Handbal-HCW week 2

0
306

// W E D S T R I J D V E R S L A G E N H C W \\

HCW DAMES 1 wint van Stormvogels
Het was een druilerige zondag, HCW Dames 1 speelde als laatste deze dag een wedstrijd tegen dames 2 van Stormvogels uit Haaksbergen. Doel is helder, net als altijd, punten binnen halen. HCW begon met een 3-2-1 verdediging en was zeer fanatiek. De kansen op doel vielen goed en haalde al snel een kleine voorsprong. Dit hield HCW goed vast tot einde van de eerste helft. Ruststand 7-2. In de tweede helft kwamen de dames van de Stormvogels wat feller terug. Hierdoor scoorde ze ook wat punten, maar gelukkig hielden de dames van HCW hun koppies erbij en liep HCW zelfs nog wat verder uit. De wedstrijd is dan ook door HCW Dames 1 gewonnen met 14-7. Goed verdiend en dat werd dan ook gevierd met een etentje bij de sponsor, de Heer IJs & Snacks, als afsluiter. Hopelijk houden ze dit voor de komende wedstrijden ook vast.

Dames 1 aan het eten bij de Heer

HCW E2-JEUGD
Afgelopen zondag mochten de jongens en meisjes van de E2 Jeugd als eerst aantreden voor een thuis wedstrijd. De return wedstrijd van Huissen. Bij de vorige wedstrijd werden we flink aangepakt, dus tijdens de bespreking in de kleedkamer legde de coaches goed uit wat ze moesten. Goed verdedigen en goed samenspelen. Iedereen een keer op goal gooien was ook één van de opdrachten.
Na een korte warming-up begonnen we aan de wedstrijd. Gelijk stond HCW goed te verdedigen. Alle teamleden van de tegenstander werden bezet door een speler van HCW. Het scoren voor Huissen was dan ook moeilijk. Lieke stond de eerste helft in het goal en heeft er ook een flink aantal ballen uit gehouden. In de aanval was HCW ook sterk. Goed over spelen, vrij lopen werden vaak beloond met een doelpunt. Het gaat gelijk op voor beide teams en gaan dan ook de rust in met 5-6 voor Huissen.
De coaches spraken de teamleden toe dat de verdediging goed staat en zo moet blijven in de tweede helft. De teamleden zijn daar mee eens en gaan vol goede moed de tweede helft in. Het begin van de tweede helft verzwakt HCW toch een beetje en weet Huissen uit te lopen naar 5-8. Maar dan lijkt toch de knop om te gaan en schiet HCW er in korte tijd een aantal doelpunten in. HCW krijgt in de tweede helft nog een shoot-out tegen, maar door goed keeper werk van Sven, komt het niet tot een doelpunt voor Huissen. Met nog een paar seconde op de klok wordt HCW toch wat zenuwachtig, want het staat 9-9. Dit is even een andere stand als anders voor HCW. HCW is nog 1 keer in de aanval, ze spelen snel over en proberen vrij te lopen, maar helaas lukt het ze net niet nog 1 puntje te scoren, maar dat is niet erg. Want ze hebben gelijkspel gespeeld en toch een puntje verdient. Wat een blijdschap en vreugde bij het team en coaches… Maar ook het publiek. Na de shoot-outs bedanken ze de tegenstander en publiek en krijgen een staande ovatie. En terecht! Wat hebben ze goed gespeeld en…. Ze hebben allemaal op goal gegooid. Missie volbracht 😉 Vol goede moed gaan we op naar de volgende wedstrijd.

HCW E1-JEUGD
Weer een wedstrijd vandaag. De tegenstander van Grol E1. De vorige wedstrijd tegen Grol hebben we helaas dik verloren met 17 –3, maar we gaan er nu van uit dat het beter gaat.
De eerste helft zijn we goed begonnen want er werd tot 3 – 2 om en om gescoord, waarbij Jet en Hugo de doelpunt voor HCW voor hun rekening namen. Eloise stond goed te keepen en hield een paar hele mooie ballen uit het doel. Verdedigend ging het in deze fase ook goed, want iedereen bleef constant bij z’n mannetje en liep ook met deze persoon mee richting doel. Ik had afgesproken dat de beste speelster van Grol 1 op 1 verdedigend zou worden door Jet en Loïs en dat ging heel goed, zij heeft vandaag maar weinig doelpunten kunnen maken. Aanvallend was weer afgesproken, snel naar voor te lopen of tippen en dan de vrije speler/ster te zoeken. Hierbij stonden Sem, Teun, Isis en Yoeri regelmatig vrij, waardoor zij zelf op het doel konden gooien, helaas gingen hun ballen naast het doel of werden gestopt door de keepster. Ruststand 5 – 2.
Tijdens de rust gaf ik aan dat het heel goed ging, en dat we op dezelfde voet verder moesten gaan. Hugo ging keepen omdat hij heeft aangegeven meer plezier in het keepen te hebben dan in het spelen. Wat in de eerste helft heel goed ging, man op man verdedigen en aanvallend de vrije speler/ster aanspelen, ging in het begin van de tweede helft helaas niet zo goed. Hierdoor kon Grol uitlopen naar 10 – 3. Ik had in de rust ook al aangegeven dat, mocht het niet goed gaan, we de verdedigen zouden aanpassen naar 3 voor en 2 achter. Dat hebben we toen ook gedaan. Iedereen moest zich hier weer op instellen, maar uiteindelijk kwam het goed en heeft Grol nog 3 doelpunten gemaakt en HCW ook 3 (Eloise 2x, Sem 1x). Eindstand 13 – 6. Persoonlijk vind ik het fijn dat iedereen probeert op doel te gooien en een doelpunt wil maken. Hierdoor accepteert iedereen het als een schot op doel mis gaat of dat de keeper deze tegenhoudt. Ik heb van deze wedstrijd genoten en vindt dat we deze keer niet zijn afgeschoten. Grol heeft er alles aan moeten doen om te winnen. Ik ben trost op jullie.

