Goede doelen PeGeWe fiets4daagse

0
415
PeGeWe Foto: Nan-Mechielsen

Elk jaar weer is er in de laatste week van juli de

PeGeWe fietsvierdaagse.

Een evenement voor jong en oud, waarbij deelnemers vier dagen kunnen fietsen (scootmobielen of wandelen mag natuurlijk ook) in Nationaal Landschap Winterswijk. Onderweg zijn er leuke bezienswaardigheden en activiteiten en kan men volop genieten van de prachtige natuur. Door deelname aan de PeGeWe fietsvierdaagse worden ook nog eens goede doelen gesteund. De opbrengst van de fietsvierdaagse is daar namelijk geheel voor bestemd. Van dinsdag 24 juli tot en met vrijdag 27 juli wordt de extra feestelijke 40e editie georganiseerd.
Het geld gaat dit keer naar:
– Township Mamelodi Muziekschool Pretoria;
– RTV Slingeland;
– Winterswijkse Speeltuin Federatie

Township Mamelodi Muziekschool Pretoria is een project van oud-Winterswijkers Gerben en Mieke Grooten-Eeltink om kinderen in één van de armste sloppenwijken van Pretoria uit hun ellende te halen. Door middel van muziek(onderwijs) leren ze op een andere manier omgaan met elkaar en komen de kinderen minder snel in aanraking met criminaliteit. RTV Slingeland brengt een gevarieerd programma van radio- en tv-uitzendingen rondom lokale gebeurtenissen. Door deze uitzendingen blijven ook mensen die zelf niet op pad (kunnen) gaan betrokken bij alles wat in en rondom Winterswijk speelt.
In de Winterswijkse Speeltuin Federatie zijn de Winterswijkse speeltuinverenigingen verenigd (Hakkelerkamp, ’t Kreil, Rozenstraat, Kindervreugd, de Vrees en de Hazelder). De speeltuinen bieden een speelplek voor kinderen. Daarnaast organiseren ze allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo dragen ze bij aan een leefbare buurt, niet alleen voor kinderen, maar ook voor oudere mensen, bijvoorbeeld door gezellige ontmoetingen te organiseren.

Deelname aan de PeGeWe fietsvierdaagse kost slechts € 4 per dag; voor vier dagen betaalt men € 14. Dit is inclusief de routes. Kinderen tot en met vijftien jaar betalen de helft; kinderen voor- of achterop de fiets een vrije gift. Men kan kiezen uit drie afstanden van 20, 35 of 50 km lang en deelnemers maken kans op leuke prijzen, beschikbaar gesteld door sponsoren. Meer informatie over de PeGeWe fietsvierdaagse is te vinden op www.pgwinterswijk.nl/activiteiten/pgwfietsvierdaagse.html en op www.facebook.com/pegewefiets4daagse