 : 200) van de in gebruik te nemen ruimte en te plaatsen objecten bijvoegt.

 

Bedrijfsbezoeken college van B&W

Burgemeester en wethouders bezoeken Profile en Gebuwin metal products

 Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk om goede contacten met het bedrijfsleven en de instellingen in onze gemeente te onderhouden. In de afgelopen tijd bezocht het college Profile de fietsspecialist Winterswijk en Gebuwin metal products.

Bezoek aan Profile

Profile is in 2015 verhuisd naar een prachtige zichtlocatie op de hoek van Rondweg West en de Europalaan. In de winkel kreeg het college een uitgebreide rondleiding van de eigenaren Jos Martens en Marco Mengerink. Profile biedt een allround assortiment, van bakfiets tot racefiets en allerhande fietsaccessoires. De werkplaats heeft een prominente, zichtbare plek gekregen midden in de winkel. In de sfeervolle personeelsruimte van de winkel vertelden de eigenaren enthousiast over ontwikkelingen als het elektrische fietsen, de leasefiets en huurfiets. Over dat laatste ontvangen ze veel leuke reacties van toeristen die verbaasd zijn over de service die ze hier in Winterswijk ontvangen. De fysieke winkel wordt ondersteund met zowel de eigen webshop als de website van de landelijke Profile organisatie.

Bezoek aan Gebuwin metal products

Het college werd hartelijk ontvangen door directeur, eigenaar Hans Siertsema. Hij vertelde over hoe het familiebedrijf in 1947 is ontstaan met de productie van trapstellen voor naaimachines als hoofdactiviteit. Het bedrijf heeft zich daarna ontwikkeld tot producent van allerlei metalen persdelen en assemblages. Bijzondere producten uit het verleden zijn liftmechanieken voor naaimachinemeubels en de Spiral wenteltrap. Bijzonder en nog steeds in het assortiment zijn de trommelremmen voor het fietsenmerk Gazelle.

De huidige hoofdactiviteit van het bedrijf is het produceren van trek- en hijsmiddelen met de nadruk op handaangedreven lieren. Gebuwin is marktleider in dit bijzondere marktsegment en levert aan diverse industrieën over de hele wereld. In de productieruimte zag het college diverse zware metaalbewerkingsmachines aan het werk en in de assemblagehal werd een aantal liermodellen gedemonstreerd waaronder de handlier. Deze wordt onder andere gebruik als noodsysteem om zware deuren en luiken bij stroomuitval handmatig te kunnen openen of sluiten. Het was bijzonder om te zien hoe met handkracht en tandwieloverbrenging duizenden kilo’s gehesen kunnen worden. Gebuwin is al sinds 1949 gevestigd aan de Industrieweg 6 in Winterswijk.

Ouderenadviseurs bezoeken 70-plussers in wijk De Vrees

Omdat er veel veranderingen en ontwikkelingen in de zorg zijn, geeft de gemeente Winterswijk een vervolg aan het afleggen van de huisbezoeken bij 70-plussers door vrijwilligere ouderenadviseurs. 

Deze  bezoeken zijn met name bedoeld om u als oudere te informeren over de voorzieningen en mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. Inmiddels hebben de huisbezoeken in de wijken Scholtenenk en Oostervoort plaatsgevonden. Vanaf juni gaan de vrijwillige ouderenadviseurs op huisbezoek in de wijk De Vrees. In juni ontvangen ouderen van de wijk de Vrees een aankondiging van de huisbezoeken. Door middel van een antwoordkaart kunt u zich aanmelden voor een huisbezoek. Het huisbezoek vindt alleen plaats als u hiermee instemt.

Advies en informatie

In samenwerking met onder meer politie, brandweer en Bouke (klusbedrijf) geven onze geschoolde vrijwilligers tips en adviezen over bijvoorbeeld inbraak- en brandpreventie, maar ook over  hoe u zelf uw woning kunt aanpassen. Daarnaast adviseren en informeren de ouderenadviseurs u over eigen verantwoordelijkheden en zelfredzaamheid. Via de gesprekken willen de ouderenadviseurs ook graag inzicht krijgen in hoe u als oudere uw leefomgeving ervaart, wat u mist in uw wijk of wat er juist goed gaat. En misschien kunt of wilt u zelf ook wat voor een ander betekenen. Eventuele persoonlijke informatie die in de gesprekken naar voren komt, wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Als dank voor uw medewerking ontvangt u na afloop van het huisbezoek een tas met informatie van de vrijwillige ouderenadviseur.

De (vrijwillige) ouderenadviseurs van de Post zijn blij met uw medewerking aan het huisbezoek. Hierdoor wordt inzichtelijk welke vragen er leven en aan welke informatie u behoefte heeft. Medewerkers van de Post kunnen daardoor hun werkzaamheden beter afstemmen op de doelgroep.

