Gemeentenieuws week 37

0
164

Bedrijfskleding heeft nieuwe look met Winterswijks tintje

Nieuwe bedrijfskleding voor de teams receptie, burgerzaken en facilitair van de gemeente Winterswijk. Met een presentatie door de teams is de nieuwe look in de hal van het gemeentekantoor gepresenteerd op donderdag 6 september.

Winterswijks ontwerp

De Winterswijkse modeontwerper Ester Konings Peters van S-ter fashion en design tekent voor het ontwerp van de dameskleding. De mannelijke collega’s zijn in een nieuw pak gestoken door Van Ommen MannenMode uit Winterswijk. Hun kleding is eigentijds en smaakvol. En sluit prima aan bij de ontwerpen voor de dames.

Winterswijkse look

De kledinglijn heeft als hoofdkleur blauw. Het ontwerp voor de jurken en shirts is echt uniek en speciaal voor de gemeente Winterswijk ontworpen. Items als de hazewindhond, Jacobskerk, beschermd dorpsgezicht en Mondriaan geven de collectie een echte Winterswijkse look.

Teams receptie, burgerzaken en facilitair in hun nieuwe kleding. Vierde van rechts is ontwerper Esther Konings Peters en geheel rechts de heer Jerry Thiel van Van Ommen MannenMode

Presentatie

De nieuwe look van de teams receptie, burgerzaken en facilitair is donderdag 6 september gepresenteerd aan medewerkers en bestuur. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de medewerkers voor het kapsel en visagie AMI Kappers en de DA + Mooi ’t Centrum bezocht. “Deze teams vormen het visitekaartje van onze gemeente. En daar hoort passende kleding met een juiste uitstraling bij. Dit ontwerp met herkenbare elementen uit Winterswijk zorgt voor een perfecte uitstraling”, legt burgemeester Bengevoord uit. “Ik ben er trots op dat we dit samen met Winterswijkse ondernemers hebben kunnen doen.”

Gratis proefsportlessen voor 60-plussers

Op maandag 17 en 24 september aanstaande organiseert ‘Buiten Actief’ twee gratis proefsportlessen voor 60-plussers bij FC Winterswijk. ‘Buiten Actief’ is een toegankelijke beweegclub om bij 60-plussers (dagelijkse) beweging in de routine te integreren en zo bij te dragen aan het gezond en gelukkig ouder worden.

Word fit en maak tegelijk vrienden
Dagelijks bewegen geeft ritme en structuur aan uw dag. Vanuit dat gegeven start
‘Buiten Actief’ binnenkort met sportlessen om 60-plussers bij elkaar te brengen om te bewegen en om onder het genot van een kopje koffie samen te zijn. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van pionnen, ballen en hoepels om zo samen leuke oefeningen te doen. Plezier staat bij ‘Buiten Actief’ voorop.

Twee gratis proeflessen tijdens Nationale sportweek

In de week van de nationale sportweek van 15 tot en met 29 september, organiseren wij twee gratis proeflessen op 17 en 24 september van 9.00 tot 10.00 uur. U bent van harte welkom om langs te komen om te kijken of om mee te sporten. De proeflessen worden door een trainer gegeven bij FC Winterswijk, Jaspersweg 5 in  Winterswijk. De lessen vinden buiten plaats, ongeacht de weersomstandigheden.

Na de proeflessen verder?

Zijn de proeflessen u goed bevallen, dan kunt u een strippenkaart kopen voor 12 lessen. De kosten hiervan zijn € 20,00. U zit dus niet vast aan een abonnement. De inkomsten die ‘Buiten Actief’ ontvangt na aanschaf van de strippenkaart worden gebruikt voor de aanschaf van materialen, waardoor het sporten leuk en gevarieerd blijft. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Meerman op het mailadres: petra@zwembad-jaspers.nl.

Onderzoek naar tevredenheid afvalinzameling

Rond 14 september aanstaande valt bij een deel van de inwoners in onze gemeente een vragenlijst over de tevredenheid naar de afvalinzameling op de mat. Onderzoeksbureau Integron voert dit onderzoek voor de gemeente en ROVA uit.

Door een steekproef wordt bepaald wie de vragenlijst ontvangt. Met de resultaten van dit onderzoek krijgt de gemeente inzicht in de tevredenheid over het beleid over afval en grondstoffen en over de inzameling van de verschillende afvalstromen door ROVA. Heeft u een vragenlijst ontvangen? Neem dan even de tijd om deze in te vullen! Dit kan door de papieren versie in de bijgevoegde envelop terug te sturen of door de vragen digitaal te beantwoorden. Antwoorden worden anoniem verwerkt. Uw ervaring geeft ons informatie.

