KomrijCulinair krijgt smakelijk staartje

0
700
Gerrit Komrij College - David-Barbour.

Het project KomrijCulinair krijgt ook buiten de muren van het Gerrit Komrij College nog een smakelijk staartje. Twee gerenommeerde Winterswijkse restaurants, de Woord en ’t Spekende, zullen hun menukaarten een Portugese tint geven en gaan zo een waardevolle bijdrage leveren aan de Komrijweek 2016.

dewoord_logo-330Cora Bosma, samen met haar echtgenoot eigenaar van de Woord in Corle, vindt het project KomrijCulinair een leuk thema en ziet daarin tevens een uitdaging om zich in de Portugese keuken te verdiepen. “Ook is het goed om de band met de afdeling Consumptief van het GKC op die manier nog verder aan te halen. Die afdeling is voor ons, de horeca, erg belangrijk”, benadrukt zij. Samen met de chef-kok is er een maandmenu samengesteld met als caldo verde de keuze uit een traditionele Portugese soep met groene kool en chorizo. Bij het hoofdgerecht kunnen de gasten kiezen uit Bacalhau en gamba’s en bij het dessert is er keuze uit een bladerdeeg pasteitje, huisgemaakt citroenroomijs en een crumble can hazelnoot. Daarnaast is er een ruime keuze in Portugese wijnen. “We geven de gasten ook uitleg over de banden van Gerrit Komrij met Winterswijk en Portugal en over het feit dat er een school naar hem vernoemd is.”

spekende-330Ook bij ’t Spekende is men enthousiast over het project KomrijCulinair. De eigenaren Heike Wubbels en Peter Schaap zijn nog bezig met het samenstellen van het menu. “Wat het precies wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Maar ik kan je verzekeren dat het lekker wordt. We gaan in ieder geval een voorgerecht en dessert serveren met een niet missen Portugese invloed,” vertelt Heike Wubbels. “We doen graag mee aan dit project. Het is gewoon mooi om samen iets leuks neer te zetten!”