Gemeentenieuws week 34

0
93

Samen maken we er een mooi feest van!

De meeste Winterswijkers komen inmiddels weer terug van vakantie. Dat betekent dat velen van u zich nu  opmaken  voor een geweldig Volksfeest! Traditioneel staat het laatste weekend van augustus bij veel Winterswijkers geheel in het teken van dit geweldige feest, met als hoogtepunten de kermis, de kinderspelen en natuurlijk het bloemencorso. Vier dagen lang plezier en samen genieten van de activiteiten en de unieke sfeer in het centrum van Winterswijk. Het Volksfeest is ook echt het moment dat Winterswijkers veel (oude) vrienden en bekenden terug zien in hun woonplaats. Want jong en oud komt terug om met elkaar dit fantastische feest te vieren.

Ook dit jaar biedt het Volksfeest een uitgebreid en gevarieerd aanbod. Er is vertier voor jong en oud. Op het programma staan onder andere het Corso in Concert, het bloemencorso, vogelschieten, kinderspelen en de kermis. Daarnaast spelen tradities als klokkenluiden, de muziekcommissie en de nachtelijke rondgang met het “roeien” een grote rol. Voor mij persoonlijk blijft het traditionele afmelden van de muziekverenigingen in de tent op de markt echt het hoogtepunt: wat hebben we toch zes fantastische muziekkorpsen in onze gemeente! Ik hoop jullie daar samen te mogen begroeten.

De Winterswijkse kermis is in april uitgeroepen tot “Beste kermis van Nederland” in de categorie middelgrote kermissen. De aantrekkelijke ambiance rondom het raadhuis biedt ruimte voor betaalbare attracties. Ik ben er trots op dat Vereeniging Volksfeest Winterswijk deze titel heeft binnengehaald, en complimenteer iedereen die hieraan meegewerkt heeft. Het Volksfeest vieren en maken we samen. Het is echt bijzonder om te ervaren dat Winterswijkers, het bedrijfsleven, verenigingen en de gemeente samen zorgen voor een geslaagd feest. Een goede sfeer en gezelligheid staan voorop. Daarbij is veiligheid van belang. Ik vraag jullie nadrukkelijk om de hulpdiensten hun werk te laten doen, en complimenteer bij deze al de hulpdiensten voor hun paraatheid tijdens dit mooie evenement.

Vanaf deze plek wil ik het bestuur en de vrijwilligers van Vereeniging Volksfeest Winterswijk, de corsobouwers, muzikanten en alle sponsoren bedanken voor hun inzet. Door hun tijd en energie zorgen zij voor een kleurrijk en uniek feest in onze gemeente. Ik zie er naar uit om samen met u een fantastisch Volksfeest te vieren!

de Burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord

Minister Cora van Nieuwenhuizen op bezoek in Winterswijk

Dinsdag 13 augustus bezocht minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen de Achterhoek. Tijdens dit werkbezoek heeft zij ook twee plekken in de gemeente Winterswijk bezocht. Het bezoek van de minister stond in het teken van de droogte in de regio. Samen met dijkgraaf Hein Pieper van het Waterschap Rijn en IJssel, burgemeester Bengevoord en wethouder Zomer bezocht zij onder andere het Korenburgerveen in Winterswijk. ‘We zijn erg blij met de betrokkenheid van minister van Nieuwenhuizen bij dit thema. Nergens in Nederland is het zo droog als in de Achterhoek en Twente. Ondanks de regen, zijn de gevolgen van de droogte goed zichtbaar. Op veel gebieden heeft deze droogte grote impact. Dit hebben we ook aan minister van Nieuwenhuizen kunnen laten zien.’, aldus burgemeester Bengevoord.

