Hesselink Koffie klaar voor ‘vernieuwbouw’

0
508

Duurzaamheid is hét toverwoord van de verbouwing

Hesselink Koffie staat aan de vooravond van een bijzondere mijlpaal; de start van de verbouwing of beter gezegd van de vernieuwbouwing. Het bedrijfspand wordt namelijk verbouwd, gerenoveerd én nieuw gebouwd op zo duurzaam mogelijke wijze. Met de
vernieuwbouw gaat Gerrit Hesselink voor het waarmaken van lang gekoesterde droom: het behalen van een BREEAM-excellent certificering. “Het behalen van een excellent beoordeling zou uniek zijn in de regio Achterhoek”, legt Gabriël Korenhof architect en tevens het creatief brein achter het ontwerp van het ‘nieuwe’ bedrijfspand uit. Om deze grote ambitie daadwerkelijk kracht bij te zetten, is er al in een vroeg stadium gekeken hoe de verbouwing te realiseren is. “Daar is uiteindelijk een uitdagend, maar uniek ontwerp uit voort gekomen.”

Vernieuwbouwen
De vernieuwbouw bij Hesselink Koffie kenmerkt zich door het toevoegen van zo min mogelijk ‘nieuw’ materiaal, het hergebruik van materiaal en gebruik van materiaal dat vaker dan één keer gebruikt kan worden. Zo wordt de gevel van het stuk nieuwbouw voorzien van duurzaam hout. De bestaande gevel krijgt een upgrade waarbij planten een belangrijke rol spelen. Hierdoor verbetert de esthetiek zonder dat de gevel wordt vervangen. Daarnaast zorgt het groen voor een natuurlijke zonwering en levert het een bijdrage aan een betere leefomgeving. Op het dak van de KoffieHub is een groendak gepland. Het groendak helpt bij het geleidelijk afvoeren van water en zorgt voor een verhoogde isolatie. Ook is in het ontwerp rekening gehouden met het binnenklimaat. Het nieuwe pand is dan ook CO2 neutraal door het gebruik van warmtepompen en zonnecollectoren.

Delen is vermenigvuldigen
De kennis die Hesselink Koffie opdoet bij het verbouwen van het pand, wil het bedrijf graag delen. Ze wil namelijk stappen maken in het verduurzamen van de wereld om hen heen en voor ondernemers die ook duurzaam willen ondernemen, staat de koffie altijd klaar. Hesselink Koffie biedt collega-ondernemers namelijk de mogelijkheid om tijdens de verbouwing te komen kijken en zo zelf te ervaren wat het belang van duurzaam ondernemen is.

Het échte werk
De start van de vernieuwbouw staat gepland voor begin 2019. Niet alleen Hesselink Koffie staat te popelen om hieraan te beginnen, maar ook alle partners zijn enthousiast. Korenhof: “Het is super mooi om samen te werken met en te ontwerpen voor een opdrachtgever die zo vasthoudt aan zijn idealen en zich volledig focust op het eindresultaat. Qua bouwsel zit het ontwerptraject erop, nu is het tijd voor het echte werk: de uitvoering en het gaan voor de BREEAM excellent score.” Om dit bijzondere project niet ‘zomaar’ voorbij te laten gaan, vlogt Gerrit Hesselink over de ontwikkelingen van zijn duurzame droompand. Deze vlogs en alle updates worden gedeeld via social media en zijn te vinden op een speciale pagina op de website.

Meer informatie over de verbouwing: https://www.hesselinkkoffie.nl/over-ons/onze-toekomst/
Meer informatie over het nieuwe pand: https://www.hesselinkkoffie.nl/over-ons/infographic/