Wij danken u alvast voor uw medewerking!

3 oktober 2018

Informatieavond voor sportstichtingen en (buiten)sportverenigingen 

Met ingang van 1 januari 2019 verandert de regelgeving op het gebied van BTW Sport. Dit heeft gevolgen voor sportstichtingen en (buiten)sportverenigingen en ook voor de gemeente. Om deze wijzigingen met alle betrokken partijen te bespreken, nodigen we graag de sportstichtingen en (buiten)sportverenigingen uit voor een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op woensdag 3 oktober 2018, in het bedrijfsrestaurant van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Voor de inhoudelijke, fiscale ondersteuning is adviesbureau PWC ook aanwezig. We verwachten dat er rond Prinsjesdag op dinsdag 18 september aanstaande meer informatie wordt verstrekt over de wijzigingen en er meer duidelijk wordt.

Aanmelden
Wilt u deze avond bijwonen, meld u zich dan even aan bij ons. Dat kan door middel van een e-mail naar hvries@winterswijk.nl. Wilt u aangeven met hoeveel personen u aanwezig bent? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H. de Vries via telefoonnummer (0543) 543 543.

Bewegen in Winterswijk tijdens de Nationale Sportweek

Voor de Nationale Sportweek van 15 tot en met 29 september aanstaande hebben de buurtsportcoaches van Winterswijk de handen ineengeslagen. Dit heeft geleid tot een gevarieerd sportaanbod voor diverse doelgroepen. Op de afbeelding onder dit artikel leest u het aanbod op de verschillende plekken in Winterswijk. Komt u ook? 

Het sportseizoen is weer in volle gang. Naast het reguliere sportaanbod worden er in de Nationale Sportweek tal van activiteiten georganiseerd. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. De gemeente Winterswijk heeft sport en bewegen hoog in het vaandel staan, met als doel dat iedereen op zijn eigen niveau kan (blijven) meedoen. We willen aanbieders van sport en bewegen toekomstbestendig maken, om sporters te kunnen (blijven) bedienen. De sportclub is immers de plek om te bewegen, mensen te ontmoeten en plezier te maken.

Programma en meedoen
De agenda van de Nationale Sportweek voor Winterswijk treft u hieronder aan. Iedereen kan deze weken kennismaken en meedoen. Meer informatie over de activiteiten, diverse sportaanbieders, tijden en locaties is te vinden op de website www.actiefwinterswijk.nl. Voor meer informatie over de Nationale Sportweek kunt u contact opnemen met Guido de Vries via e-mailadres gvries@winterswijk.nl of via telefonisch via (0543) 543 543.

Meet-Up Duurzaamheid 8 oktober in De Storm!

Wat gaat u morgen doen? Dat is de boodschap van de Meet-Up Duurzaamheid die gehouden wordt op maandag 8 oktober vanaf 19.00 uur in Theater De Storm. De manifestatie wordt georganiseerd door de Energietafel Winterswijk en de gemeente Winterswijk.

Er zijn grote ontwikkelingen gaande op het gebied van duurzaamheid en dan met name de energietransitie. Hier krijgen alle inwoners van Nederland en de Achterhoek mee te maken. Het kabinet wil dat in 2050 alle huizen gasloos zijn. Maar hoe kunt u als particuliere huizenbezitter, huurder, bedrijfseigenaar of sportclub nu al voorbereiden op deze ontwikkelingen? Wat zijn de stappen die u nu al kunt nemen om vele euro’s op uw energierekening te besparen? Hierover kunt u uzelf laten informeren tijdens deze bijeenkomst.

Daarom organiseert de gemeente Winterswijk in samenwerking met de Energietafel de Meet-Up Duurzaamheid. Dus als u informatie wilt over gasloos en energieneutraal wonen en verdere manieren om duurzamer te leven, kom dan langs bij de Meet-Up Duurzaamheid bij De Storm aan de Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk!

Wereld Alzheimer Dag in Groenlo met Walzheimercafé

Wereld Alzheimer Dag is de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de hersenaandoening dementie. Voor iedereen die te maken heeft met dementie of daarin geïnteresseerd is, organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland op vrijdag 21 september een dansavond onder de naam Walzheimercafé in De Mattelier, Mattelierstraat 19  in Groenlo.

De dansavond uit de jaren ’60 en ’70 is van 20.00 tot 21.30 uur en is voor jong en oud, voor echtparen maar ook voor mensen met dementie en andere naasten. Zaal is open vanaf 19.30 uur.

Toegang en aanmelden

Aanmelden is gewenst. Dit kan per mail oostgelderland@alzheimer-nederland.nl of telefonisch  06 -13 51 44 11. De toegang is gratis.

