Gratis familierondleidingen op Moederdag

0
579

Villa Mondriaan, zondag 8 mei 2016
Op Moederdag wil je je moeder graag in het zonnetje zetten. Een mooie manier om haar te verwennen is door samen iets leuks te doen, zoals een bezoekje brengen aan Villa Mondriaan. Om 12.00 uur en om 14.00 uur wordt er een gratis familierondleiding gegeven in het museum. Iedereen die in het bezit is van een geldig entreebewijs mag hier aan deelnemen. Daarnaast biedt Villa Mondriaan in samenwerking met bloemist Timmermans en Mulder deze zondag een mooie chrysant aan alle vrouwen en moeders die het museum bezoeken.
Piet Mondriaan, de schilder die wereldberoemd werd met zijn rechte vlakken in primaire kleuren, bleef naast zijn abstracte werken ook altijd figuratief schilderen. De chrysant was één van zijn favoriete bloemen, en staat symbool voor vriendschap, eerlijkheid, geluk en trouw. In de huidige tentoonstelling staat vooral het Gelderse landschap centraal, zoals gezien door de ogen van schilders van de Haagse School. Geniet samen met je moeder/tante/oma/nicht/vriendin van de tentoonstelling ‘Vee in beeld’ en ga samen koeien, schapen en buffels kijken. Ook kinderen zijn van harte welkom in het museum, tot en met 18 jaar is de toegang voor hen gratis. Met de speciale Villa Mondriaan-app en een toffe speurtocht wordt het museumbezoek een ware ontdekkingstocht.
Bij mooi weer is de Mondriaanwandeling door Winterswijk een leuke aanvulling. Voor slechts € 3,50 kun je aan de kassa in de museumwinkel een handige gids kopen met daarin de route en aanvullende informatie over de plekken waar Mondriaan daadwerkelijk geschilderd heeft. Daarnaast is sinds kort de speciale Kinderwandeling verkrijgbaar voor € 0,50 waarmee de kinderspeurtocht ook buiten het museum verdergaat!

Tentoonstelling: Vee in beeld: Piet Mondriaan en de Haagse school
Activiteit: Moederdag in Villa Mondriaan
Datum: Zondag 8 mei 2016
Locatie: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk
Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 11-17 uur
Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00

Piet Mondriaan: Twee Chrysanten
Piet Mondriaan: Twee Chrysanten