Gemeentenieuws week 22

0
389

 

Südlohn ontmoet Winterswijk

Burgemeester Christian Vedder, vijftien raadsleden en medewerkers van de gemeente Südlohn brachten vrijdag 19 mei een bezoek aan de gemeente Winterswijk.

In het gemeentekantoor werden zij ontvangen door burgemeester Joris Bengevoord en een aantal Winterswijkse raadsleden. Tijdens een aantal speeddates maakten de bestuurders kennis met elkaar en verkenden zij op welke terreinen de banden tussen de buurgemeenten verder kunnen worden aangehaald. De middag werd afgesloten met een rondleiding in Villa Mondriaan.

Gewijzigde openingstijden gemeentekantoor

Op maandag 5 juni is het gemeentekantoor gesloten in verband met Pinksteren. Kijk voor onze openingstijden op onze website www.winterswijk.nl. Beschikt u niet over een internetverbinding, dan kunt u ook contact met ons opnemen via telefoonnummer (0543) 543 543.

ZOOV gunt Leerlingenvervoer aan negen taxibedrijven 

ZOOV heeft het leerlingenvervoer in de zeven Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk gegund aan negen taxibedrijven. Ook enkele kleinere en lokale taxibedrijven gaan vanaf het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer verzorgen. 

Vanaf 1 augustus 2017 verzorgt ZOOV het vervoer van leerlingen van en naar hun scholen voor deze zeven Achterhoekse gemeenten. Vooruitlopend daarop heeft ZOOV in de afgelopen periode dit leerlingenvervoer aanbesteed aan taxibedrijven. Afgelopen week is de gunning definitief geworden. De volgende negen taxibedrijven verzorgen vanaf het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer in een groot deel van de Achterhoek: Correct Monnereau, Ter Doest B.V., Vof Taxi Attent, Willemsen-de Koning Groep BV, Taxicentrale Witteveen B.V., Taxi Mekers / Taxicentrale Buiting, TCR B.V., Vof Ditax en Taxi Bas Ulft.

Lokale taxibedrijven durven het aan

“Ook een aantal kleine, lokale taxibedrijven durfde het aan om mee te doen met de aanbesteding. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Zo’n aanbestedingsprocedure schrikt kleine spelers vaak af, door het vele werk dat erbij komt kijken. Toch kan ook dit leerlingenvervoer heel goed door lokale bedrijven worden uitgevoerd”, zegt Geert-Jan Verzijden, coördinator van ZOOV Beheer.

Voor leerlingen blijft veel hetzelfde

Sinds 1 januari 2017 verzorgt ZOOV het vraagafhankelijk vervoer (Regiotaxivervoer) van en naar de Achterhoek. Vanaf het nieuwe schooljaar komen daar het leerlingenvervoer en het Wsw-vervoer bij. ZOOV streeft ernaar dat het leerlingenvervoer zoveel mogelijk hetzelfde blijft als op dit moment. Wel kunnen leerlingen door andere chauffeurs van en naar school worden gebracht, in ook andere taxi’s. Dit komt doordat andere taxibedrijven het leerlingenvervoer voor hun rekening gaan nemen. Ouders en leerlingen krijgen hierover tijdig bericht. Als een nieuwe chauffeur het vervoer overneemt, komt deze voor de start van het schooljaar eerst nog met de ouders en leerlingen kennismaken.

Gewijzigde afvalinzameling met Pinksteren

In verband met de Pinksteren wordt geen afval ingezameld op maandag 5 juni. De inzameling van maandag 5 juni vindt plaats op zaterdag 3 juni. Let op, dit is de zaterdag vóór Pinksteren.

Het kan voorkomen dat er op een ander tijdstip wordt ingezameld dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container op de dag van inzameling vóór 7.00 uur aan de straat neer te zetten. Meer informatie over de inzameldagen vindt u op www.rova.nl/afvalkalender en de gratis ROVA-app (zoek op ROVA in de Appstore).

Meer informatie

Met vragen kunt u contact opnemen met het ROVA Klantcontactcentrum, telefoonnummer (0543) 54 54 54 of kijk op www.rova.nl/contact. Het ROVA Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur.

Een aanvraag Burgercheque kunt u indienen tot en met 30 juni 2017

Aanvragen burgercheque 

Twee keer per jaar kent de gemeenteraad burgercheques toe. Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in een straat, wijk of gemeenschap in de gemeente Winterswijk.

Voor de eerste helft van 2017 heeft de gemeenteraad hiervoor in totaal een budget van € 3.750,00 beschikbaar gesteld. Een aanvraag voor een burgercheque voor de eerste helft van 2017 kunt u indienen tot en met 30 juni 2017.

Meer informatie

Meer informatie over de burgercheque en het aanvragen daarvan vindt u op de nieuwspagina nieuws op onze website www.winterswijk.nl. Voor het digitale aanvraagformulier kunt u klikken op: Bestuur / Burger en politiek / Burgercheques. Heeft u vragen over (het aanvragen van) burgercheques dan kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnummer (0543) 543 543 of via e-mail griffie@winterswijk.nl.

Werk in uitvoering

Reconstructie Waliënsestraat (derde fase)

Aan de Waliënsestraat, tussen de Bilderdijkstraat en de Lange Brug, vinden wegwerkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden duren naar verwachting circa vijf weken. De omleiding blijft gehandhaafd.

Vervanging brug Steurkampweg

Volgens planning wordt in week 22 gestart met het vervangen van de brug in de Steurkampweg. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Kijk voor meer informatie  en andere actuele wegwerkzaamheden op http://v1.wegwerkmeldingen.nl/

Agenda activiteiten

datum info activiteit
3 juni Inzameling landbouwfolie, wikkelfolie en overige folies. Diverse locaties. Meer informatie: www.wclwinterswijk.nl.
21 juni Informatiebijeenkomst over dementie, Wijndomein Besselinkschans in Lievelde. Meer info: www.dementieachterhoek.nl.

Meer informatie over de vergaderingen en evenementen kunt u vinden op www.winterswijk.nl of u kunt bellen met de receptie van het gemeentekantoor via (0543) 543 543.