Kunst-Dagboek & KunstOer

0
325

Je eigen (kunst)dagboekje maken bij Ankomm’n of in Kotten

Al jaren noteert Renée Teunis, die al lange tijd zelf met kunst bezig is, haar ideeën en aantekeningen in blanco boekjes. Soms bij een ‘gedachtsel’ ook een illustratie. Dit soort kunstdagboeken werden en worden vaak bijgehouden door kunstenaars en andere creatievelingen. Het is fijn om je gedachten en ingevingen vast te leggen en later terug te kunnen kijken. Het kan op vele manieren, alles is goed want het is jouw persoonlijke boek. Maar het is misschien wel prettig om samen nieuwe technieken te leren en toe te passen. Ideeën en inspiratie opdoen tijdens een gezellige middag bij Ankommn of in het atelier van Renée in Kotten. Daarnaast kan Renée zorgen voor een beginners pakketje met wat verf, potloden en een schriftje. Als je zelf al spullen hebt kun je die meenemen. Er zijn ook andere materialen aanwezig waar je gebruik van mag maken.
De dagen bij Ankomm´n zijn de zaterdagen 19 mei, 23 juni, 21 juli, alle dagen van 14.00 – 16.00 uur.
De zaterdagen in het Atelier in Kotten zijn: 2 juni, 14 juni.
Ankomm´n vind je aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle.
Het atelier van Renée Teunis in Kotten is aan de Esinkweg 1.
Voor meer informatie en om je op te geven kun je contact opnemen met Renée Teunis, tel. 06-14916625, of e-mail reneeteunis@gmail.com

Ankomm’n ook deelnemer KunstOer 2018!

KunstOer is het meerdaags kunstevenement met exposities van diverse kunstvormen op mooie erfgoedlocaties. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen in het Pinksterweekend weer genieten van unieke kunst en erfgoed.
Op 19, 20 en 21 mei kunnen bezoekers drie dagen lang per fiets of auto elf heel verschillende erfgoedlocaties bezoeken waar professionele kunstenaars hun werk tentoonstellen, variërend van porselein, textiel, fotografie en schilderijen tot kunst in ijzer en cortenstaal, koper, keramiek en hout. Bovendien zijn er workshops, lezingen en sfeervolle concertjes.

Lara Vos’ Oervormen tijdens KunstOer bij Ankomm’n.
Als KunstOer kunstenares is Lara Vos met haar werk dit Pinksterweekeinde te gast. Ze maakt oervormen uit koper, vaak herken je daarin een soort koppen, schedels met horens. Prikkelend, indrukwekkend, nooit plat. Eerst snijden en lassen van de koperplaat daarna maakt Lara duizenden gaatje in de vormen, die ze vervolgens met dun koperdraad aan elkaar ‘naait’. Zo onstaan oervormen, het komt diep uit haar zelf. Lara’s werk hangt bij Ankomm’n in de buitenlucht, tegen het hout opgehangen komt het oerkarakter goed tot z’n recht.

ptr

Maar nog meer kunst, muziek en verhalen bij Ankomm’n
– In de galerie hangt deze maand het werk van Christa-Maria Drewes uit Duitsland.
– Ankomm’n is gevestigd in boerderij ‘t Mentink op landgoed Mentink, boerderij en landgoed kennen een rijke historie. Hans Hendriks zal op zondag en maandag om 11.00, 14.00 en 15.00 uur al rondwandelend op zijn eigen belevende manier vertellen over deze historie.
– En op zondag eerste Pinksterdag tussen 13.00 – 16.00 uur zal Simone Haenen regelmatig optreden met zang waarbij zij zichzelf begeleid op gitaar.

Het kunstOer kunstboekje – tevens toegangsbewijs – is voor € 2,00 verkrijgbaar bij VVV, op de deelnemende lokaties, kantoorboekhandel Holders en boekhandel Kramer. Volg KunstOer via facebook @kunstoer voor de actuele informatie en achtergronden van de kunstenaars en erfgoedlocaties.