Inzamelactie taxussnoeisel

0
663

Nationale inzamelactie taxussnoeisel voor chemokuren. Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof komt op tegen kanker.

Onder het motto ‘Taxus voor hoop, verklein de kanker’ vindt op initiatief van Stichting Taxus voor Hoop van 15 juni tot en met 31 augustus de nationale inzamelactie taxussnoeisel plaats. Op diverse punten in Nederland kan vers taxussnoeisel worden ingeleverd. Dit snoeisel bevat een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof ondersteunt deze actie van harte. Tijdens de actieperiode staat bij Wenninkhof een speciale inzamelbakken op het terrein aan de Hoeninkstegge 5 in Winterswijk-Meddo waar men het taxussnoeisel kan inleveren. De leden van de Branchevereniging VHG, voor professionals in het groen, en begraafplaatsen doen mee aan het initiatief.

Waardevol snoeisel
Iedereen die vers taxussnoeisel heeft, wordt opgeroepen om dit groenafval te deponeren bij Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof. Het gaat specifiek om de jonge scheuten van de Taxus baccata. Hierin zit de waardevolle stof baccatine die nodig is voor de productie van Taxol, een medicijn voor chemokuren. Het is belangrijk dat dit snoeisel jong en zuiver is. Alleen eenjarige scheuten, zonder vervuiling van dorre bladeren zijn geschikt.

Extra donatie
Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapiebehandeling. Voor elke ingezamelde kuub ontvangt Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof bovendien 35 euro. Deze opbrengst zal het bedrijf net als vorig jaar doneren aan Stichting Nina in Winterswijk. Jan Bent eigenaar van Wenninkhof: “Wij gaan enorm ons best doen om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Afgelopen jaar mochten wij Stichting Nina een check overhandigen van € 1050.00. Toen onze brancheorganisatie Branchevereniging VHG ons hierover informeerde, hebben we ons direct weer aangemeld.” Omdat wij het enorm belangrijk vinden om de strijd tegen deze vervelende ziekte (kanker) aan te gaan.

Over Stichting Vergroot de Hoop
Stichting Taxus voor Hoop gaat voor het vierde jaar achtereen de strijd aan tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen voor de productie van chemokuren. Met het organiseren van deze landelijke actie hoopt de organisatie haar steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker waaraan iedereen wel iemand in zijn omgeving heeft verloren. Meer dan ooit is het noodzakelijk dat er genoeg middelen komen om niet alleen het onderzoek naar genezing van kanker voort te zetten maar ook om de medicatie te kunnen produceren. Meer info: www.taxusvoorhoop.nl