De droogte is in Winterswijk voor het tweede jaar op rij, met een neerslagtekort van circa 300 mm per jaar op een hoogtepunt. Ondanks de regen van afgelopen dagen is het nog steeds erg droog. Wethouder Zomer: ‘Het is belangrijk dat we de samenwerking aangaan om de droogte aan te pakken. De komende jaren zullen we gezamenlijk op moeten trekken om tot oplossingen te komen. De minister deelt dit en heeft deze belofte  ook gedaan.’ Naast het Korenburgerveen bracht minister van Nieuwenhuizen een bezoek aan de stuw bij de Pallandtbrug bij Varsseveld en het waterpompstation bij Corle.

Gewijzigde openingstijden in verband met het Volksfeest

Gemeentekantoor tijdens Volksfeest gesloten

Op vrijdag 30 augustus is het kantoor van de gemeente Winterswijk gesloten. Vanaf maandag 2 september kunt u weer bij ons terecht. U kunt ons telefonisch bereiken via (0543) 543 543. De openingstijden zijn op maandag van 09.00 tot 19.00 uur en op de dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Milieubrengstation ROVA tijdens Volksfeest Winterswijk gesloten

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus is het ROVA-milieubrengstation aan de Leeghwaterweg 10 in Winterswijk gesloten in verband met het jaarlijkse Volksfeest in Winterswijk. Vanaf woensdag 4 september  tussen  12.00 en 16.00 uur kunt u weer bij het milieubrengstation terecht.

Wij wensen u een fijn Volksfeest toe!

Gemeente ontvangt groot aantal bijzondere gasten 

Tijdens de voorstelling op vrijdagavond van Mozart’s meesterwerk Die Zauberflöte in het Steengroevetheater was burgemeester Joris Bengevoord gastheer van een groot aantal bijzondere gasten. Naast veel gasten uit de Achterhoek waren er ook veel gasten van buiten Winterswijk. Zo bezocht naast de Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann, ook voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen Winterswijk. Ook was er een grote afvaardiging van het Gelderse college van Gedeputeerde Staten Jan Markink (VVD), Peter Drenth (CDA) en Peter Kerris (PvdA). Verder waren er naast de burgemeesters Mark Boumans (Doetinchem) en Onno van Veldhuizen (Enschede) ook veel Duitse bestuurders uit het Grenzhoppers netwerk aanwezig, waaronder vertegenwoordigers van Stadt Vreden, Stadt-Stadtlohn, Stadt Borken, Stadt Bocholt en de Kreis Borken. Ook de directie van grensoverschrijdend samenwerkingsverband EUREGIO was naar de Steengroeve gekomen. Speciaal was ook de komst van de voormalige Tilburgse burgemeester Peter Noordanus, nu voorzitter van het Landelijk Strategisch Overleg Aanpak Ondermijning. Gijs Jolink van de Feestfabriek was ook speciaal naar Winterswijk gekomen. De voorstelling werd door iedereen enthousiast ontvangen en er werden weer vele interessante contacten gelegd voor de regio Achterhoek en de gemeente Winterswijk.

De scholen gaan weer beginnen

De zomervakantie komt tot zijn eind en binnenkort beginnen de scholen weer.
Na de zomervakantie gaan veel kinderen voor het eerst in lange tijd weer op de fiets naar school. Dat is even wennen, voor de kinderen én voor andere weggebruikers.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg.

Dubbel aantal verkeersslachtoffers
Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar. Daarom roepen we in deze periode vanuit de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ automobilisten op om meer rekening te houden met fietsende scholieren in het verkeer.

Rekening met elkaar houden in het verkeer
Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VeiligVerkeerNederland met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid. In Winterswijk worden de welbekende ‘De scholen zijn weer begonnen!’ spandoeken opgehangen in de eerste week van september.

Bewaakte fietsenstalling tijdens Volksfeest

Dit jaar kan tijdens het Volksfeest weer gebruik worden gemaakt van een bewaakte fietsenstalling. Deze bevindt zich ook nu weer in de zogenaamde blikbak dat wil zeggen het lager gelegen parkeerterrein aan de Wheme (schuin tegenover de Zonnebrinkkerk).

