Iets voor een ander betekenen?

0
87

Heeft u een paar uurtjes per week of per veertien dagen over? Als vrijwilliger van VIT-hulp bij mantelzorg bezoekt u kwetsbare mensen, jong en oud. Gewoon om gezelschap te bieden, voor wat aanspraak, om een spelletje te doen of om samen activiteiten te ondernemen.

Misschien iets voor u?
In Winterswijk zoeken we voor de volgende personen een vrijwilliger:
• Een mevrouw op leeftijd die nog graag naar buiten gaat. Ze is buitenshuis echter afhankelijk van begeleiding in verband met gebruik van rollator of rolstoel Wie houdt van wandelen en wil er met haar op uit?
• Een mevrouw met beginnende dementie waarvoor wat gezelschap heel welkom is: samen koffiedrinken, een wandeling maken, foto’s bekijken, herinneringen aan vroeger ophalen, etc.
• Een mijnheer die vroeger veel heeft gereisd en daar nog graag over vertelt. Hij kan er nu niet meer op uit gaan en is daarom op zoek naar een gesprekspartner.
• Een mevrouw die vroeger veel activiteiten buitenshuis en veel creatieve hobby’s had. Ze kan in verband met haar gezondheid geen van beide meer, maar is altijd nog geïnteresseerd in anderen.
• Een mijnheer met beginnende dementie, die vroeger een eigen boerderij heeft gehad. Hij vindt het plezierig om te kunnen praten over vroeger en gaat nog graag naar buiten voor een wandeling.

VIT-hulp bij mantelzorg begeleidt u, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding en biedt contact met uw collega-vrijwilligers.

Geïnteresseerd?

Bel met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. U kunt ook even binnenlopen op het spreekuur van mantelzorgconsulent Marjan Roerdinkveldboom, elke vrijdagmorgen bij de Post, Balinkesstraat 4 van 9.00 – 10.30 uur.