Grandioze promotie kegelsport

0
2124

Kegelmarathon! Een grandioze promotie voor de kegelsport in Winterswijk!
Op zaterdagmorgen 11.00 werd de Kegelmarathon “Al Rollend Naar Een Wens 2015” geopend door Wim Aalderink, wethouder Sportzaken Winterswijk, en Hans Bulten baanhouder  van het kegelcentrum Hamaland op de banen 3 en 4, samen met 4 bestuursleden van de Koninklijke Kegelbond, waaronder de Nationale Kampioenen bij de Dames op het hoogste nivo Renate Kales en Linda Lemmen.
marathon1Wim  Aalderink roemde in zijn toespraak dit geweldige initiatief van de Winterswijkse kegelbond, waarbij de opbrengsten naar een plaatselijk goed doel gaan. “Dit is goed voor de kegelsport in de toekomst, met name ook voor de jeugd”.
Direkt hierna begonnen ruim 200 kegelaars aan hun 24-uurs marathon, die eens in de 4 jaar wordt gehouden, en die zou eindigen op zondagmorgen 11.00 uur. Er werd gekegeld in 4 sessies van 6 uur. Opvallend was de deelname van een groot aantal niet-kegelaars. Ook waren de jongeren ruim vertegenwoordigd. Iedereen had kans om te winnen, want er werd gewerkt met een bonussysteem. Tijdens iedere sessie werd een grote loterij gehouden. Op zondag tijdens de prijsuitreiking werden de hoofdprijzen getrokken.
De opbrengsten van het inschrijfgeld, loterijen, en de entree voor de prijsuitreiking tijdens het frühshoppen, kwamen tengoede aan één goed doel. Er waren 7 goede doelen genomineerd. Iedere deelnemer kreeg een stembriefje, waarop zijn/haar voorkeur aangegeven kon worden.
Vanaf het eerste begin heerste er direkt al een carnavaleske sfeer, die voortduurde tot het einde op zondagmorgen. Vele deelnemers betraden uitgedost in allerlei creaties de kegelbanen. Tijdens de avond-  en nachtsessie vonden er optredens plaats van de Barbershop Singers en de nieuwe band Still Wanted. Dit werd zeer gewaardeerd door alle aanwezigen.
marathon2Zondagmorgen 11.00 uur was het einde van deze zeer succesvolle marathon.
Op dezelfde tijd begon het frühshoppen in de grote zaal van Partycentrum Hamaland. De opkomst was bijzonder hoog, het zat propvol. Deze feestelijke afsluiting van de marathon werd opgeluisterd door Die Kleine Blasmusik uit Vreden, en het VrijeTijdsOrkest Boogie Woogie uit Winterswijk. Zij zorgden ook weer voor fantastische stemming.
Tussen de optredens door werden de prijzen uitgereikt. De publiciteitsprijs ging naar Bertie Piepers van Camping Nieuw Bovenhuis. Hij kwam met een huifkar vol uitgedoste deelnemers  naar het Kegelcentrum. Er was ook een aanmoedigingsprijs voor de laagste gooier. De hoogste score bij de Heren kwam van dhr. Ottens van kegelclub ONA, bij de Dames van Irene Huiskamp van kegelclub GEK. Ook werden de hoofdprijzen van de loterij getrokken.
marathon3Tenslotte werd bekend gemaakt, dat de Stichting NINA de totaal opbrengst krijgt van deze marathon. Het definitieve bedrag  wordt binnen enkele dagen bekendgemaakt.  Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar kinderen met een hersenstamtumor.
Gerrit Hendriksen, voorzitter van de Winterswijkse Kegelbond, bedankte in zijn eindspeech zijn medebestuursleden voor de vlekkeloze organisatie, het kegelcentrum Hamaland, alle sponsoren, en alle deelnemers aan dit zeer geslaagde evenement. In alle opzichten waren beide dagen een geweldig kegelfeest. Deze marathon toonde aan, dat kegelen een heel gezellige ontspanning en sport kan zijn.

Fotoreportage: Anke Lobeek