De bewaakte fietsenstalling is op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus geopend van 10.00 tot 01.30 uur en wordt beheerd door twee verenigingen, te weten Penta Winterswijk op vrijdag en tafeltennisvereniging SMD op zaterdag.

De kosten van de bewaakte fietsenstalling bedragen € 2,- per fiets en de opbrengst is volledig bestemd voor de beherende verenigingen. Zij zorgen ervoor dat uw fiets de gehele dag (tot uiterlijk 01.30 uur) wordt bewaakt. Buiten de openingstijden is het stallen van fietsen op deze locatie op eigen risico.

Start herinrichting Bataafseweg 

Wellicht heeft u het al gehoord: in september starten de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Bataafseweg. De herinrichting bestaat uit het verbeteren van het wegdek en de aanleg van een fietspad tussen de Laan van Hilbelink en de Vredenseweg. Ook komt er een rotonde ter plaatse van de kruising met de Steengroeveweg.

Tijdens een inloopbijeenkomst is het definitieve plan voor de herinrichting van de Bataafseweg in te zien.

Wanneer:         dinsdag 3 september 2019

Tijd:                 van 19.00 tot 20.30 uur (vrije inloop)

Waar:               gemeentekantoor, Stationsstraat 25, Winterswijk

Voorbereidende werkzaamheden

We beginnen dit jaar met het gedeelte tussen de Kottenseweg en de Laan van Hilbelink. Voorafgaand aan de werkzaamheden van de herinrichting, worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Op 4 september wordt gestart met het verwijderen van bomen, wat nodig is voor het verbreden van de weg en het verleggen van kabels en leidingen. Daarnaast wordt de kruising met de  laan van Hilbelink verruimd en wordt een klein stukje fietspad aangelegd. Vanaf 16 september wordt er gewerkt door de Vitens aan het vervangen van de waterleidingen aan weerszijden van de weg en langs het bestaande fietspad.

Omleiding
Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren en voor de veiligheid van alle weggebruikers, wordt dit  deel van de Bataafseweg afgesloten voor alle verkeer, dus ook fietsers. Het gaat over het deel Bataafseweg vanaf de Kottenseweg t/m de kruising Bataafseweg- Laan van Hilbelink. De sportvelden van Trias zijn bereikbaar via de Laan van Napoleon. De afsluiting duurt tot december/kerst 2019. U kunt daarvan hinder ondervinden. We doen er alles aan om dat zoveel mogelijk te beperken.

Hoe verder
We hopen dat de voorbereidende werkzaamheden aan het einde van het jaar zijn afgerond, zodat we in januari 2020 kunnen starten met de nieuwe rotonde op de kruising Bataafseweg-Steengroeveweg-Kloetenseweg en vervolgens ook met het fietspad.. Als alles naar wens verloopt is alles eind 2020 gereed.

Proef dynamische straatverlichting 

Op verschillende plekken in Winterswijk wordt de straatverlichting vervangen. Op een aantal locaties plaatst de gemeente als proef dynamische straatverlichting. Deze verlichting brandt alleen als een weggebruiker nadert. Met deze proef onderzoekt gemeente Winterswijk hoeveel elektriciteit per week/jaar bespaard kan worden, terwijl de verkeersveiligheid gegarandeerd blijft.

Dynamische straatverlichting

Dynamische straatverlichting brandt buiten ingestelde spitstijden voor woon/werkverkeer en alleen als een fietser of voetganger nadert. De nieuwe armaturen beschikken allemaal over een sensor en led-lampen. Deze worden in de periode na het vervangen geactiveerd en ingesteld. Gedurende in te stellen spitstijden voor woon/werkverkeer zal de verlichting functioneren als verlichting zonder een sensorsysteem. Wanneer een weggebruiker buiten de spitstijden in de buurt komt, schakelt de verlichting over van waakstand op een percentage dat op dat moment is ingesteld. Na het passeren keren de led-lampen terug naar de waakstand. Hierdoor blijft een veilige verlichting gegarandeerd.