HCW D-JEUGD
Vandaag speelden we onze 1e wedstrijd in 2019 tegen DFS uit Arnhem. We gingen super van start en konden vaak de bal veroveren waardoor snel een grote voorsprong hadden. In de rust stond het dan ook 13-0 voor ons. Toen kregen we opdracht om beter samen te spelen en te proberen iedereen te laten scoren…Dat is bijna gelukt ook! Roman en Phaedra hebben hun eerste doelpunten gemaakt! Jesse heeft zijn debuut gemaakt als keeper en top gekeept. De eindstand was dan ook 24-2 voor ons. Super gespeeld jongens en meiden.

HCW C-JONGENS
Vanmorgen mochten we al vroeg vertrekken naar Losser om te spelen tegen combinatie’64. Het duurde even voor we goed wakker waren en keken we dus meteen tegen een achterstand aan. We gingen dan ook met een achterstand van 7-9 de rust in. We probeerden in de 2e helft iets meer tempo te spelen en daardoor kwamen we ook gelijk…maar we konden het aan het eind helaas niet volhouden en verloren te vaak zelf de bal. Hierdoor is het 17-20 geworden. Volgende keer beter!!

HCW B-JONGENS
We begonnen de wedstrijd goed en kwamen dus ook snel op een 2-7 voorsprong tegen Reehorst maar snel gaven we het weg met teveel bal verlies de tussenstand was 12-11 en we hebben verloren met 24-16

HCW DAMES MID-WEEK
Dinsdag 8 januari 2019 moesten de dames midweek van HCW ook weer een wedstrijd spelen. Dit keer tegen Sani4all/Artemis in Wehl. Het begon allemaal al goed, nadat iedereen aanwezig was, konden we vertrekken. Bij aankomst in Wehl bleek dat we de shirtjes en broekjes vergeten waren, die lagen nog in de Sporthal. Na overleg met de tegenstander konden we hun reserve shirts en broekjes aandoen en kon er toch gespeeld worden. Aangezien we in eerste instantie geen keeper hadden heeft Claar, Anuschka Hallers gevraagd om te keepen. Zij had aangegeven in geval van nood wel een paar wedstrijden te willen keepen. En zo gebeurde het dan ook dat zij voor het eerst, na jaren afwezigheid weer een wedstrijd heeft gekeept en het ging heel erg goed.
In het begin van de eerste helft werd er om en om gescoord en konden wij het goed bij houden tot een stand van 7 – 5. Hierna werd er slordig aangevallen, veel balverlies en wat oneerlijke beslissingen van de scheidsrechter, waardoor Sani4all/Artemis kon uitlopen naar 10 – 5 . In de rust wat aanwijzingen gegeven, waarbij de cirkellopers zich moesten aanbieden, zodat de bal sneller naar de opbouwers kon worden doorgespeeld. Ook moest er sneller geschakeld worden van aanval naar verdediging omdat Sani4all/Artemis uit een aantal break-outs doelpunten had gemaakt. Dat dit voor de DMW moeilijk was bleek wel uit het feit dat Sani4all/Artemis alleen maar verder uitliep en wij moeite hadden met doelpunten maken. Iedereen probeerde wel op het doel te schieten maar deze schoten waren naast of op de paal/lat of werden door de keeper gestopt (17 – 5). Uiteindelijk scoorden Bianca 2x en Melissa 1x, waardoor de eindstand werd bepaald op 20 – 8. Deze uitslag geeft, vind ik, een vertekend beeld, want wij hadden meer verdiend. Mede door foute beslissingen van de scheidsrechter. Jammer, maar helaas, niets aan te doen dames, volgende keer beter.

HCW DAMES 2
Vandaag de 1e wedstrijd van 2019 en wel tegen VIOS de uitwedstrijd was ruim verloren . De eerste helft liep het als een trein mooi om te zien hoe de c meiden met de dames samenspelen ! De ruststand was dan ook 8-4 in het voordeel van ons. De 2e helft gooit VIOS hun spel om en komen door fysiek sterker handbal langszij. En draaien de achterstand om in een voorsprong en helaas verliezen we de wedstrijd met 13-16.

HCW HEREN 1
Na een knalfuif van de nieuwjaarsborrel, stond om kwart voor elf de koffie bij Tobie alweer klaar. Binnen een paar minuten maakte Marien gelijk al de eerste treffer, we liepen wat uit. Maar Erica kwam sterk terug en liep zelfs uit. Na een paar mooie doelpunten van oa. Deniel, Tobie en Stephan wisten we voorsprong weer terug te halen. De tweede helft ging goed van start waardoor we op een voorsprong van 19-15 kwamen. Helaas wist Erica met een paar break-outs een gelijk spel te maken van 22-22.