Kunst in SKB

0
362

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In juli en augustus exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de vitrines.

Centrale gang
In de centrale gang zijn foto’s te zien van de fotoclub Helios uit Aalten.
Elk deelnemend lid leverde voor deze expositie vier (of acht) foto’s aan binnen een eigen gekozen thema. Het heeft tot een uitgebreide en gevarieerde expositie geleid waarin een aantal facetten van de fotografie door de fotografen op eigen wijze en niveau verbeeld zijn. De foto’s hangen in de hele gang, tot achterin bij de polikliniek Oogheelkunde.
Ook is de clubinzending van Helios voor de digitale fotowedstrijd van afdeling Gelderland-zuid van de Fotobond te bewonderen. De serie van acht foto’s met als thema ‘Handen zeggen ….’ leverde een derde prijs op en de foto van Bart Willemsen verdiende de tweede prijs individueel. De uitreiking van de oorkondes vond op 10 april 2018 in Ede plaats.
Poligangen
In poligang 2b zijn werken te zien van Clementine aan de Stegge uit Groenlo. Zij fotografeert graag en heeft meestal haar compactcamera in haar tas, voor het geval er onderweg fotogenieke onderwerpen op haar pad komen. De foto’s zijn kleurrijk en Clementine maakt kleine dingen groot, hetgeen een bijzonder resultaat oplevert.
Linda ten Dam, exposeert haar werk in poligang 8 en de wachtruimte van poli 2C. Op haar website staat te lezen dat het creëren van kunst haar leven, haar passie is. Een passie die ze graag deelt met iedereen die daar voor open staat. Het is voor haar steeds weer een uitdaging om haar gevoelens te uiten in een kunstwerk. Werken met een grote diversiteit aan materialen heeft haar voorkeur. Diepte scheppen door gebruik te maken van structuren en het aanbrengen van talloze kleurlagen, geeft haar werk spanning en intensiteit. Linda werkt met name abstract en laat zo de verbeelding spreken.
Tot slot zijn in poligang 3 werken te zien van Anne Nijland. Zij schildert met acryl op doek en gebruikt daarbij verschillende technieken. Ze gebruikt bijvoorbeeld siliconenkit voor het creëren van een achtergrond of gebruikt een whitemarker voor haar zwart/wit werken. De thema’s zijn gevarieerd; voortkomend uit het uitproberen van technieken maar voornamelijk uitingen van hetgeen haar op dat moment heeft beziggehouden.
Vitrines
In één van de vitrines exposeert Bernie Bruntink. Hij laat zien wat er mogelijk is met graveerkunst. In de andere vitrine is werk te zien van Petra Aalders. Bijzonder zijn de kleine troostwerken.