Kluspunt

0
156

Klussendienst wordt Kluspunt

De Klussendienst voortgekomen uit de Stichting Welzijn en sinds drie jaar ondergebracht bij de Stichting Aktief houdt met ingang van 31 augustus op te bestaan. De activiteiten zullen voortgezet worden door de Winterswijkse Uitdaging en dan met name door het Vrijwilligerspunt.

De te hanteren werkwijze zal niet veel anders zijn dan dat de gebruikers nu gewend zijn. De naam zal veranderen in Kluspunt. Het Kluspunt zal, net als een aantal andere vrijwilligersorganisaties, haar werkzaamheden verrichten vanuit het WUh, alwaar ook de “moederorganisatie” de Winterswijkse Uitdaging gevestigd is. De dagelijkse leiding van de Klussendienst is tot eind augustus in handen van Roberto Bouwmeester. Vanaf 1 september zal de dagelijkse leiding in handen van twee vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt zijn. Het inloopspreekuur voor het Kluspunt is van maandag tm donderdag van 09:00 tot 12:00 uur.

De hulp geschiedt door vrijwilligers. De vrijwilligers zullen, omdat men voor de hulpvrager meer dan alleen klusser wil zijn, klusmaatje genoemd worden. Een Klusmaatje is een handige man of vrouw eventueel met groene vingers. Een klusmaatje ontvangt voor de verrichte werkzaamheden ook een vergoeding. Deze vergoeding wordt door de hulpvrager rechtstreeks aan het klusmaatje uitbetaald.

De basis van het Kluspunt blijft in grote lijnen hetzelfde als van de Klussendienst. Ook het Kluspunt verleent hulp aan inwoners van Winterswijk zonder eigen netwerk en die zelf niet meer in staat zijn om ongemakken en onveilige situaties rondom het huis zelfstandig op te lossen. De te verrichten werkzaamheden zullen het karakter hebben van werkzaamheden die doorgaans met enig technisch inzicht en met bescheiden middelen in korte tijd gedaan kunnen worden. Hierdoor wordt o.a. bevorderd dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Ter plekke wordt beoordeelt of een klus wel of niet door een Klusmaatje uitgevoerd kan worden. Tevens worden de aard van de werkzaamheden tijdsduur van de klus en of er extra materiaal aangeschaft moet worden, bekeken. Het Klusmaatje overlegt dit met de hulpvrager en geeft bij benadering aan wat de totale kosten zullen zijn.

Om van het Kluspunt gebruik te kunnen maken moet men inschreven zijn. Men kan zich digitaal inschrijven via www.vpwinterswijk.nl. Tel nr. 0543 200006. Het Vrijwilligerspunt is t.m. 30 augustus gesloten. Vanaf 2 september kunnen geïnteresseerde gebruikers en nieuwe Klusmaatjes terecht in de Torenstraat 9.

Potentiele Klusmaatjes kunnen zich aanmelden via www.vpwinterswijk.nl. Ga naar de button “Vrijwilliger worden?” en kruis Klusmaatje Kluspunt aan. De coördinatoren van het Kluspunt nemen dan contact met u op.