Locaties

Op de volgende locaties wordt dynamische straatverlichting geplaatst:

  • Burgermeester van Nispenstraat
  • Marga Klompéstraat
  • Poppersteeg
  • Spoorstraat
  • Waliënsestraat

Zuiniger in verbruik en minder onderhoud
De nieuwe verlichting geeft minder lichthinder naar de gevels toe en het lichtbeeld wordt verbeterd. Bij een lantaarnpaal van 4,0 meter hoogte daalt het verbruik zonder dimmen gemiddeld 67%. Bij standaard dimmen wordt 74% bereikt maar met het toepassen van dynamische straatverlichting kan dit oplopen tot 92% als er niemand langs komt. Door de toepassing van LED is minder onderhoud nodig.

Vervanging en hergebruik
Van de lantaarnpalen waarvan de verlichting wordt vervangen, worden de armaturen en in sommige gevallen ook de masten vervangen, omdat deze zijn afgeschreven en niet meer leverbaar zijn. Na verwijdering worden de armaturen uit elkaar gehaald en op materiaal gesorteerd voor hergebruik door erkende verwerkingsbedrijven. De stalen masten gaan naar een ijzerverwerkingsbedrijf. Bij de nieuwe producten zijn vrijgekomen materialen hergebruikt als grondstof om duurzaam met de grondstoffen om te gaan.

Politiek forum 5 september 2019

Op 5 september is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.

Het politiek forum begint om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Er kunnen twee onderwerpen gelijktijdig zijn geagendeerd, in verschillende vergaderruimten. De op de agenda betrekking hebbende stukken vindt u op de website www.winterswijk.nl onder het tabblad ‘Bestuur & Organisatie’, vervolgens klikt u op het blauwe vakje ‘Gemeenteraad’, daarna op het icoon ‘Agenda’s en stukken’.

Wilt u meediscussiëren of uw mening geven over een onderwerp dat in het politiek forum aan de orde komt? Neem dan contact op met de griffie van de gemeenteraad via e-mail griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 120 of 543 121.

Tijdens het politiek forum van 5 september komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Beleidsplan bibliotheek Oost-Achterhoek (informatieve sessie)
19.30 – 20.30 uur Bedrijfsrestaurant 

In 1923 werd de leeszaal in Winterswijk geopend. Nu bijna 100 jaar later organiseert de bibliotheek Oost-Achterhoek weer een lezing over de ‘leeszaal’. Maar niet omdat er een bibliotheek opgericht moet worden maar omdat de bibliotheek  een nieuw beleidsplan heeft  onder de titel ‘Samen vaardig’. Ook honderd jaar later is het van groot belang dat burgers zichzelf blijven ontwikkelen. De vormen en de middelen voor een bibliotheek zijn veranderd maar het doel blijft hetzelfde.  Mee kunnen doen in de samenleving en zelf regie kunnen voeren over je leven heeft alles te maken met kunnen lezen, kunnen leren en kunnen omgaan met informatie. Bibliotheken zijn springlevend. Overal waar nieuwe bibliotheken worden geopend zien we dat ze letterlijk ‘in beslag’ worden genomen door de inwoners. De bibliotheek Oost Achterhoek neemt u dan ook graag mee hoe zij ook in de komende periode van grote waarde wil zijn voor Winterswijk. 

Betrokkenenparagraaf 2.0/ Participatie omgevingswet (richtinggevende sessie)
19.30 – 20.30 uur Vergaderruimte 0.28

Participatie is een belangrijke pijler onder de nieuwe Omgevingswet die op 1 januari 2021 in werking treedt. Het indienen van een participatieverslag wordt een verplicht onderdeel van een vergunningsaanvraag. De mate waarin en de manier waarop moet worden geparticipeerd, staat niet vast. Tijdens dit politiek forum wordt aan de raads- en commissieleden richting gevraagd over de invulling van het participatiekader en verslag. 

