Grootmeester stuit WSG

0
490

WSG ontpopte zich dit seizoen tot het VVSB van de nationale schaakbeker. Na enkele spectaculaire uitslagen in de vorige rondes bleek Groninger Combinatie echter een te grote horde. De ploeg die op het punt staat te promoveren naar de hoogste afdeling, had voor de wedstrijd tegen de bescheiden derdeklasser zelfs een grootmeester van stal gehaald. Deze moest het aan het tweede bord opnemen tegen Jochem Mullink. De clubkampioen had misschien wat teveel ontzag voor zijn tegenstander, want in een redelijk gelijkwaardige stelling ging het punt toch naar de thuisclub. Marcel Krosenbrink schatte net toen zijn stelling na een matige opening weer ergens op begon te lijken de complicaties van zijn vervolg niet goed in en kwam meteen in het nadeel.
Ook Arjan van Lith ondervond in het naar voormalig wereldkampioen dammen Jannes van der Wal genoemde denksportcentrum de kracht van zijn tegenstander. Met kleine middelen werd hij langzaam maar zeker naar een nederlaag gespeeld. Het missen van ervaring tegen sterke zulke sterke tegenstanders brak de Achterhoekers toch een beetje op. Bij Reinhard Funke zag de stelling er ook niet echt rooskleurig uit, maar toen zijn tegenstander materiaal ging offeren voor een mooie aanval begonnen de kansen te keren. Funke verdedigde zich goed en liet uiteindelijk gaf het materiële overwicht de doorslag. De speler uit Südlohn won op die manier al zijn vier bekerpartijen van dit seizoen en staat daarmee op kop in het nationale topscorersklassement.
Met de 3-1 nederlaag kon WSG met opgeheven hoofd Groningen verlaten. Een kleine illusie armer, maar een grote ervaring rijker.