Huppel krijgt Bibliotheek

0
270

Aanstaande vrijdag 1 maart krijgt Basisschool ’t Waliën een Bibliotheek op School.

Een prachtig presentje voor alle meesters en juffen, die op die dag ook nog eens samen hun verjaardag vieren. Maar natuurlijk een nog mooier cadeau voor alle leerlingen van de school. De Bibliotheek op School wordt rond de klok van elf uur officieel geopend.

Met de Bibliotheek op school slaan de school en de Bibliotheek Oost-Achterhoek de handen ineen en komt er veel meer aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Rianne van Eijnatten, consulent educatie van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: “We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen en ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet. De Bibliotheek helpt op basisscholen om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving”.

De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft in de gemeenten Berkelland en Oost Gelre al Bibliotheken op basisscholen ingericht. In Winterswijk had OBS Woold vorig jaar de primeur, nu volgt dus ’t Waliën in Huppel. Daarnaast zijn er vergevorderde plannen voor de basisscholen MisteCorle en Kotten.