Inloopspreekuur Vrijwilligerspunt

0
321

Met ingang van woensdag 1 maart start het Vrijwilligerspunt Winterswijk een wekelijks inloopspreekuur. Dit spreekuur wordt gehouden bij het Loopbaanplein Oost Achterhoek aan de Burgemeester Bosmastraat nr 7.

Ria Bussink en Harrie Garritsen van het Vrijwilligerspunt Winterswijk zijn van 10:00 tot 12:00 uur aanwezig om een ieder die interesse heeft in vrijwilligerswerk te woord te staan. Ook verenigingen en stichtingen kunnen er met hun vragen over vrijwilligerswerk terecht. Daarnaast kunnen natuurlijk ook cliënten uit Winterswijk en medewerkers van de SDOA met hun vragen langs komen. Winterswijk kent veel stichtingen, verenigingen, vrijwilligersorganisaties en evenementen waar altijd vrijwilligers nodig zijn. Zonder vrijwilligers zou Winterswijk echt veel minder leuk en leefbaar zijn. Ook in Winterswijk vormen vrijwilligers het cement van deze organisaties en evenementen.
Er zijn veel mogelijkheden voor Vrijwilligerswerk, het Vrijwilligerspunt denkt graag mee. Ook als iemand het lastig vindt hopen beide vrijwilligerscoördinatoren de aanstaande vrijwilliger over de drempel heen te helpen. Vrijwilligerswerk is voor iedereen geschikt. Voor jong en oud, voor mensen die weinig of veel tijd hebben maar natuurlijk ook voor mensen met en zonder beperking. Daarnaast kunnen ook nieuwkomers voor vrijwilligerswerk ingezet worden. Vrijwilligerswerk blijkt vaak ook een opstap naar een betaalde baan te zijn. Het levert in ieder geval leuke contacten op en men leert er van. Door vrijwilligerswerk te doen kan men iets voor een ander betekenen. Wellicht ontdekt de vrijwilliger talenten van zichzelf die men nog zelf nog niet kende. Vaak is er ook een mogelijkheid om scholing te volgen. Naast het spreekuur kan men natuurlijk ook een afspraak maken en kan men op de vacature site www.vrijwilligerswerkwinterswijk.nl kijken of er een geschikte vacature vermeld staat. Ook bestaat de mogelijk om zich op deze site als vrijwilliger aan te melden.

Facebook: Vrijwilligerspunt Winterswijk
Vacaturesite: www.vrijwilligerswerkwinterswijk.nl met mailadres: vrijwilligerspunt@winterswijk.nl  mailadres info@vrijwilligerspuntwinterswijk.nl