Meer informatie

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06 – 13 51 44 11.

Gezocht: nieuw lid voor de Wmo-raad

De wet maatschappelijke  ondersteuning (Wmo) is er op gericht dat iedereen zo lang mogelijk mee kan doen in de maatschappij.  De Wmo is er voor iedereen: voor gezonde mensen, maar ook voor mensen met een beperking. Dit ‘meedoen’ is ook te vertalen in meedenken en meepraten over het beleid. Dit gebeurt onder meer door de Wmo-raad. Meer informatie over de Wmo-raad kunt u lezen op de website van de gemeente Winterswijk: https://www.winterswijk.nl/Inwoners/Zorg_jeugd_werk_onderwijs/Wmo_raad

Interesse?

Bent u geïnteresseerd om de Wmo-raad te ondersteunen? Laat dit ons uiterlijk 19 september aanstaande per e-mail of brief weten. Geef in uw e-mail of brief tenminste aan wie u bent en wat uw motivatie is. U kunt uw e-mail sturen naar het secretariaat van de Wmo-raad, t.a.v. mevrouw Joanne Slotboom via e-mailadres wmoraad@winterswijk.nl. U kunt uw interesse ook schriftelijk kenbaar maken door een brief te sturen t.a.v. secretariaat Wmo-raad, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk. 

Meer informatie?

Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer Bert Westra (voorzitter Wmo-raad) via telefoonnummer 06 – 53 23 60 16. Hij is ook te bereiken via het e-mailadres wmoraad@winterswijk.nl.

Verloren en gevonden voorwerpen

Heeft u iets gevonden of verloren?

U kunt hiervan aangifte doen via onze website www.winterswijk.nl, persoonlijk bij de receptie van het gemeentekantoor of telefonisch via telefoonnummer (0543) 543 543. Wij publiceren gevonden voorwerpen maandelijks op onze website www.winterswijk.nl onder actualiteiten. Staat het voorwerp dat u bent verloren er niet bij, neem dan contact met ons op via eerder genoemd telefoonnummer.

Tijdelijke verkeersmaatregelen 

Eibergseweg

In verband met de aanleg van een watergang is de Eibergseweg van woensdag 19 september tot en met vrijdag 21 september afgesloten voor het verkeer. Ter plaatse geldt er een omleiding.

Fietsbrug Beurzerbeek ter hoogte van Meddoseweg

In verband met renovatie van de fietsbrug is het fietspad ter hoogte van de brug afgesloten van woensdag 19 september tot en met 26 oktober. Tijdens de werkzaamheden worden fieters over de Meddoseweg geleidt. Er geldt hier een wegversmalling voor het overige verkeer. Deze wordt geregeld door middel van verkeerslichten.

Oldtimerfestival Meddo
In verband met het Oldtimerfestival in Meddo zijn op 14, 15 en 16 september de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht:

  • de Illegoorweg is tijdelijk afgesloten;
  • er geldt een tweezijdig parkeerverbod op de Eibergseweg tussen Grevinkweg en Voordeweg, op de Beitelweg en op de Grevinkweg;
  • er geldt een maximum snelheid van 30 km/u op de Eibergseweg tussen Grevinkweg en Voordeweg;
  • op zondag 17 september tussen circa 14.00 en 18.30 uur is verkeer op de Eibergseweg tussen de Illegoorweg en de Brengersdiek slechts in één richting (richting Eibergen) mogelijk, het verkeer in tegengestelde richting wordt omgeleid via de Brengersdiek en Geldereschweg.

N319 Rondweg West

In verband met asfalteringswerkzaamheden is de N319 Rondweg West op de volgende tijden gesloten verklaard voor het verkeer:

20 september van 13.00 uur tot 21 september 06.00 uur het gedeelte tussen de Groenloseweg en rotonde Europalaan.

21 september van 18.00 uur tot 22 september 08.00 uur en van 22 september 18.00 uur tot 23 september 08.00 uur het gedeelte tussen de Europalaan en rotonde Corleseweg/Misterweg/Rondweg Zuid.

Tijdens de werkzaamheden wordt er een omleiding ingesteld.

Anemoonstraat

In verband met een kraanwerkzaamheden is tot en met 21 september de Anemoonstraat ter hoogte van huisnummer 24 afgesloten. Er wordt geen omleiding aangegeven.

Weverstraat

In verband met herinrichtingswerkzaamheden is de Weverstraat tot en met vrijdag 5 oktober  gesloten verklaard voor al het verkeer. Tevens is tijdens de werkzaamheden het eenrichtingsverkeer op de Helderkampstraat opgeheven.

Kloosterstraat en Beuzenes

In verband met herinrichtingswerkzaamheden zijn de Kloosterstraat en Beuzenes tot en met vrijdag 19 oktober gesloten verklaard voor verkeer.

