Hulp bij Mantelzorg

0
155

Uitdagende activiteit voor jonge mantelzorgers van 19 tot en met 24 jaar

VIT-hulp bij mantelzorg organiseert al jaren activiteiten voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 8 tot en met 18. Vanaf 2018 zijn er ook activiteiten voor jonge mantelzorgers van 19 tot en met 24 jaar. De eerste is op zaterdagavond 31 maart van 19.00 – 21.00 uur bij Entertainment center, Tinbergenstraat 3 in Winterswijk.
Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Zorg jij voor of heb je zorgen om een familielid met een handicap, verslaving, chronische ziekte of psychische aandoening, dan ben jij jonge mantelzorger. Soms is het fijn om even een aantal uren zonder zorg te zijn. Op zaterdag 31 maart gaan we naar Entertainment center in Winterswijk om deel te nemen aan de nieuwe sensatie Prison Island. Prison Island is een combinatie tussen Fort Boyard en Escape Room. Er zijn 20 verschillende cellen en elke cel heeft zijn eigen opdrachten. Ontdek het doel van elke cel en los samen de opdrachten op.
Lijkt je dit leuk, geef je dan snel op! Dit kan tot maandag 26 maart. Deelname is gratis. Ken jij nog andere JMZ’ers in deze leeftijdsgroep, zij kunnen ook mee. Graag vermelden bij de opgave. Meer informatie en aanmelding kan bij VIT-hulp bij mantelzorg tel. (0544) 82 00 00 of email info@vithulpbijmantelzorg.nl

Hoe blijf ik de Zorg de Baas?

Onder de titel ‘Hoe blijf ik de Zorg de Baas’, start VIT-hulp bij mantelzorg op 3 april een training voor iedereen die zorgt voor een naaste. Dat kan zijn een partner, kind, ouder of ander familielid die langdurig zorg nodig heeft. De training van vier dagdelen start op dinsdagochtend 3 april bij de Hofnar in Aalten.
Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Dat betekent niet dat je alles maar over je heen moet laten komen. In ‘Hoe blijft u de zorg de baas’ leer je om bewust te kijken naar je omstandigheden en mogelijkheden om de zorg vol te houden. Ook aan de orde komen zaken als tegenstrijdige gevoelens die kunnen optreden, veranderende relaties en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met andere mantelzorgers. Deelnemers over de cursus: “Ik heb hier heel veel aan gehad. Kan het iedereen aanraden die voor een naaste zorgt.” Voldeed de cursus aan mijn verwachtingen? Ja, het heeft mij inzicht gegeven in hoe ik zorg kan geven, maar ook voor mezelf kan zorgen.”
De vier bijeenkomsten zijn op dinsdag 3, 17, 24 april en 8 mei van 09.30 – 12.00 uur bij de Hofnar Polstraat 7 in Aalten Meer informatie en aanmelding kan bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of email info@vithulpbijmantelzorg.nl