Legitimeren

De ouderenadviseurs hebben een legitimatiebewijs bij zich en zijn graag bereid deze voorafgaand aan het gesprek aan u te tonen. Natuurlijk is uw familielid of goede bekende van harte welkom om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Wij zijn er voor u…

Wilt u meer informatie over ouderenadvisering of heeft u vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn? Kom dan binnen bij de Post aan de Balinkesstraat 4 in Winterswijk (voormalige postkantoor). De Post is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt ook contact opnemen met Christel te Lintum om een afspraak te maken. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0543) 543 960 of e-mailadres depost@winterswijk.nl.

Anti-fietsdiefstalactie met gratis graveren op 18 mei 2016

Fietsdiefstal komt in ons fietsland helaas vaak voor. Om fietsers te helpen het risico op diefstal te verkleinen, wordt op woensdag 18 mei een anti-fietsdiefstalactie in Winterswijk gehouden. Daarbij kunt u gratis uw fiets laten graveren. Van 10.30 tot 16.00 staat het Centrum Fietsdiefstal op de weekmarkt. Om te laten graveren heeft u een legitimatiebewijs nodig, zodat uw fiets geregistreerd kan worden. Tijdens de actie wordt een Axa-kettingslot verloot ter waarde van € 35,00.

Goed op slot zetten en registreren

De eenvoudigste manier om het risico op diefstal sterk te verkleinen is: zet uw fiets goed op slot. In de praktijk staat nog geen 10% van de fietsen goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat uw fiets bovendien graveren en registreren. Is de fiets dan toch een keer verdwenen, heeft aangifte doen zeker zin. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.

Samenwerking

De gemeente Winterswijk organiseert deze actie in samenwerking met de Politie, Centrum Fietsdiefstal en de provincie Gelderland.

Buitenspeeldag Winterswijk 8 juni 2016 

Op woensdag 8 juni wordt er weer de jaarlijkse landelijke Buitenspeeldag voor kinderen van 5 tot 12 jaar georganiseerd, met als doel het buitenspelen te stimuleren. Dit jaar vindt de Buitenspeeldag plaats bij het Strandbad Winterswijk, van 14.00 tot 17.00 uur.

Dit jaar wordt de Buitenspeeldag georganiseerd door de Buurtsportcoach van de gemeente in samenwerking met Scouting Winterswijk, Speeltuinvereniging Hakkelerkamp en Strandbad Winterswijk. De enthousiaste organisatie belooft een dag vol leuke beweegactiviteiten. Dit jaar zijn er diverse activiteiten met water, te denken aan vlotvaren, kabelbaan en waterspellen. Daarnaast komt er een springkussen, een zeephelling en kun je weer broodjes afbakken bij het kampvuur. Je kunt ook je eigen schepje en emmertje meenemen om op het strand een zandkasteel te bouwen. Kortom: er is genoeg te doen!

De Buitenspeeldag vindt jaarlijks plaats en is een initiatief van Nickelodeon en Jantje Beton met ondersteuning van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Met de buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om vrij en avontuurlijk buiten te spelen.

Doe mee door je op te geven!

Kinderen die deel willen nemen, kunnen zich opgeven via de website www.activity4kids.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan de buitenspeeldag. Kinderen moeten wel in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Brengt u ook een bezoek aan de vispassage bij Berenschot’s Watermolen?

Wereld Vismigratiedag op 21 mei 2016

Op zaterdag 21 mei is het Wereld Vismigratiedag. Op deze dag vragen meer dan 1000 organisaties aandacht voor het belang van obstakelvrije rivieren en beken, zodat vissen kunnen trekken ofwel migreren. Ook Waterschap Rijn en IJssel doet hieraan mee. Het Waterschap stelt deze dag vispassages open in Winterswijk, Bronkhorst en Zutphen

In Winterswijk kunt u op 21 mei van 10.30 uur tot 15.30 uur een bezoek brengen aan de vispassage bij  Watermolen Berenschot. Recent is bij Watermolen Berenschot een vispassage aangelegd, is de stuw gerenoveerd en gemoderniseerd en zijn de kademuren hersteld. Ook het waterrad en de brug over de Boven Slinge zijn vervangen. Er zijn tijdens de openstelling medewerkers van het waterschap en van de hengelsportfederatie aanwezig. Zij kunnen u alles vertellen over de (aanleg van de) vispassage en de vissen die in de Boven Slinge zwemmen. Tevens plaatst het waterschap een visfuik zodat u ook kunt zien welke vissen er door de vispassage zwemmen.

