Hemelvaartfeesten

0
155

Het volledige programma van driedaags festival Hemelvaartfeesten is bekend

Festivalliefhebbers in de Achterhoek krijgen er vanaf 2018 een feestdag ‘bij’. De organisatoren van Huntenpop, Festivaart en Coverland komen dit jaar namelijk op 10, 11 en 12 mei met een nieuw driedaags festival, onder de vlag ‘Hemelvaartfeesten’ in DRU Park Ulft. De organisatie van Hemelvaartfeesten presenteert nu hun volledige programma.

Festivaart trapt op 10 mei de Hemelvaartfeesten af met een gevarieerd aanbod voor de jeugd. Al eerder brachten zij onder andere Frequencerz, Childsplay, The Darkraver en Degos & Re-Done naar buiten. Vandaag voegen ze Dymonic, Dyna, Edge of Motion, Haeken, Julian Jordan, La Fuente, Magistraal Soundsystem, Moksi, Partyraiser, Pavo, Ran-D, Remco Beekwilder, Roel Salemink B2B Carlos Monsalve, Yumm Yumm, MC Da Syndrome en MC Rems aan het rijtje toe.

Coverland op 12 mei biedt de festivalbezoekers zoals alle voorgaande jaren de gelegenheid om live te genieten van de allergrootste legendes, verzameld op één gezellig festivalterrein. Naast Blondie, Guns N’ Roses, Coldplay, AC/DC en de Foo Fighters kondigt de organisatie ook Beth Hart, De Rooie Jager, Editors, Green Day, Johnny Cash, Linkin Park, Nirvana, Rammstein, Red Hot Chili Pepers en Silmple Minds aan.

Naast dancefestival Festivaart en cover- en tributefestival Coverland krijgt ook de vrijdagavond op 11 mei een eigen invulling. De Vrijdag is voor alle leeftijden en de programmering is breed: dj Paul Elstak, Bökkers, Boh Foi Toch, Dokter Watjes, Snollebollekes, Vakman Johnny, Jebroer, Dansado & De Feestneger en Stuk.

Terug naar het weiland
Tijdens Festivaart en Coverland werd in de 2017 editie gebruik gemaakt van de faciliteiten van de DRU Cultuurfabriek, tot ongenoegen van sommige festivalgangers. Voor de Hemelvaartfeesten gaat de organisatie terug naar het weiland. “De festivalbeleving is op zijn best op een overzichtelijk en aaneengesloten ‘knus’ festivalterrein”, aldus de organisatie. “Wij werken momenteel aan een compleet nieuwe huisstijl en inrichting van het terrein. In het midden van het terrein komt een gedeeltelijk overdekt plein met relaxte zitplekken, kleine podia en diverse horecagelegenheden. Voor veel gasten zijn Festivaart en Coverland plekken waar ze jaarlijks terugkeren en met vrienden afspreken. De Hemelvaartfeesten zijn een directe ode aan de Achterhoek en de befaamde gemoedelijkheid; een warm bad voor alle bezoekers.”

Meer informatie: www.hemelvaartfeesten.nl