Duurzaam Winterswijk: uitvoeringsagenda en Energiefonds (informatieve sessie)
20.45 – 22.00 uur Bedrijfsrestaurant

De gemeenteraad heeft 31 januari 2019 de uitvoeringsagenda Duurzaamheid vastgesteld. De uitvoeringsagenda bestaat uit een lijst met concrete activiteiten voor de periode tot 2022. Ook staat hierin wat we onder duurzaamheid verstaan en welke doelen we nastreven. De raad heeft gevraagd om een periodieke terugkoppeling van de voortgang. Dit gaat we ieder kwartaal doen. Tijdens deze (eerste) kwartaalsessie geven we aan welke activiteiten we hebben opgepakt en staan we kort stil bij de resultaten tot nu toe. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. In het coalitieakkoord staat dat er een Winterswijks Energiefonds komt voor iedere woningeigenaar/bewoner die zijn/haar woning wil verduurzamen. Voor mensen die voldoende geld op de bank hebben, maar ook voor diegenen die op dit moment niet over financiële middelen beschikken en niet in aanmerking komen voor een lening. Naast de doelgroepen gericht op individuele woningeigenaren/bewoners richt het fonds zich ook op het financieel ondersteunen van collectieve aanpakken. Het college gaat een besluit nemen over het Winterswijks Energiefonds en komt met een raadsvoorstel. Alle sessies zijn openbaar. Dus naast raadsleden zijn inwoners en bedrijven in Winterswijk van harte uitgenodigd.

Start verkoop bouwkavels Plan Boterstraat fase 1

De Boterstraat is een charmant straatje dicht bij het centrum van Winterswijk. Op de plek waar eerder een Boterfabriek en later de Beatrixschool stonden is nu ruimte voor zes nieuwe woningen. De bouwkavels variëren in grootte van 318 m2 tot 360 m2.

Niet allemaal tegelijk

In een kleine straat als de Boterstraat is het lastig om zes woningen tegelijkertijd te bouwen, zeker als er meerdere opdrachtgevers en aannemers bij betrokken zijn. Daarom wordt Plan Boterstraat in twee fases gerealiseerd. In de eerste fase gaan vier bouwkavels in de verkoop. De andere twee kavels worden tijdens de bouw van de eerste vier woningen gebruikt voor opslag van bouwmaterialen en het plaatsen van bouwketen. Als de eerste vier woningen in de afbouwfase zijn worden de laatste twee kavels verkocht.

Veel belangstelling

De belangstelling voor een bouwkavel in de Boterstraat is groot. Zo groot, dat de kaveluitgifte via loting zal plaatsvinden. Tot en met 30 september 2019 kunnen belangstellenden zich inschrijven voor een bouwkavel in fase 1. De loting vindt plaats op 2 oktober 2019.

Meer weten?

Op de website www.winterswijk.nl/boterstraat staat alle informatie over de verkoop van de bouwkavels, de loting, de bouwmogelijkheden en de spelregels tijdens de bouw. Via de website kan ook de verkoopbrochure worden gedownload. Het is ook mogelijk een verkoopbrochure aan te vragen via boterstraat@winterswijk.nl.

Wet Basisregistratie Personen

Voornemen tot uitschrijving uit de Basisregistratie Personen

Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Wet Basisregistratie personen (Wet BRP) staan ingeschreven. Het gemeentebestuur heeft daarom het voornemen deze personen uit te schrijven. De gevolgen hiervan zijn dat men geen gebruik meer kan maken van overheidsvoorzieningen (zoals aanvraag paspoort, kinderbijslag, AOW enzovoort). Het is daarom van groot belang zo spoedig mogelijk aangifte van verhuizing te doen. Onderstaande personen zijn ook aangeschreven en dienen binnen vier weken na verzenddatum van het voornemen contact op te nemen met het team Burgerzaken via telefoonnummer (0543) 543 543. Indien deze personen zich niet binnen deze periode melden, worden zij uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen.

