KWOV speelt ‘samen’

0
497

KWOV speelt toch ‘samen’ op Bevrijdingsdag

Op 5 mei lanceerde de KWOV een filmpje waarin zij ‘The march from “1941”’ ten gehore bracht. Bij gebrek aan mogelijkheden om fysiek een orkest te vormen, is het digitaal wel gelukt!

Het muziekstuk had onderdeel moeten zijn van het Winterswijkse Bevrijdingsconcert van 31 maart 2020. Helaas kon het concert zowel op die dag, als op de uitwijkdatum 5 mei niet doorgaan door de coronamaatregelen. Om toch een bijdrage te kunnen leveren aan de viering van 75 jaar bevrijding én om weer muzikaal wat samen te kunnen doen, werd besloten om deze mooie concertmars digitaal in te spelen en op 5 mei ten gehore te brengen.

Geen repetities
De voorbereidingen voor het concert op 31 maart waren in volle gang, toen de coronacrisis zich aandiende. Wat niemand op dat moment wist, is dat op 9 maart de voorlopig laatste repetitie van het harmonieorkest van de KWOV plaatsvond. Inmiddels hebben de muzikanten al 9 weken niet meer in orkestverband gemusiceerd. Niet alleen het wekelijks muziek maken, maar vooral ook het samenzijn en de gezelligheid wordt gemist. Het is nog niet duidelijk wanneer en hoe de repetities weer kunnen worden hervat.

Digitaal samenspelen
Toen het idee ontstond om als orkest een muziekstuk op te nemen, was niet iedereen meteen even enthousiast. De leden van KWOV zijn gewend om samen te spelen in een orkest. En nu ineens alleen spelen en ook nog opnemen, voelt dan toch wel wat ‘naakt’. Ook het spelen met oordopjes om een ‘clicktrack’ en orkestopname te horen, met een apparaat om muziek af te spelen en een om jezelf te filmen, was voor de meesten nieuw. Het weerhield in eerste instantie menig muzikant ervan om mee te doen. Gelukkig hebben de meesten hun schroom overwonnen en hebben uiteindelijk een groot aantal muzikanten én dirigent Christian Ansink hun bijdrage ingestuurd. Na deskundig montagewerk van Sem Fukkink en Devon Hoopman, is het filmpje op 5 mei gelanceerd op de Facebookpagina en het YouTubekanaal van de vereniging.

Harmonieorkest KWOV

Online wedstrijd
Na veel enthousiaste reacties is het filmpje ingezonden voor een digitale muziekwedstrijd van de KNMO, de landelijke bond voor amateurorkesten. Inzendingen dingen mee naar mooie prijzen. De KWOV kan nog wel wat meer stemmen gebruiken. Het uitbrengen van een online stem is gratis en duurt minder dan een minuut. Op de website www.kwov.nl vindt u het filmpje en de link om te stemmen. Het orkest waardeert het enorm als u uw stem uitbrengt!