JOZSEF LENDVAY & ALLIAGE

0
107

MAGISCHE KLANKEN TEMIDDEN VAN SCHITTERENDE NATUUR

IN HET KADER VAN HET ZOMERFESTIVAL 2019 VAN “ MUSIKLANDSCHAFT WESTFALEN” PRESENTEERT ZICH HET “ALLIAGE QUINTET” SAMEN MET DE HONGAARSE VIOOLVIRITUOOS JOZSEF LENDVAY OP VRIJDAG 9 AUGUSTUS IN DE TUINEN VAN ROSENHAEGE HET PROGRAMMA “DANCING PARIS”OP HET PRACHTIGE LANDGOED ROSENHAEGE LIVING GARDENS IN WINTERSWIJK-KOTTEN.

Er gaat een magische betovering uit van de muziek rondom de eeuwwisseling die het Alliage Ouintet met zijn nieuwe programma Dancing Paris oppakt. Heel bijzonder is de bezetting met vier saxofoons en een piano, dit ensemble wekt de illusie van een groot orkest en laat dit werkelijkheid worden. Oprichter is de uit Canada afkomstige Daniel Gauthier, primus op de saxofoon, hij speelde langere tijd met de beste solisten van de klassieke saxofoon: Hayrapet Arakelyan, altsaxofoon, Simon Hanrath, Tenorsaxofoon, Sebastian Pottmeyer, Baritonsaxofoon. De koreaanse pianiste Jang Eun Bae maakt de Kwintet bezetting compleet. Als speciale gast speelt de Hongaarse violist van wereldklasse Jozsef Lendvay met wie de Echo Klassiek onderscheiden CD Dancing Paris is opgenomen samen met het Alliage Kwintet.

Te midden van heerlijke natuur verwacht de concertbezoeker op het Landgoed Rosenhaege meeslepende muziek waarbij u de voeten niet stil kunt houden. Geschreven door componisten en kunstenaars die in Parijs studeerden en door deze Cultuurmetropool beïnvloed werden waaronder Darius Milhaud, George Enescu, Erik Satie, Germaine Tailleferre, George Gershwin en Aaron Copland. Het publiek wordt meegenomen naar de opwindende tijd van de “Belle Epoque”. Musici, dichters en schilders waren op zoek naar een nieuws levensgevoel, naar eenvoud en bezinning op het dagelijks leven gecombineerd met het nodige raffinement uit vroegere episodes. Men speelde met elementen uit de Jazz alsook uit de volksmuziek en entertainment men bediende zich daarbij van de klassieke vormen, waardoor vervreemding en parodie hun strengheid verloren. Voor dit concert breidde het Alliage Quintet zijn eenmalige bezetting uit door de samenwerking met de buitengewone violist Jozsef Lendvay. Virtuositeit en vitaliteit met een groot improvisatietalent maken het voor de Hongaarse violist mogelijk een enorm repertoire samen te stellen beginnend bij klassieke werken tot emotionele Folk- en Gipsy klanken. Voor het tweede deel van het programma reizen de musici richting Oosten, samen met twee musici uit het Lendvay ensemble vormen ze een Gipsy – sessie die de toehoorders in lichter laaie zal zetten.

Vanaf 18.00 h. onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de tuinen bezoeken en een bijzondere kunsttentoonstelling met werken van o.a. Ton Voortman en de uit Amerika afkomstige Lyman Whitaker met bijzondere windmobielen. Kaarten voor het bijzondere concert op 9 augustus in het kader van het Zomerfestifal 2019 van Musiklandschaft-Westfalen zijn te koop voor €. 34,– p.p. via telefoonnummer 0049-2861/7038586 en per email via info@musiklandschaft-westfalen.de .