Voorletters en geslachtsnaam: Geboortedatum:           Verzenddatum voornemen:

A.Lunenborg                            16-05-1988                   12-08-2019

R.B. Isbatovo                           24-11-1984                   12-08-2019

R.F. Isbatov                             17-04-2018                   12-08-2019

N.N. Isbatzada                          01-01-2016                   12-08-2019

K.S. Szagda                             05-04-1979                   14-08-2019

K.K. Komor                              07-01-2000                   14-08-2019

Szegda                                   30-03-2018                   14-08-2019

Samen toekomst maken

De Achterhoek staat bol van inspiratie voor de toekomst. Maak het mee op het Achterhoek Inspiratie Festival! Donderdag 5 september 2019 van 16.00-20.00 uur – De Heikamp, Hengeloseweg 2 in Ruurlo.

Programma

  • In hoog tempo en met humor nemen de Fountainheads je mee in de wereld van innovaties en ontwikkelingen. Met hun wake-up call dagen ze je uit!
  • Kijk en beleef Achterhoekse innovaties op de Themapleinen. Laat een cobot een selfie van je maken. Ontdek het onderwijs van de toekomst. Een 3D printer voor 100 euro, kan dat?

De achterban

De Achterhoek oud en stoffig? Dacht het niet! Een groep jongeren met hart voor de Achterhoek slaat een brug tussen Achterhoek Board, Thematafels en hun eigen leeftijdgenoten. Hun act is nog geheim!

Ontmoet & groet

Altijd al willen spreken met je burgemeester, leden van de Achterhoek Board en Achterhoek Raad of met Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap? Kom speeddaten!

En verder …

  • Achterhoek Spreekt straat • muziek • theater door Estinea • zandkunst • drankjes & hapjes

Nog niet aangemeld? Dat kan via https://achterhoek2030.nl/nieuws/achterhoek-inspiratie-festival-vol-vol/

Save the date

Bewonersavond historische interieurs Winterswijk

Bewoners en gebruikers van panden waarin zich mogelijk historische interieurs of interieuronderdelen bevinden, worden uitgenodigd voor de informatieavond op 3 oktober in Theater Astoria, Wooldseweg 5 in Winterswijk (inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur). Ook geïnteresseerden in het onderwerp zijn van harte welkom op deze avond. Op 30 oktober is er bovendien ook een informatieavond in het Marktcafé van het Onderduikmuseum in Aalten. Aanmelden is al mogelijk via m.damstra@geldersgenootschap.nl Bij opgave de datum doorgeven en uw contactgegevens.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Schaapsweg

Dinsdag 3 september start de uitvoering van herstelwerkzaamheden aan de wegbermen van de Schaapsweg. Het gaat om het deel van de Schaapsweg tussen Waliënseweg en de Kobstederweg. Dit deel van de weg is gedurende zeven  werkdagen voor al het  doorgaand verkeer gesloten tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

De Kloksteeg

In verband met bouwwerkzaamheden is De Kloksteeg afgesloten. Ook is er een wegsleepregeling van kracht.

Leeghwaterweg

In verband met uitloop van verbouwingswerkzaamheden wordt de tijdelijke verkeersmaatregel voor het tijdelijk opheffen van het parkeerverbod verlengd tot met 31 oktober. Dit ter hoogte van de ROVA.

Jonenstraat

In verband met bouwwerkzaamheden is de Jonenstraat tot en met vrijdag 20 december afgesloten voor al het verkeer.

3 september Inloopbijeenkomst start herinrichting Bataafsweg van 19.00 tot 21.30 uur, gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
5 september Politiek forum van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
3 oktober Bewonersavond historische interieurs Winterswijk vanaf 19.30 uur oktober in Theater Astoria, Wooldseweg 5 in Winterswijk.