Kunst in SKB

0
336
SKB - Hal

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Tot zaterdag 7 september exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines.

Centrale gang
In de centrale gang zijn foto’s te zien van Rob Blekkink. In oktober 2018 heeft hij vier dagen in de omgeving van Tsernobyl doorgebracht, de plaats waarop 26 april 1986 de kernramp heeft plaatsgevonden. Zijn foto’s tonen op een respectvolle manier de achtergebleven stillevens.

Rob Blekkink

Poligangen
In poligang 4.1 (cardiologie en longgeneeskunde) is het veelzijdige en kleurrijke werk van Yvonne Verheijen te zien. Yvonne werkt met olieverf, acrylverf of pastelkrijt. Ze maakt zowel abstract als figuratief werk. Inspiratie voor haar werk vindt ze overal: in haar directe omgeving, maar ook in tijdschriften, internet en musea.

Yvonne Verheijen

Diana Meijerink exposeert haar dotwerk in de poligangen 6.2 (KNO) en 4.2 (MDL).Sinds 2005 is ze bezig met dotpainting en dat heeft in 2016 serieuzere vormen aangenomen. Het dotwerk combineert ze graag met andere schildertechnieken, op die manier ontstaan unieke werken. Kleuren en vormen zijn de rode draad in haar werk. De kleuroverlopen en de mooie gietsels nodigen de kijker uit zelf invulling te geven aan wat hij ziet.

Vitrines
In de drie vitrines in de centrale gang is het werk te zien van beeldend vormgever Johan Antvelink. Vanaf 2000 heeft hij verschillende cursussen gevolgd in keramiek, glasfusing, schilderen en bronsgieten. Keramiek en glasfusing boeit hem het meest en daar legt hij hobbymatig zijn ziel in. Zijn voorkeur gaat uit naar gladde en strakke objecten.