Henk Jan Tannemaat wethouder

0
295

Winterswijks Belang maakt opvolger Wim Aalderink bekend

Vorige week dinsdag maakte Wim Aalderink om gezondheidsredenen bekend dat hij zijn functie als wethouder neerlegde. De fractie van Winterswijks Belang dankt Wim nogmaals voor zijn enorme inzet voor Winterswijk. De afgelopen week heeft de fractie van Winterswijks Belang zich beraad over de opvolging van Wim Aalderink. Via dit bericht willen wij u meedelen dat de fractie unaniem fractievoorzitter Henk Jan Tannemaat naar voren wil schuiven als haar kandidaat wethouder.

Volgens de fractie is Henk Jan een zeer ervaren politicus, heeft hij aan de wieg gestaan van het coalitieakkoord en is hij goed ingevoerd in de talrijke dossiers die spelen in Winterswijk. Inmiddels zijn de procedures rondom integriteit afgerond, en zijn er geen bezwaren afgegeven tegen de benoeming van de Henk Jan Tannemaat tot wethouder. De fractie stelt de gemeenteraad dan ook voor om de nieuwewethouder tijdens de raad van donderdag a.s. te benoemen.

Door het vertrek van Henk Jan uit de fractie, zal Gea Oonk plaatsnemen in de raad namens Winterswijks Belang. Tim Jonker zal per direct de taken van fractievoorzitter overnemen. Tot slot zijn we verheugd dat Remco Hijink de fractie gaat versterken als commissielid.