Koopzondag Villa Mondriaan

0
436
Villa Mondriaan (c) Luuk Kramer

Koopzondag Villa Mondriaan: pop-up escape room en Villa Atelier
Op koopzondag 18 december is er op de kerstmarkt ‘Winterswijk Wonderland’ een bijzondere attractie te vinden: een pop-up escape room in het thema van Piet Mondriaan. Per keer kunnen ongeveer 5-7 bezoekers ervaren hoe een escape room werkt. Deelname is gratis. Lisanne Halleriet van Escape Room Winterwijk organiseert deze pop-up room in samenwerking met Villa Mondriaan. Het is een voorproefje op de escape room die in februari 2017 geopend wordt.

escaperoomDe escape room in voorbereiding is geïnspireerd door Piet Mondriaan, die een groot deel van zijn jeugd in Winterswijk woonde. Ook andere periodes in zijn leven komen aan bod. Lisanne Halleriet: “2017 is het Mondriaanjaar. Dat was voor ons een mooie aanleiding om samen te werken met het museum.” Ook het museum is blij met de samenwerking. Thomas de Bruin, junior-directeur communicatie: “Deze escape room zal een hele nieuwe dimensie aan een bezoek aan Villa Mondriaan toevoegen. Bezoekers leren natuurlijk in het museum, maar aansluitend op dit bezoek hebben ze echt een ervaring van het leven van Mondriaan. De spelers komen in aanraking met het leven van Mondriaan in Winterswijk, Amsterdam, Parijs en New York en met zijn werken. We zijn bovendien trots op deze primeur: de allereerste samenwerking tussen een museum en een escape room.”
museumDe actie is onderdeel van het project ‘Het museum komt naar je toe!’ dat is ontstaan uit het Programma Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland: Gelderland Cultuurprovincie! Doel van dit project (een initiatief van Prima Donna communicatieregisseurs) is om mensen in aanraking te laten komen met de verschillende musea die de provincie Gelderland rijk is. In plaats van bezoekers naar het museum te trekken zoekt het museum (potentiële) bezoekers op. Meer informatie over dit project is te vinden via www.museummenu.nl en https://hetmuseumkomtnaarjetoe.wordpress.com/.

museum-nuOp deze koopzondag vinden in Villa Mondriaan zelf verder kunstzinnige knutselactiviteiten voor kinderen plaats. Begeleiders betalen een gereduceerd tarief van €7,00 en kunnen daarbij gratis twee kinderen mee naar binnen nemen. Terwijl de volwassenen de tentoonstelling ‘Kunst van Komrij’ bewonderen en een kopje koffie/thee drinken in het museumcafé, kunnen kinderen zich vermaken in het open atelier. Het Villa Atelier is op deze koopzondag volledig geïnspireerd door de kerst. Kinderen kunnen in het Villa Atelier hun eigen unieke kerstbal ontwerpen.
mondriaan-klein

Activiteit: Pop-up escape room en open kinderatelier bij Villa Mondriaan
Datum: Zondag 18 december 2016
Locatie: Zonnebrink 4, Winterswijk & Kerstmarkt ‘Winterswijk Wonderland’
Tijd: 13.00-16.00 (Open kinderatelier) & 12.00-17.00 (Kerstmarkt)
Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00