Kabelrups winnaar in matig duel

0
260

Emil Massen wederom uitblinker

Het kaderteam van BV Kronenhuis heeft de thuiswedstrijd tegen De Korenmolen met 5-3 winst afgesloten.

Uitblinker was de man in vorm de laatste weken, Emil Massen maakte korte metten met zijn tegenstander. In 8 beurten scoorde hij zijn 130 caramboles 38/2 bijeen. Zijn tegenstander, Daniël Dorland, startte goed met 63 uit 4, maar Massen was niet onder de indruk en zette daar 102 caramboles tegenover. De volgende 4 beurten poedelde Dorland, waardoor Massen de eindstreep onbedreigd haalde. De kopmannen Johan van Zadelhoff en Jan Tijdink, 150 om 140 caramboles 38/2 maakten er een klein drama van opgevoerd in 21 delen. Het ging wel de hele partij gelijk op, wat dan wel weer goed was voor de spanning, maar verder werden er veel onnodige fouten gemaakt. Van Zadelhoff bereikte dan toch in de 21e beurt de finish en Tijdink maakte met één carambole gelijk.

Een 3-1 tussenstand, met goede hoop op een mooie uitslag.
Eddy te Molder zette Kabelrups op een 5-1 voorsprong door in een partij over 110 caramboles Arnoud Hoevers te verslaan. De strart was niet best, met een tussenstand 30-21 na 10 beurten voor Te Molder. Daarna ging het iets beter en via een aantal serietjes trok Te Molder de punten over de streep. Hoevers maakte 66 caramboles. Gerrit Woordes leek lange tijd tegen Wim Mensink de punten te gaan halen. Beide spelers gingen voor 110 caramboles 38/2. Ook hier een matige partij waarin Woordes na 18 beurten met 90 caramboles de eer aan zijn tegenstander moest laten.

Een 5-3 overwinning derhalve, waardoor de stand op de ranglijst er weer wat mooier uitziet voor ons, aldus de teamleider. Met matig spel toch 5 punten, het had maar zo heel anders uit kunnen pakken…  Volgende week maandag speelt het kaderteam uit tegen koploper De Veemarkt uit Doetinchem. Voor Kabelrups spelen Tijdink, Massen, Te Molder en Woordes.