Berenschot’s Watermolen ligt is het prachtige natuurgebied de Bekendelle, een moerasbos waar de Boven-Slinge doorheen slingert. U kunt hier prachtig wandelen en fietsen. Op de website van Watermolen Berenschot vindt u meer informatie en fietsroutes. Meer over de aanleg van de vispassage en de renovatie van de stuw vindt u op de projectensite: www.wrij.nl/thema/actueel/projecten/berenschot/.

Alzheimer Café Lichtenvoorde 25 mei 2016

De afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland organiseert een Alzheimer Café in Lichtenvoorde. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Het thema van deze maand is: Mijn hoofd in eigen hand. 

Deze avond wordt de documentaire Mijn hoofd in eigen hand vertoond. Het gaat over Ger (64), ex-docent verpleegkundige, die als Alzheimerpatiënt gevolgd wordt.  De film laat zien wat zijn wensen zijn, wat de impact van zijn dementie in zijn leven is, hoe hij praktische zaken heeft geregeld en hoe hij aan zijn huidige leven een zinvolle invulling geeft. Nadien is er gelegenheid om na te praten. 

Wanneer: woensdag 25 mei

Waar:  Grand Café van woonzorgcentrum Careaz  Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30)

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of bel naar Alzheimer Achterhoek: (06) 135 144 11.

Werk in uitvoering 

Meester A. th. ten Houtenlaan voor langere periode afgesloten

In verband met werkzaamheden aan de stuw is de meester A. th. ten Houtenlaan afgesloten tot ongeveer 1 augustus. Er is een omleiding ingesteld via de Wooldseweg. De omleiding is door middel van bebording aangegeven.

Omleidingsroute Rondweg West en Morgenzonweg

Op 4 april is er gestart met de werkzaamheden voor Vitens (waterleiding) en Liander (gasleiding) aan de Rondweg West in Winterswijk, die ongeveer zes weken zullen duren. Tijdens de werkzaamheden, die voornamelijk plaatsvinden op het fietspad, wordt een omleidingsroute ingesteld voor fietsers tussen de Groenloseweg en de Europalaan. Daarnaast wordt er gewerkt op de rijbaan in noordelijke richting tussen de spoorwegovergang en Beatrixpark. Het autoverkeer wordt daar door verkeersregelaars langs de werkzaamheden op de rijbaan geleid. Daarnaast wordt de oostelijke aansluiting met de Morgenzonweg een tot twee dagen afgesloten voor verkeer, waarvoor een omleidingsroute wordt ingesteld. Het ziekenhuis blijft te allen tijde bereikbaar voor alle verkeer.

Parallelweg tijdelijk afgesloten

In verband met werkzaamheden aan het wegdek is de Parallelweg tussen de Freule van Dorthstraat en de rotonde op 19 en 20 mei geheel afgesloten voor het autoverkeer (ook de school en de parkeerplaatsen bij de sporthal zijn dus niet per auto bereikbaar).

Nieuwe rotonde in de Groenloseweg N319 in Winterswijk

De provincie Gelderland legt een nieuwe rotonde aan in de Groenloseweg in Winterswijk. In verband met de werkzaamheden langs de weg is de rijbaan versmald en is de snelheid van het verkeer verlaagd. Indien nodig wordt een halve rijbaan afzetting ingezet. Deze week en volgende week wordt de aansluiting van de rotonde met de rijbanen gereed gemaakt. De Groenloseweg is geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld.

Op 27 mei gaat de nieuwe rotonde en de weg naar het Beatrixpark open. Vanaf dan dienen de bromfietsers op de N319, tussen de nieuwe rotonde Arrisveld en de rotonde bij de Europalaan, gebruik te maken van de hoofdrijbaan van de Groenloseweg en Rondweg West. De weg en bebording zullen daarop aangepast worden.

Kijk voor meer informatie  en andere actuele wegwerkzaamheden op http://v1.wegwerkmeldingen.nl/

Agenda activiteiten

datum info activiteit
19-mei Thema ‘Minder zorgen om je (mantel)zorgen?’ van 13.30 tot 16.00 uur, Recreatieruimte Sleeswijk, Sleeswijkstraat 63.
19-mei Openbare extra (gecombineerde) vergadering commissies Ruimte en Samenleving 19.30 uur in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
22-mei Gezinsuitje in Belevingspark Hof van Eckberge in Eibergen van 10.00 tot 14.00 uur.
23-mei Openbare vergadering Wmo-raad om 19.30 uur in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
23-mei Alzheimer Café Lichtenvoorde van 20.00 uur tot 21.30 uur in Grand Café van woonzorgcentrum Careaz  Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
25-mei Openbare raadsvergadering om 19.30 uur in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
26-mei Openbare raadsvergadering om 19.30 uur in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
25-mei Alzheimer café Alzheimer Nederland: hoe houd ik het als mantelzorger zo lang mogelijk vol? Van 20.00 tot 21.30 uur, Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde
29-mei Gezinsuitje in Rozengaarde Zwembad & SkyZone in Doetinchem van 14.00 tot 18.00 uur. Organisatie door VIT-hulp bij mantelzorg en Graafschap College. Opgave via v.hoffman@vithulpbijmantelzorg.nl of

Meer informatie over de vergaderingen en evenementen kunt u vinden op www.winterswijk.nl of u kunt bellen met de receptie van het gemeentekantoor via (0543) 543 543.