Nachtelijke afsluitingen N18 tussen Lichtenvoorde en Varsseveld

Afsluiting en omleiding van 17 tot 21 september, meer info: http://www.rijkswaterstaat.nlof www.vanAnaarBeter.nl of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Agenda activiteiten

12 september Openbare vergadering commissie Ruimte vanaf 19.30 uur in het raadhuis aan Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1.
13 september Openbare vergadering commissie Samenleving vanaf 19.30 uur in het raadhuis aan Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1.
13 september Openbare Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk om 19.30 uur in Groenlo.
17 september Openbare vergadering Wmo-raad om 19.30 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 in Winterswijk. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
20 september Openbare presentatiebijeenkomst om 19.30 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 in Winterswijk. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
20 september Mantelzorgcafé van 14.00 tot 15.30 uur, Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk.
21 september Wereld Alzheimer Dag in Groenlo met Walzheimercafé van 20.00 tot 21.30 uur in De Mattelier, Mattelierstraat 19  in Groenlo. Zaal open van 19.30 uur. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.
22 september Nationale burendag.
3 oktober Informatieavond voor sportstichtingen en (buiten)sportverenigingen om 19.30 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 Winterswijk.
8 oktober Meet-Up Duurzaamheid vanaf 19.30 uur in Theater De Storm, de Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk. Meer informatie elders in dit gemeentenieuws.

 

Vergaderingen

Openbare vergadering Wmo-raad op 17 september

De Wmo-raad vergadert op maandag 17 september aanstaande om 19.30 uur in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn.

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen: presentatie Taalhuis, burgerparticipatie en transformatieplan Jeugd. De op de agenda betrekking hebbende stukken kunt u vinden op onze website www.winterswijk.nl onder de rubriek zorg en welzijn.

Spreekrecht publiek

Belangstellenden kunnen in een openbare vergadering van de Wmo-raad het woord voeren over een onderwerp dat tot de Wmo behoort. Na de opening van de vergadering kunnen zij gezamenlijk gedurende maximaal vijftien minuten het woord voeren over geagendeerde onderwerpen en niet-geagendeerde onderwerpen. Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken, dient zich uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de vergadering te melden. Voor het aanmelden voor het gebruik van het spreekrecht of informatie over deze vergadering, kunt u contact opnemen met mevrouw J. Slotboom, secretaris Wmo-raad, via e-mail wmoraad@winterswijk.nl. 

Openbare presentatiebijeenkomst op 20 september

Op donderdag 20 september aanstaande wordt voor raads- en commissieleden een presentatiebijeenkomst gehouden. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de hal van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. De bijeenkomst is openbaar. Tijdens deze bijeenkomst worden twee presentaties verzorgd. Medio augustus 2017 heeft het college van B en W de Energietafel ingesteld. Aanleiding was het besluit van de Gemeenteraad van juni 2017 waar de visie Winterswijk 2030 Energieneutraal werd vastgesteld. De Energietafel heeft in oktober 2017 haar eerste advies uitgebracht over de Energiemix. In januari van dit jaar heeft de Energietafel haar werkwijze (statuut) voor het komende jaar vastgesteld en is op dit moment bezig met de voorbereiding van een MeetUP Duurzaamheid op 8 oktober aanstaande. in Theater de Storm. Tijdens deze presentatie wordt een toelichting gegeven op de werkzaamheden van de Energietafel.

Adresfraude lijdt tot veel schade voor de gemeenschap. Het is een bron van andere vormen van fraude zoals: uitkeringsfraude, toeslagfraude en oninbare vorderingen. Als een adres verkeerd in de Basisregistratie Personen staat lopen we achter de problemen aan. Daarom gaan we het bij de bron aanpakken: de verhuisaangifte. Vandaar het project: Adressen op Orde. Het is een aanvulling op de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit en op adresonderzoeken. In deze presentatiebijeenkomst wordt een toelichting gegeven op deze nieuwe aanpak. Handhaving en fraudebestrijding zijn namelijk kwetsbare onderwerpen. Hierbij is het belangrijk is dat de medewerker op straat of in de spreekkamer zich gesteund voelt door de politiek. Dit kan alleen als de politiek goed op de hoogte is.

Bij presentatiebijeenkomsten ligt het accent op de informatieoverdracht aan raads- en commissieleden. Over de verstrekte informatie wordt dus niet vergaderd. Wel kunnen raads- en commissieleden vragen stellen en is er ruimte voor discussie. Van deze bijeenkomsten worden geen verslag gemaakt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie. De griffie is bereikbaar op (0543) 543 543 of per e-mail griffie@winterswijk.nl