Vergaderingen

Openbare extra (gecombineerde) vergadering commissies Ruimte en Samenleving

De commissies Ruimte en Samenleving van Winterswijk vergaderen op donderdag 19 mei 2016 vanaf 19.30 uur in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. Deze extra commissievergadering is speciaal bedoeld om inwoners, instellingen en bedrijven gelegenheid te geven hun opvattingen over de (concept)Kadernota 2016 onder de aandacht te brengen van de raads- en commissieleden. De Kadernota 2016 geeft de beleidskaders aan voor het opstellen van de (ontwerp)Programmabegroting 2017-2020. In de (concept)Kadernota 2016 zijn per programma de belangrijkste ontwikkelingen en beslispunten geformuleerd. De agenda en de op de agenda betrekking hebbende stukken vindt u op onze website www.winterswijk.nl onder het tabblad ‘Bestuur’, vervolgens klikt u op het blauwe vakje ‘Raadscommissies’, daarna op het icoon ’vergaderingen Ruimte’ of ‘vergaderingen Samenleving’. Voor vragen over de vergaderstukken kunt u contact opnemen met de griffie, tel. (0543) 543 of 543 121, of via e-mail: griffie@winterswijk.nl

Meer informatie

Op onze website kunt u ook informatie over het spreekrecht tijdens commissievergaderingen  vinden. Voor meer informatie over de raadscommissie kunt u contact opnemen met de griffie via e-mail griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 120 of 543 121.

Openbare vergadering Wmo-raad op 23 mei

De Wmo-raad vergadert op maandag 23 mei aanstaande om 19.30 uur in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn. De op de agenda betrekking hebbende stukken liggen ter inzage bij het gemeentekantoor. Deze stukken kunt u ook vinden op onze website www.winterswijk.nl onder de rubriek zorg en welzijn.

Spreekrecht publiek

Belangstellenden kunnen in een openbare vergadering van de Wmo-raad het woord voeren over een onderwerp dat tot de Wmo behoort. Na de opening van de vergadering kunnen zij gezamenlijk gedurende maximaal vijftien minuten het woord voeren over geagendeerde onderwerpen en niet-geagendeerde onderwerpen. Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken, dient zich uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de vergadering te melden.

Voor het aanmelden voor het gebruik van het spreekrecht of informatie over deze vergadering, kunt u contact opnemen met mevrouw Slotboom, secretaris Wmo-raad, via e-mail wmoraad@winterswijk.nl.

Openbare raadsvergadering op 25 en 26 mei 2015

Op woensdag 25 mei en donderdag 26 mei 2015 vergadert de gemeenteraad van Winterswijk. De vergadering begint beide keren om 19.30 uur in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein. Op woensdag 25 mei worden de reguliere agendapunten behandeld en vindt de eerste termijn plaats van de Kadernota 2016. Op donderdag 26 mei worden alleen de tweede en volgende termijnen gehouden betreffende de Kadernota 2016, gevolgd door besluitvorming.
De raadsvergadering kunt u ook live via internet volgen d.m.v. een link op onze website www.winterswijk.nl, via tabblad ‘Bestuur’, onderdeel ‘Gemeenteraad’ (klik op blauw vakje, daarna op icoon live-uitzending).
De agenda en de op de agenda betrekking hebbende stukken vindt u vanaf woensdag 18 mei a.s. op de website www.winterswijk.nl onder het tabblad ‘Bestuur’, vervolgens klikt u bij ‘Meest gekozen’ op het blauwe vakje ‘Gemeenteraad’, daarna op het icoon ’vergaderingen gemeenteraad’.

Meer informatie

Op onze website vindt u ook informatie over akkoord- en bespreekstukken en over het spreekrecht. Voor meer informatie over de raadsvergadering kunt u contact opnemen met de griffie via e-mail griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 120 of 543 122.

De raadsvergadering is ook achteraf op video te bekijken. Op onze website www.winterswijk.nl, kiest u voor het tabblad ‘Bestuur’, vervolgens klikt u in de grijze balk op  ‘Gemeenteraad’, daarna op het onderste item ‘Archief Videoverslaglegging’.